Matoyllätyksellisestä illallisesta lisää.

Muutama vuosi taaksepäin olisin voinut elää pelkillä uuniperunoilla. Melkein elinkin- söin niitä kuin leipää.
Jossain vaiheessa perunat jäi unholaan, mutta nyt valmistin niitä taas. Nostalgiaa.

Tein perunoille kasvistäytteen. Mielestäni onnistuin aika hyvin, vaikka liikuttiinkin vierailla vesillä- ennen tungin perunat täyteen perus tonnikala, lohi, tai kanatäytettä.
 

Ensin pesin maailman multaisimma rosamundat kauniin punaisiksi. Pistelin niihin haarukalla reikiä ja esikypsensin mikrossa 10min ennen kuin laitoin ne 225 asteiseen uuniin n.puoleksi tunniksi, millä välin tein kasvistäytteen.

 

 

 Varustauduin täytteeseen munakoisolla, kesäkurpitsalla, kirsikkatomaateilla, salottisipulilla ja paprikalla.
Ruskistin pilkottuja vihanneksia pannulla öljyssä ja lisäsin mukaan puserretun valkosipulinkynnen.

 

 

 

 

 

Sekoitin kulhossa kastikkeen kermaviilistä, valkosipulituorejuustosta ja uudesta valion maustetusta makea&tulinen rahkasta- mitä laitoin vain hieman, koska sörsseli oli oikeasti yllättävän tulista.
Mukaan vielä silpottua persiljaa, suolaa, pippuria, sitruunanmehua, öljyä ja sokeria.
Sitten sekoitin kastikkeen kasvisten joukkoon ja annoin hautua hetken. Lopuksi vähän fetajuustoa päälle.

 

 

 

Kypsiin perunoihin tein ristin muotoisen viillon ja painoin perunaa kasaan päistä, saaden näin enemmän "tilaa" täytteille (ja voille, mitä voisin syödä perunan kanssa paketillisen, ei ihan mikään terveellisin vaihtoehto, mutta kerrankos nyt sitä).

Älkää muuten välittäkö kuvissa olevista piirakoista. Yritin jäljitellä jotain typerää pirkkapiiras-reseptiä, mutta lopputulos oli aika karmiva, joten leikitään ettei piiraita koskaan ollut olemassakaan.

 

 

 

 

 

Ja nyt kun kerran pääsin taas uuniperunoiden makuun, minähän söin niitä sen muutaman päivän.
Eilen lisäsin kasvistäytteeseen hieman savustettua lohta ja se vasta aikamoinen kombinaatio olikin.
Liian hyvää.

 

 

 

 

 

Kommentit (12)

Anonymous

Voi kun pääsisinkin noita sun herkkujasi maistelemaan, aina tulee ihan vesi kielelle kuvia katsellessa! Jaksatko aina vääntää tuollaisia ruokia, vai tyydytkö koskaan esimerkiksi perus makaronilaatikkoon? :)

Tiramisuheidi

Argh, taas tulin tänne kuolailemaan ihania taideteoksiasi! Arvostan, että joku jaksaa nähdä ruoan tekoon ja esillepanoon niin paljon vaivaa :)

Anonymous

Omnomnom! Itekin tein eilen uunipottuja, tosin katkarapu-chili-täytteellä. Ne on niin nam!

Anonymous

Millaisen "kastikkeen" teet kana-tai muille täytteille? Sama kuin kasviksille? Itse olen syönyt uuniperunoita vain yliopiston ruokalassa, eivätkä kyllä vieneet kieltä mennessään. Olisikin ihana kokeilla nyt tätä sinun tapaasi laittaa, koska söisin mielelläni perunoita muussakin kuin ranskalaisten, valkosipuliperunoiden, muusin, yrttilohkoperunoiden tai sipsien muodossa. Peruna on minulle aika raskas materiaali ja minulla on oikeasti vaikeuksia saada siitä hyvänmakuista.

Julia

Anonyymi,Tyydyn melkein mihin vain! Esim rakastan ihan perus jauhelihakeittoa, mutta minusta on myös ihanaa laittaa ateria mahd usein "hienoksi" :)Tiramisuheidi,Loppupeleissä pöperöt on aika yksinkertaisia ja helppoja.coconutskin,Kiitos :)Anonyymi,Oi, nam tosiaan. Kuulostaa ihanalta!Anonyymi,Aikalailla saman. Useimmiten valkopipulituorejuustoa ja- tai kermaviiliä. Yleensä aina tuoretta persiljaa. Joskus teen kastikkeen maustamattomasta jugortista, ranskankermasta ja mukaan tulee milloin vähän majoneesia, vahvoja mausteita, tai sinappiakin.

inni

Nauroin ääneen edelliselle matopostaukselle :D Oon asunut kolme vuotta yksin ja kokannut ehkä kymmenen kertaa, jotenkin vaan syön muualla tai teen jotain pullamössöpaskaa. Eilen kokkasin itse ensimmäistä kertaa uuden asunnon uunillani (muutin kyllä jo kesäkuussa..). Ja sehän oli kivaa! Aikaisemmin oon vaan skipannut reseptipostaukset ja kattonu lopputuloksen ja siirtynyt seuraavaan postaukseen. Mutta eilen päätin alkaa osaamaan ittekin ja uuniperunamössöt menee testiin :) Täytyy testailla muitakin resepetejä mitä oot tänne kirjotellu!

Anonymous

Oi vitsi. Arvostan kovasti, et joku näkee noin paljon vaivaa ruuan eteen. Oli varmasti herkullista :)

Anonymous

voisitko pistää tänne myös muiden täytteidesi ohjeet?:)Tein muuten yksi päivä sun ohjeella poronappeja, ja ai että oli herkkua!t. uuniperuna-fanaatikko

Anonymous

sun blogi on kyllä ehdottomasti top3 inspiroivimmissa ! niin ruokareseptien kun kosmetiikan ja vaatteiden osalta. haluaisin tietää omistatko uggeja, jos niin olisi kiva nähdä kuinka yhdistelet niitä? :)

Julia

Keijukainen,No ne on juuri niitä pilalle menneitä piiraita, mitä tuossa postauksessa manailin :DInni,Se on yllättävän kivaa, mutta en minäkään yksin asuessani jaksanut kovin hienoja ruokia laittaa. Toisaalta se olikin sitä aikaa milloin harjoittelin, mokailin ja kokeilin mitä ihmeellisimpiä sörsseleitä kun kukaan ei ollut näkemässä.Anonyymi,Kiitos, alan kyllä kallistua siihen, että olen vaan totaaline herkkuperse eikä mikroruoka enää tyydytä joten "pakko" tehdä itse.Anonyymi,Jee, kiva kuulla :) Yritän laittaa toki muitakin täytereseptejä. Pitää ehkä vaan tehdä niitä näin vuosien jälkeen uudestaan. Muuten voi tulla aika lonkalta reseptit.Anonyymi,Kiitos ihan mielettömän paljon :) Nyt kun ilmat viilenee, niin tulee paljon uggeja, usko pois.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram