Olen aika huono tekemään kastikkeita. Useinhan koitan silti niitä keksiä itse ja se ei ole koskaan kovin hyvä vaihtoehto, mutta harvoin kun törmään mihinkään todella maukkaalta kuulostavaan kastikereseptiinkään.

Siksipä tämä seuraava herätti mielenkiintoni kun siihen netissä törmäsin.

 

Thaimaalainen kastike:

1 salottisipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
2-3 rkl limen mehua
2 rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
2,5 rkl palmusokeria tai pehmeää fariinisokeria
2 rkl seesamiöljyä

(itse tein isomman satsin ja tuplasin ainesten määrän)

 

Tämän on kai enemmän salaattikastike –tyyppinen, mutta hyvin meni seuraavana päivänä kanan ja riisinkin kanssa. Ensimmäisenä päivänä laitoin sitä salaattiini, mihin tuli;

Romainesalaattia,
Sokeriherneitä
Paprikaa
Hunajamelonia
Pinjansiemeniä
Ja uunissa kokonaisena paistetun broilerin rintapala


Kastike on melko voimakas ja hieman erilainen, mutta nämä maut sopivat ainakin itselleni todella hyvin.

 




Toinen mitä olen huono tekemään on lihapullat! Helppo ja simppeli homma sekoittaa vähän jauhelihaa, munia ja korppujauhoja ym, pyöritellä niistä palloja ja pistää pellille uuniin, tai pannulle sihisemään. Silti niistä tulee aina jotenkin tylsiä. Tai jos ne eivät ole tylsiä, ne ovat kuivia, liian suolaisia, tai milloin mitäkin. Olen yrittänyt muutamaa eri reseptiä, mutta ei vain pyörykät maistu.

Viime kerralla lihapullat olivat liian mausteisia. Olin yrittänyt tunkea niihin makua vähän liikaakin. Ei se mitään, rucolasalaatti halloumjuustolla ja tomaattisalsalla jätti pullat varjoonsa muutenkin. Hyvä combo tomaattisalsa ja halloumisalaatti! Suosittelen.

Omani synti seuraavista aineksista.

Salsa:

Tomaattia
Salottisipulia
Tuoretta korianteria
Basilikaa
1rkl oliiviöljyä
Limen mehua
Mustapippuria

Salaatti:

Romainesalaattia
Rucolaa
Tuoretta pinaattia
Paprikaa
Halloumia (ruskistettuna pannulla)
Pieni loraus vinaigrettea

 


 


Näiden ruokakuvien parista onkin nyt hyvä siirtyä sunnuntaibrunssille ystävieni kanssa. Mikään ei voita loputonta herkkupöytää ja hyvää seuraa sunnuntaisin ♡

 

 

Kommentit (15)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Sipulikeittopussilla on kokeiltu myös! En tiedä mikä pullakirous tämä on :D Ehkä kokeilen vielä uudestaan!

Senja

minäkin olen tehnyt juuri tuolla reseptillä, mutta kermaviilin olen vaihtanut maitorahkaan :) mausteeksi vielä chiliä yms ja tulee kyllä ihan parhaita pullia :D

C

Moikka,

Minulla on ollut aivan sama ongelma lihapullien kanssa, en ole koskaan saanut niitä kunnolla maistumaan vaikka mitä respetiä olisin seurannut. Tämä resepti kuitenkin muutti kaiken, suosittelen! http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/627080
Itse lisään reseptiin vielä 1-2 kananmunaa.

Kiitos aivan ihanasta blogistasi!

Viivika

Mulla oli joskus sama ongelma pullien kanssa, mutta työni kautta oon nähnyt ja kokeillut eri reseptejä, ne ei ehkä oo maailman eksoottisimpia , mutta mä olen tykännyt!
Ehdoton suosikki on välimerenpullat jossa päämausteena on pesto. Sinne voi lisätä aurinkokuivattua tomaattia ja mozzamurua, oliivia yms.
sittrn jos haluaa vähän mausteisempaa hienontaac chiliä ja lisää sambal oelek kastiketta..
Ja jos tykkää sipulista niin paljon kainkia sipuleita!

Ja mä kehottaisin jättämään korppujauhon pois, ei sitä tarvii kananmunat hoitaa homman ja jos haluaa vielä erilaisempaa niin kermaviili sitoo kans aika hyvin pullia ;) !

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

jes, huippu vinkkejä, kiitos paljon näistä! Ensi kerralla korppujauhot pois ja nam sambal oelek kastiketta kyllä!! :)

saranana

Vinkkinä noihin lihapulliin, osta kaupasta Santa Marian bbq whiskey-kastiketta. Lurauta sitä ja chilikastiketta pullien taikinaan, voin sanoa, että hyvää tulee. Lopun bbq kastikkeen voi käyttää kesän grilliherkkuihin tai pulled porkin valmistuksessa :P

Vilma.K

Hei, mulla olis sika hyvä salaatinkastikeresepti! Tätä voi tunkee vaikka mihin. Ite tykkään laittaa salaatteihin ja tortilloihin, myös vihannesten dippinä toimii. =)
Kastiketta tulee n. 7dl näilä aineilla.
1 muna
1/2 dl sokeria
4 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä oman maun mukaan
1/4 dl etikkaa
1 rkl sinappia 2 rkl HP-kastiketta
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
pieni tölkki tomaattipyrettä
Nämä vatkataan sekaisin hyvin blenderissä. Joukkoon sekoitetaan 1 dl keitettyä ja jäähdytettyä vettä koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä 5 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä nauhana koko ajan sekoittaen. VALMIS!
Kokeilemisen arvoinen soossi :)

ssm_

Joo ehdottomasti sipulikeittopussi,kermaviili ja kananmuna. Siihen vielä jotain mitä ikinä haluaakaan laittaa. Mutta ei saa vaivata liikaa!! Varovasti sekoittaa ainekset keskenään niin ettei jauheliha enempää muussaannu! :)

lihapulla

700g jauhelihaa
1 kermaviili
1 sipulikeittopussi. Ainekset sekasin ja pulliksi. Onnistuu aina! :)
(Kanamunia tai korppujauhoja ei tartte ollenkaan)

Nea

Moikka! Vuosien lihapullakokeilujen jälkeen olen todennut, että 1. Jätä jauhot kaappiin 2. Keep it simple 3. Osta liha tiskistä. Vakuumijauhiksesta vaan ei saa hyviä pullia. Osta tiskistä joko naudan paistia, tai hyvää sikanautaa ( meidän kaupassa on oma sekoitus sikanaudasta, jossa sikakin on vähärasvaisesta osasta ja nauta paistia). Hyvään lihapullataikinaan tarvitset puntin hienonnettua persiljaa, tuoretta valkosipulia maun mukaa, suolaa ja chilijauhetta/kastiketta/tuoretta chiliä ja munia. Ei muuta! Kunnon vaivaus, suolan tarkistamiseksi pieni koepaistopala ja PANNULLA paistaen pullat valmiiksi :) Taattua hyvää, lupaan sen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram