Saari vaihtoehtoja pidemmän aikaa pähkäiltyämme päädyimme Koh Chang saareen. Enemmän ehkä reppureissajien suosima, rennompi paikka verrattuna turistien valloittamiin biletys saariin.
Toisaalta, Koh Changinkin suosio kasvaa vuosi vuodelta enemmän ja paikalle virtaa kaikenlaisia turisteja massoittain. En usko, että menee enää kauaakaan kun siitä tulee uusi "bile-saari"

Matkamme Koh Changille alkoi ensin bussilla satamaan 5-6 tuntia, josta isolla auto lautalla puolisen tuntia saarelle. Matka meni minusta vaivattomasti ja nopeasti. Mitä nyt nukuin koko bussi matkan ja heräsin vain syömään kaikkien pullat.

Hotellimme (jonka löydöstä otan kaiken kunnian) oli aivan loistava. Hinta/laatu suhde parhaimmillaan.
En tosin tiedä onko hintataso hotellissa (Warapura) enään niin alhainen, koska muistelisin sen olleen silloin aika epätodellisen halpa.

 

 

 

 

 

 

 

Ja jälleen kerran mikä parasta. Loistava aamiainen!

 

 

 

 

 

 

Loistava hotellimme oli myös loistavalla sijainnilla. Nopeasti opimme pienet metsäreitit, mistä pääsi muutamassa minuutissa päärannalle.
Rannalla oli myös iltaisin kaikki juhlat. Emme tietenkään hoksanneet, sinne illalla suuntaessamme, että metsät ovat pirun pimeitä paikkoja öisin. Muistan etten nähnyt eteeni edes sentin vertaa ja kompastelin jokaiseen oksaan ja pelkäsin aivan helkkaristi. Seuraavalla kerralla kuljimme reitin kolmen fikkarin voimin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toisina iltoina järjestettiin hieman isompia juhlia, toisina hieman pienempiä. Ei siis mikään kuollut mesta kuitenkaan. Rannalla oli kaikki baarit ja ihmiset tanssivat hiekassa ja vedessä. Oli tuli näytöksiä ja musiikkia laidasta laitaan.

 

 

Hotellimme lähellä oli ihana meksikolainen ravintola jossa söimme todella hyvää ruokaa. Paikka oltiin sisustettu myös todella kivasti ja siellä meni iltaisin elposti useampikin tunti syödessä, istuessa tai biljardia pelatessa.

Vaikka tiet saarella olivat todella jyrkkiä ja mutkikkaita uskaltauduimme Laurin kanssa vuokraamaan skootterit. Olin kyseistä ajopeliä viimeksi ajanut (yrittänyt ajaa) joskus 16 vuotiaana. Skootterin vuokraajalle sanoin tietysti haliitsevani ajoneuvon kuin ajoneuvon.
Pienen haparoinnin jälkeen homma aloikin luistaa ja oli ihanaa kitää ympäri saarta tukka hulmuten upeissa maisemissa. Todellisuudessa tupruttelimme mopoillamme 30kilometrin tuntivauhtia eteenpäin ja olimme oikeastaan aika säälittävä näky paikallisten naisten vieressä jotka siis ajoivat kyydissään kolme lasta ja kanakori. Toinen käsi ohjasi ja toinen piti sylissä vauvaa. He kiitivät sellaista vauhtia, että siinä kohtaa se minun tukkani oikeasti vasta hulmusi.

Suosittelen kuitenkin skootterin vuokrausta. Liikennettä ei juurikaan ole, joten tarvii vain selvitä jyrkistä mäistä ja mutkista niin pärjää ihan hyvin.
Skootterilla pääsi kätevästi kiertämään saarta jossa oli vaikka mitä tehtävää ja nähtävää.
Me ajoimme katsomaan norsuja.

 

 

 Ja hulluja apinoita. Tämä apina hameeni alle kurkkimisen jälkeen ryösti ponnarini ja oli siitä niin innoissan, että pissasi sen päälle.

 

 

 

 

 Ei haitannut, koska kiinnitin huomioni mitä suloisimpaan apina vauveliin.

 

 

 Ne oli Laurin kanssa kuin kaksi marjaa.

 

 

Juuri kun luulin olevani maailman paras skootterin ajaja. Kaaduin.
Onneksi Lauri oli kaatunut minua ennen, joten olin silti parempi.
Tietysti menin turmelemaan itseni ja ajopelini syrjäisellä, erittäin tasaisella hiekkatiellä missä ei ollut ketään. Olisin ymmärtänyt kaatumiseni paremmin jonkun hurjan vaaralliseen kaarteen tai kolarin takia, mutta ei. Minä ajan nyrkin kokoisen kiven päälle. Säikähdä, painan kaasua jarrun sijaan ja lennän skootterini kanssa suoraan ojaan jääden vielä käynnissä olevat mopon alle.
Ei minulle mitään saatunut, Muutama vähän syvempi haava tuli ja skootterissakin vain muutama hassu naarmu.
Että, näin hyvin minä osaan.

 

 

 

 

 

 

 Sniikkasimme vieressä olevan luksus hotellin uima-altaalle, missä oli hauskoja poreammeita.

 

 

Teimme myös pienen päivä reissun jollekkin pienemmälle saarelle. Kävimme sukeltamassa ja katsomassa apinoita, sekä jollain ihanalla rannalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaiken kaikkiaan oli siis loistava valinta tämä Koh Chang. Kaikille sinne matkaaville suosittelen myös Warapura hotellia.

 

 

 

 

 

 

Lensimme Thaimaaseen Aeroflotilla. Venäläisellä lentoyhtiöllä. Odotukset olivat mitä olivat, mutta lentokone oli todella hieno ja moderni. Lentäisin koska vaan uudestaan.
Paluu matkalla tosin olimme 17h Venäjän lentokentällä. Sen voisin ehkä jättää väliin.
 
 

Kommentit (15)

Anonymous

Ihanan näköstä!Yks kysymys, pidätkö sen "verhopaidan" alla mitään toppia tms.?Onko se niin pitkä, että sitä pystyisi pitämään legginssien kanssa, ilman että takapuoli vilkkuu?:)-Nanna

Anonymous

Heeeei! Eikö tuo poikkis ole se Maria!-ohjelmastakin tuttu Lauri, joka kantaa ihmisiä sisään? :> On se hyvännäköinen<3

Oc

Noora,Itsekkin vähän haikailen sen perään :DNaana,:)En pitänyt, koska minulla oli siellä alla korkeavyötäröiset farkut. Muuten se vaatii kyllä ehkä topin. Se on sivuista aika lyhyt. Takaalta peittää kyllä pepun, mutta sivuilta nousee sen verran että iho voisi vilkkua.Anonyymi,Hahah. Onhan se ihan hyvännäköinen kyllä :)Ja siis sama henkilö.

Anonymous

Vau, aivan mielettömiä matkakuvia! Btw, onks teillä silikonit (oli pakko kysyä)?

Hanilo

Tuttuja maisemia! Mä kävin joulun aikaan Thaimaassa reppureissaamassa ja yks paikka oli juurikin Koh Chang. Harmittavasti tulin kipeäksi just siellä niin ei ehditty ihan koko saarta käymään läpi. Rannat ja metsäpolut tuli kyllä tutuiksi! :D

Anonymous

Ihanalta paikalta näyttää. En ole ennen kauheesti vakuuttunut Thaimaasta, kun tullut lähinnä mieleen turistirysä. Toi paikka ja sun teksti vakuutti, että sinnekin ois kiva päästä. :)Ja lentokentillä oleilu on kamalaa. Oltiin joulun jälkeen Malesiassa ja menomatkalla vietettiin Istanbulin kentällä 18 h, minä vielä sairaana. Ei enää ikinä. :D-Annaps. Sulla on kiva blogi ja kirjoittaja on kaunis! ;)

Oc

Anonyymi,Kiitos :) Aika monen muunkin on aivan pakko kysyä :D vastannut olen muutamaan ja voit lukea sen vaikka täältä kommenteista. http://oceanchild87.blogspot.com/search/label/videopostausHanilo,Voi ei :( mikään ei ole niin kurjaa kun olla kipeänä matkalla.Koop,Onhan se.Anna,Minullakin oli Thaimaasta juuri tuo mielikuva, enkä sinne ole koskaan niin suuresti hinkunut. Se riippuu kai ihan mihin aikaan ja minne menee. Itse haluaisin paljon käydä Malesiassa. Olen kuullut siitä paljon hyvää. Tykkäsitkö sinä?

Nina

Hei kiitti tosi paljon näistä postauksista. Tosi mukavaa luettavaa. Ehkä ensi syyskuussa matkataan tänne. Mihin vuodenaikaan te olitte matkalla?

Oc

Nina,Me oltiin tammikuun puolessa välissä :) Tosi kivaa matkaa teille! Joko ootte päättäny minne meette?

Minna

Aivan ihania matkakuvia...ja vähänkö sä oot nätti! :)Taidan jäädä seurailemaan blogiasi. :)

Oc

Minna,Kiitos :) Ja itsekkin olet kovin nätti ja kivaa bloga kirjoitat joten samat sanat vaan sinne! :)

Nina

Varmaan lennot Bangkokiin ja sieltä sitten tuonne Koh Changille. Täytyykin katsastaa tuo samainen hotelli :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram