Viikko sitten kun Lauri saapui Berliinistä yömyöhään, yritin pysyä kotona valveilla katsomalla Top Chefiä, mutta olin nukahtanut jo ensimmäisen jakson puolessa välissä.


Heräsin vieressäni kilo valkoista parsaa.
Juuri kun olin unen pöpperössä kummastelemassa parsakasaa, ilmestyi Laurin pää oviaukosta vain kertoakseen minulle että hei, älä ihmettele siinä, voitko kertoa yhdenkään ihmisen heränneen sängystään vieressään kilo noin hienoa saksalaista parsaa?


No en voinut. Kiitos tuliaisista vain Lauri ja jos totta puhutaan, niin olin juuri katsomassani kokkiohjelmassa himoinnut parsa-annosta ja nyt pystyin syömään sitä vaikka heti aamusta!




Parsaa ollaan siis syöty viikon verran ja aika tylsin lisukkein. Siksi tungen tähän myös muita viimeaikojen annoksia - aikalailla perunaa, makkaraa, lohta ja kanaa. Kerran tein kukkakaalikeittoa, mutta siitä tuli pahaa.
Viimeisen kuvan peruna-tsatsiki oli tosin hyvää. Kiva lisuke grillimakkaroille!





Tässä siihen ohjetta:



                                                                              4-5 perunaa                                                                            
1 omena (jonagold)
hieman alle puolikas purjo
puoli purkkia fetajuustokuutioita



Tsatsiki
pieni kokonainen kurkku
1tlk (200g) turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1-2 tl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria

-Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä.

-Raasta kurkku ja siivilöi siitä ylimääräinen neste pois.
-Mausta jogurtti hienonnetulla valkosipulinkynnellä, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kurkkuraaste ja sekoita.
-Kuutioi peruna ja kuorittu omena. Hienonna halkaistu ja huuhdeltu purjo.



-Sekoita kasvikset ja tsatsiki keskenään ja lisää lopuksi fetakuutiot. Anna maustua jääkaapissa n. tunti.
Tarjoa lisäksi grillattuja tai paistettuja makkaroita ym.

Kommentit (18)

Titina

Täällä Saksassa on joka tienvieressä myynnissä parsaa ja mansikoita, mielenkiintoinen yhdistelmä sinällään. Tykkään itse parsasta, mutta en osaa sitä valmistaa. Pitäisi saada mies opettelee ettei tarvi toiste omia vetisiä syödä :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Uskon sen!
Parsa on tosi helppo valmistaa, kun muistaa vain keittää tosi vähän aikaa, ettei tule niitä vetisiä :)

Taru

Ai vitsi mun tulee huono omatunto näistä aun kokkailuista ja kattauksista. Sano et nakkaat joskus nakit ja ranskalaiset uuniin tai Kokkikartanon kinkkukiusauksen mikroon?? :D

Hyvältä näyttää :)

Mimmu

Tosi kauniita kuvia, asettelet ruoat aina ihan mielettömän upeasti, kuin ravintolassa. :) Pakko kuitenkin kysyä, että syötkö sä ihan oikeasti noin pieniä annoksia kuin kuvissa?

Alessia

Jotenkin kaikkosi halu syödä nuudeli wokkia lounaaksi:D Pitää kokeilla tuota tsatsikia, kuulostaa ja näytää hyvältä!

kaisa

Mee ens vuonna MasterChefiin, pliiz! :D

Tota peruna-tsatsikia teen kyllä ehdottomasti juhannuksena, kiitos ohjeesta, vaikuttaa niin herkulliselta! Pakko vaan jättää toi omena pois, kun yks on allerginen, mutta ehkä toimii ilman sitäkin vai suositteletko jotain tilalle?

Veera E.

Aivan lumoavia annoksia! Sinun pitäisi päästä tuomaroimaan/juontamaan Topchefiin tai Masterchefiin. Kilpailijana olisit liian ylivoimainen. ;)

t. Veera

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram