Nyt kun reissupostaukset on saatu päätökseen on uusien aika! Hieman vaatimattomammin seuraava kohde on Berliinissä ja pidennetyn viikonlopun verran. Lähdemme huomenna ja palaamme maanantaina.

En oikein tiedä miksi päädyimme juuri Berliiniin. Olen kyllä aina halunnut siellä käydä. Tai aina ja aina, siitä lähtien kun nyt muutaman vuoden sisällä lukuisat tuttavat ovat kaupunkia kehuneet.

Varasimme hotellin NH Berlin Kurfuerstendamm Charlottenburgista. Kuulin että lähellä on kauppoja – haluan shoppailla. Lauri haluaa eläintarhaan ja sitten me molemmat haluamme syödä. Mukaan pitänee mahduttaa vielä parit nähtävyydetkin. Vinkkejä? (Uskokaa pois teihin verrattuna kaikenmaailman TripAdvisorit ja Lonely Planetit on ihan turhia. Parhaat jutut kuulee aina täältä).
Eläintarhan sijainnin taidankin jo tietää, mutta jokin tietty museo, rakennus, taikka alue mikä kannattaisi käydä katsomassa? Parhaat ostospaikat ja ihanat ravintolat? Kiitän ja kumarran jo etukäteen. Olette parhaita <3

Kommentit (33)

johanna

Berliinin eläintarha on ihana! Kannattaa varata riittävästi aikaa, koska eläintarhan alue on tosi iso.

Kannattaa käydä tuossa kuvassakin olevassa tuomiokirkossa (Berliner Dom) ja kiivetä kupoliin katsomaan näköaloja.

Mikäli haluaa nähdä enemmänkin näköaloja suosittelen TV-tornia tai Hi-Flyer-palloa.

Brandenburger Tor ja Denkmal für die ermordeten Juden Europas kannattaa katsastaa.

Museoista suosikkini on Jüdisches Museum, tosi vaikuttava ja mielenkiintoinen.

L*

Itse koin Berliinin eläintarhan ahdistavana paikkana, mm. eläinten tilat vaikuttivat ahtailta verrattuna moniin muihin eläintarhoihin. Pahinta oli nähdä leijonat suljettuina (toivottavasti vain väliaikaisesti) todella pieneen häkkiin kaikuvassa, kupolimaisessa rakennuksessa jossa kymmenet lapset huusivat. Melu oli kova ja leijonat raapivat stressaantuneina häkkinsä luukkua päästäkseen ulos.

christa

Eläintarha + akvaario on super! Turkkilainen alue on jännä, berliinin muuri (Hakekaa sieltä ddr-leimat passiin! :D) Ddr museo, metroasemilla on ihania ruokapaikkoja. Syökää currywurstia, Kurfyrstendam katu on mahti shoppailupaikka,siellä on kunnon merkkiliikkeet ja myös perus hennesit yms, samoin alexa ostoskeskus! Ihanaa on syödä kahviloissa aamupalaa eli frustykkiä (en tiä miten se iha oikeesti kirjotetaan :D) Mut siis halvalla saa tosi hyviä aamupaloja! Ja tietty KaDeWe on vähän kun stockka kertaa 10000, käykää siellä herkkuosastolla :) Siinä mun lemppareita, kivaa matkaa!

annemi

Berliini on lempikaupunkini koko maailmassa!(hyvänä kakkosena tulee San Francisco).

Suosittelen viettämään mahdollisimman paljon aikaa idässä: Prenzlauer Berg, Kreuzberg, Friedrichshain jossa on ihanimmat ja uniikeimmat putiikit, lyhyt matka Alexandra-kauppakeskukseen ja East Side Galleryyn (viimeinen pystyssä oleva pätkä Berliinin muuria) ja parhaat ruokapaikat. Ehdoton suosikkini on Prenzlauer Berg jossa saa mieletöntä sushia, halpoja cocktaileja ja ostaa todella ihania juttuja.

Tv-tornissa pitää käydä jos on ensimmäistä kertaa liikkeellä Berliinissä, sieltä on upeat näkymät.

Jos ette olisi jo hotellia varanneet, olisin suositellut Michelberger Hotelia Friedrichshainissa tai asunnon vuokrausta pitkäksi viikonlopuksi Prenzlauer Bergissä - olen molempia kokeillut ja tykännyt kauheasti :)

Paras brunssi on Anna Blumessa (http://www.cafe-anna-blume.de/) ja Berliinissä kannattaa muutenkin hylätä hotellin aamiainen ja käydä pitkillä brunsseilla.

Laita spostia jos haluat lisää ravintolavinkkejä, kasasin vinkeistä kavereilleni ja itselleni viime kesäksi pienen oman oppaan Berliiniin :)

Vierailija

Brandenburgin portti (Brandenburger Tor), televisiotorni ja Holokaust Denkmal (juutalaisten muistomerkki) ovat ainakin ehdottomia! :) Harmi vaan kun reissusta on jo niin kauan ettei voi muistaa kaikkia paikkoja...

Ansu

Brandenburger Tor (Brandenburgin portti), televisiotorni ja Holokaust Denkmal (juutalaisten muistomerkki) ovat ainakin ehdottomia! :) Harmi vaan kun reissusta on niin paljon aikaa, ettei kaikkia paikkoja voi muistaa...

Kalina

Nähtävää Berliinissä kyllä riittää mutta kirkoista suosittelen nimenomaan tuota kuvassa olevaa Berliinin tuomiokirkkoa (Berliner Dom).
Varsinkin kirkon kryptassa kannattaa pistäytyä, siellä on Hohenzollern-sukuun kuuluneitten kuninkaallisten kiviarkut.
Mukavaa reissua!

Vierailija

Ihanaa matkaa! Itse asuin aiemmin Berliinissä, joten voin kyllä suositella kaupunkia :) Berliiniläiset ovat rentoa porukkaa ja kaupungin fiilis on enemmän "pikkukaupunkimainen". Viikonloppuisin paikalliset valtaavat Berliinin lukuisia puistoja grillailen, aurinkoa ottaen ja vain nauttien. Kaupungissahan on 2 eläintarhaa, mutta suosittelen Zoologischer Gartenin versiota. Se on isompi, näyttävämpi ja aivan keskellä kaupunkia! Eläintarhan "vieressä" on myös pääostoskatu Kurfürstendamm, jossa sijaitsee kuuluisa Ka De We- tavaratalo.. Muuten Berliinin jokainen kaupunginosa omistaa myös oman "keskustansa", joista löytyy erilaisia kauppoja :) Mikäli yöelämä kiinnostaa, niin parhaat clubit löytyvät kaupungin itäpuolelta tai sitten aivan Brandenburgin portin ympäristöstä. Sony Center on myös näkemisen arvoinen paikka. Siellä sijaitsee suurimmat leffateatterit, mutta aukion ravintolatkin ovat hyviä! Samoin TV towerin ympäristön ravintolatkin ovat ok, eikä hintatasokaan päätä huimaa. Berliinissä nähtävyydet näkee aika helposti vain kävelemällä. Mikäli vanha muuri kiinnostaa, löytyy pisin pätkä on Potsdamer Platzilta East Side Galleryyn (joka on siis taiteilijoiden maalaamaa muuria). Baarit ja myös hyviä ruoka- ja hengailupaikkoja löytyy Warschauerstrasselta, jossa päivää ja yötä viettää myös Berliinin ilotytöt. Katu on kuitenkin siisti ja ilmapiiri rentoa! Museot löydät Museuminseliltä, jonka valtavilla nurmialueilla kaupunkilaiset tykkäävät ottaa aurinkoa. Ja mikäli aikaa vielä on, niin Unter Den Linden on näkemisen arvoinen paikka! Ja siellä on myös hyviä ruokapaikkoja :) No nyt tuli paljon tekstiä, ja vaikka paikkoja tuli mainittua, niin kyllä nämä ovat helposti saavutettavissa, ilman paikasta toiseen juoksemista :) Berliini on paikka jossa kannattaa vain rentoutua ja nauttia kaupungin aidosta ja välittömästä ilmapiiristä! :)

tiia

east side gallery, keisari vilhelmin muistokirkko, valtiopäivätalo, potsdamer platz ja brandenburgin portti on ehkä ne kuuluisimmat nähtävyydet. ite berliinissä ollessani missasin east side galleryn, mikä on siis se hienoin pätkä jäljellä olevaa muuria, ja harmittaa ihan pirusti. museoista ainakin check point charlie on kiinnostava, tosin kamala ahdistus siellä tulee niin surullisista asioista.
kurfürsterdammilla, eli missä keisari vilhelmin muistokirkkokin on, on jonkin verran peruskauppoja ja jos turistia haluu leikkii nii hard rock cafekin löytyy sieltä:D
vähän karumpaa ympäristöö löytyy itäpuolesta berliiniä, esim kun kävelee friedrichstrassee joelle päin. ihan siisti mesta kuitenkin.
ja ihania ravintoloita löytyy ympäri kaupunkia, mut hackescher markt on ihana kahvilakokemus söpöine taloineen ja kujineen !
ihanaa matkaa !:)

noora

Ah berliini on niin ihana paikka! KaDeWe on tietenkin käymisen arvoinen paikka ja sony centerissä Potsdamer Platzilla. Ainiin ja muistakaa käydä KaDeWen yläkerrassa suklaa osastolla :D

Tessa

Berliini on LOISTAVA, ja hiton iso. Sitä varten kannattaa oikeasti jo vähän suunnitella etukäteen. Mulla on oikeastaan vaan yksi MUST vinkki: Vanha Stasi -vankila. Jos osaatte saksaa, niin hyvä, saatte ainakin silloin vanhan vangin kierrättämään vankilassa jne. Englanninkielisiä ryhmiäkin taitaa kiertää yksi päivässä. Löysin yhteystiedot aikanaan pallontallaajista ja lonely planetista, mutta luulen että se on tämä: http://en.stiftung-hsh.de/document.php?cat_id=CAT_232&special=0

Kristiina

Berliini, mun suurin rakkaus maan päällä! Kaukokohteet jää kakkoseksi. Mä olen asunut Saksassa ja rakkaus maahan on iso. Älä yhtään väheksy Berliiniä matkakohteena :) Shoppailuun löytyy isoja ostoskeskuksia, nähtävyyksiä on ihan valtavasti, ruoka erittäin hyvää ja ihmiset aivan ihania. Mä suosittelen käyntiä Bernauer strassella, pysähdy haistelemaan muurin aikaista elämää. Etsi muurin ajan "kokenut" ihminen ja juttele hänen kokemuksistaan, saat paljon lomalta irti näin. Älä valitse ruokapaikaksi mitään upeaa 5 tähden ravintolaa vaan mene keskustan ulkopuolelle kokemaan aitoa berliiniläistä elämää. Ihanaa lomaa sulle rakkaassa kaupungissa.

Nansku

Käykää ehdottomasti tv-tornissa sijaitsevassa ravintolassa syömässä. Voin vannoa, että rakastutte paikkaan! :D Valikoima on tosi hyvä ja hinnatkin kohtuullisia :)

Ja höh, olisitte tullut Berliinin sijasta Hampuriin, niin teillä olisi ollut yksityinen opas käytössä ;) Haha

Alce

Muistaakseni Bussilinjat 100 ja 200 kiertävät Berliinissä niitä perusnähtävyyksiä, eli jos jalat on ihan rikki tai ilmat on huonot niin katsii istuskella hetki bussissa. Ovat siis "köyhän miehen" hop on hop off busseja. :)

saksassa on muuten kaupat kiinni sunnuntaisin, ainoat mitkä on auki on rautatieasemilla ja lentokentillä. Suositten currywurstia ja berliinin mukin syömistä, on muuten erilainen kun se suomalainen berliinin munkki.

Jazmi

Pergamon museo on aika iso ja jos ei halua tuhlata kauheesti aikaa nii ainakin kannattaa käydä kattoo se panoraama juttu, se o hieno. Ja ainakin Berliinistä saa ruokaa tuplasti enemmän ku suomesta:) riippuen tosin paikasta. Ja kuten edellä...se KaDeWen herkkuosasto, ihania suklaa juttuja ja paljon. Hyvää matkaa, iten olin just samassa Charlottenburgissa n. 3 viikkoo sitten:)

Jesse

Itse suorittelen KaDeWe:n yläkerta ja eläintarha siellä kudammilla päin.

Jos sua tai miehees kiinnostaa pätkääkään hstoria, niin kannattaa lähteä ohjatuille kierroksille vanhoihin bukkereihin maan alle keskellä kaupunkia!:

http://berliner-unterwelten.de/tour-3.15.1.html

Me oltiin tuolla viime kesänä toi tour3 ja emäntäkin tykkäs vaikkei mitään historiafani ole. Erittäin hauska irkkukaveri oli vetämässä kierroksia. Osoite Brunnenstraße 105

Khaija

Kannattaa käydä katsomassa Zapata, joka on siis taiteilijoiden valloittama kerrostalo, jossa on jokainen pinta maalattu ja taiteiltu täyteen. http://travel.yahoo.com/p-travelguide-2776578-cafe_zapata_berlin-i Ahdistava, upea ja hämmentävä, mutta todella käymisen arvoinen. Vähän alternativempaa meininkiä kuin ne perus museot. Kai siellä jotain syömismahdollisuuksiakin olisi, mutta niistä en osaa enempää sanoa.

Ja eläintarha oli kyllä kanssa huippu. Ja mielettömän iso! (-:

Sani

Viime yönä 6 pv visiitiltä Berliinistä kotiutuneena voin suositella jo mainittujen eläintarhan, KaDeWe:n, Aleksanderplatzin lisäksi Charlottenburgin linnaa, varsinkin kun Charlottenburgissa asutte. Linnan puisto on myös kaunis,tosin nyt rutikuiva. Puutarhasta löytyvä Mausoleumi on vaikuttava paikka. Suosittelen. Museumsinsel (Museosaari) kannattaa myös käydä kattomassa. Joku jo mainitsikin Hackersher Markt alueen, sieltä löytyy upeita pieniä sisäpihoja, mm. käsityöläisputiikkeja täynnä oleva piha. Lisäksi ne kahvilat jajaajaa :D Lista on loputon. Saksalaiset on äärimmäisen ystävällisiä, paikka on siisti ja niin, yleiset vessat! Käytä/käyttäkää. Tippi/maksu niissä menee, mutta on sitten myös ilo käydä! Todella puhtaita! Toista kun täällä :(
Hackersher Markt on mun suosikki mestoja, toista kertaa asuttiin alueella, hotelli oli Hotel Hackersher Markt, viihtyisä pieni hotelli jossa super ystävällinen henkilökunta. Sinne palataan, varmasti. Kuten Berliiniikin. Vienyt niin mun sydämen. Lottovoittoa tässä odotellaan, sitten takas ja kämppää ostamaan ;))

Hanna

Jos yöelämään haluatte, Alexanderplazin reunalla oleva Weekend-club on kokemisen arvoinen! Hienot näkymät yli kaupungin ja tyylikäs ulkoterassi muistaakseni 15 kerroksessa viihdyttivät meitä ainakin myöhään asti. Pari kerrosta alempana löytyy myös yökerhon tanssitilat, jotka olivat ainakin viimeksi tupaten täynnä. KaDeWe:n yläkerrassa oleva talvipuutarha (joka siis on kesälläkin:D) hurmasi isolla buffetilaan ja oli muutenkin tosi kaunis ihan paikkanakin. Siellä kannattaa siis käydä esimerkiksi shoppailujen lomassa syömässä. Televisiotornissa kannattaa käydä myös ja East side gallery on ihan must! Hyvää reissua. Berliini on ihana:)

Juulia

Moikka, kommentoin ekaa kertaa, vaikka blogiasi olen lukenut jo tovin :) Olin juuri viikko sitten Berliinissä ja meillä oli kämppä Prenzlauer bergissa. Siellä on paljon ihania aamiaisbrusseja, ruokapaikkoja, puistoja, drinkkibaareja (Mojito 4-5 euroa) jne. Sunnuntaisin myös iso kirpputori. Tunnetuista nähtävyyksistä mielestäni vaikuttavin oli juutalaisten muistomerkki. Oltiin myös varattu kierros sellasesta natsibunkkerista, jonka omistaja oli kerännyt sinne nykytaidetta, ei varsinaisesti museo vaan yksityinen kokoelma..Useat museot on mulle tuntunut vähän pakkopullalta, mutta se oli kyllä mahtava kokemus..

lisbeth

ruuasta tykkäävinä ihmisinä suosittelen teitä käymään KaDeWen ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa! vähän buffet tyyppinen rafla, jossa ruokaa kerätään itse lautasille ja loppukassalla ruuat punnitaan ja maksetaan painon mukaan :) varsinkin jälkiruuat on siellä ihan huippuhyviä <3

kivaa matkaa teille! :)

Elina

Moikka!

Itse olen käynyt Berliinissä tooooosi monta kertaa ja mitä tässä nyt olen muiden kommentteja lueskellut ni näitä ei ole vielä mainittu.
Amrit (http://www.amrit.de/v2/amrit_index.html) niminen ravintola on ihanista IHANIN intialainen ravintola. Te ette voi jättää sitä väliin! Kasvissyöjänä rakastan sitä tomaattikeittoa ja ei muuten oo mitään tavallista keittoa! <3 Kaikki ruoka on ihanaa, ainakin ne mitä olen syönyt (söin joskus myös liharuokia).
Lisäksi kannattaa käydä Botanischer Gartenissa. Ihana paikka, varsinkin varmaan kesällä kun pihallakin on kaikkea. Itse kävin keväällä. Kameraa ei kannata unohtaa. ;)
KaDeWesta sen verran, että onhan se hieno paikka, mutta itse sain aivan törkeän huonoa palvelua kyseisessä paikassa. Etsiskelin Michael Korsin laukkuja ja kyllä oli myyjät nokka pystyssä. :D Voi toki johtua siitä, että puhuin englantia, mutta kyllä pitäisi sellaisessa paikassa osata ystävällisesti muunkin kielisiä palvella. Stockmannilla on AINA ystvällinen ja ihana palvelu kaikille! :)

Vierailija

Tulipas loistavaan aikaan nämä vinkit kun itsekkin olen huomenna lähdössä Berliiniin!

Maryann

Joku mainitsikin jo Prenzlauer Bergin, se on ihan MUST!! voisin mennä takas berliiniin vaikka vaan sille alueelle. vieri vieressä erilaisia(edullisia!) ravintoloita, baareja, putiikkeja..ja iltasin ihana fiilis ja meno. ah! Se kivoin alue siellä sijoittuu ainakin kastanienallee:lle..tarkemmin en muista, mutta se katu jossa menee spåra, se on kingi! :)

Anon

Miten kukaan ei oo vielä maininnut sunnuntain MAUERPARKia?! Paras ja ainoa tapa viettää sunnuntaipäivää berliiniläisten tapaan: valtava ulkokirpputori, puisto, halpaa ruokaa ja juomaa, ulkoilmakaraoke(!), taiteilijoita, hippejä, lapsiperheitä, turisteja... kaikkea parhautta yhdessä paketissa! Menkää ehdottomasti. Löytyy Prenzlbergin pohjoisosasta: http://www.mauerpark.info/

Ella

Moikka, missä pidät tietokonetta, kun matkustat? Mietin vaan että eikai siivoojat varasta jos jättää huoneeseen;o

malin

Vau!! Pitäiskö varata matka.. sen verran kivalta kuulostaa ! :) kaupunkilomaa etsiskelen, pariisi olisi ykkönen, mutta tuntuu ehkä liian kalliilta.. pelottaa että 300 e kun saisi suorat lennot ja hotellin 4 vrk, niin joutuu keskelle jotakin bordellia :D Berliinissä näyttäisi supersaverin kautta ainakin olevan tuon hintaiset hotellit ihan keskustassa? Korjatkaa joku jos olen väärässä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram