Tein eilen illalliseksi sekalaisesti kaikkea ja koska mukana sattui olemaan chorizo makkaraa pystyin nimeämään illalliseni tietysti tapaksiksi. Kuulostaa paljon paremmalta sanoa, että muru tule syömään tapaksia, kuin muru hei täällä olis näitä jääkaapin jämiä.
Olen nero.

Illan "tapakset" olivat: uuniperunat tonnikalatäytteellä, salaattia marinoidulla punasipulilla, paprikafeta-leipiä ja chorizo-juustolautanen.

Perunat:
3 pyöreää keskikokoista rosamundaa
ranskankermaa
tonnikalapaloja vedessä
rucolaa
valkosipulia
sitruunanmehua, sokeria, yrttiseosta, suolaa ja pippuria.

Uuni 225 asteeseen ja perunat (pisteltyäni veitsellä ensin niihin reikiä) mikroon esikypsentymään kymmeneksi minuutiksi.
Tonnikalamönjä ei vaatinut muita ihmeitä kuin aineksien sekoituksen keskenään. Mausteita mielen mukaan (käytän tuota ilmaisua vain koska en itse osaa käyttää mittoja) Selvennettäköön sen verran, että minulla oli valmis valkosipuli-yrtti mausteseos mitä laitoin muutaman hyppysellisen..? ripaus suolaa, sokeria ja pippuria ja siinäpä se! perunoiden kypsennettyä halkaisin ne kahtia ja levitin pintaan sulaa voita, missä mukana hieman puserrettua valkosipulia. Tonnikalatäyte päälle ja koristeeksi muutama rucolanlehti.

Paprikafeta-leivät:
puolikas paprika
fetaa
turkkilaista jogurttia
ranskankermaa
mustapippuria
sokeria
oliiviöljyä
valkosipulia

kaadoin pieneen astiaan lorauksen oliiviöljyä ja sekoitin mukaan puserretun valkosipulinkynnen. Valutin ruispalojen päälle valkosipulisoitua öljyä jättäen kuitenkin valkosipulikokkareet astiaan. (samassa astiassa voi myöhemmin sulattaa perunoiden päälle tuleva voi)
Leikkasin leivät kahteen osaan ja laitoin ne hetkeksi (alle 5min) uuniin.
Fetan murensin kulhossa, lisäsin joukkoon pilkotut paprikat, sekä muutaman ruokalusikallinen turkkilaista jogurttia ja 1dl ranskankermaa. Ripaus sokeria ja hieman mustapippuria. Levitin seoksen rapeutta saaneiden ruspalojen päälle ja ideaali tilannehan olis ollut tarjoilla ne vielä hieman lämpiminä, mutta ensi kerralla sitten.

Marinoitu punasipuli:
2 punasipulia
1dl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 dl öljyä

Kiehautin etikan, sokerin ja suolan kattilassa. Kaadoin sen pilkottujen sipulien päälle ja lisäsin öljyn. Annoin marinoitua n.10 minuuttia (koska ei ollut enempää aikaa).
Salaattiin tuli rucolaa ja punakaalia. Pinjaminsiemeniä ja yrttibalsamicoa.
 

 

 

 

Makkarat paistoin pannulla, pilkoin ne ja lisäsin mukaan lautaselle hollannista ostamiamme juustokuutioita.
Lautasilla näkyy myös täytettyjä paprikoita. Ne ovat suoraan purkista (pahoja, mutta Lauri tykkää) sekä oliiveja, mitä keräilin aamulla takapihan oliivipuusta. Eli ne tulivat myös suoraan purkista. Pirkkapurkista vielä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perunat, leivät ja salaatti oli todella hyviä. Purkkipallukat ja makkara aika pahaa.
Mutta, ruuasta kirjaimellisesti kukkaruukkuun, katsokaa miten kaunis joulukukka minulla on! Äitini oli tuonut sen asuntoomme tervetuliais kukaksi varmaan muutama päivä ennen kuin kotiuduimme Etelä-Afrikasta. Se aina tekee niin ja aina unohdan kiittää tarpeeksi. Kiitos äiti. Miten ihanaa että kukka kukkii vieläkin kolmen viikon jälkeen (olen kastellut sitä kahdesti). Voisin pitää näitä joulukukkia ympäri vuoden.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (18)

Prinsessa Paskavarvas

Älä kastele amaryllista liikaa, muuten se vain kasvattaa vartta ;) (juuri sopiva kukka muuten meille jotka unohtavat helposti koko kastelun...)

Upsider

nam! saako sun luo tulla joskus väähn tapaksille, näytää ihanalta! oot varmaan aika super kokki! ;)

Julia

Amaryllishän se on! En saanut millään päähäni, kiitos vinkistä. Luulin että olin kastellut liian vähän :)

Julia

En nyt oikeastaan mitenkään erikoinen :D Aina jumitan tutuissa ja turvallisissa jutuissa mitkä ei voi mennä 5 vuotiaaltakaan pieleen.

Joanna

Teillä on tosi kaunis keittiö!Elävät kukat on jotain parhautta keskellä talvea, pitäis ottaa ilo irti Lontoossa asumisesta ja käydä ostamassa joltain katukauppiaalta edulliseen talo täyteen kukkasia.Ja toi sun mekko näyttää myös tosi nätiltä :)

Anonymous

kauanko pidät uuniperunoita uunissa mikron jälkeen? itselläni uuniperunat eivät tahdo koskaan oikein onnistua!:(

Miia

Nam! Sä kyl osaat kokkailla hyvännäkösiä (ja varmaan hyvänmakusia) pöperöitä :) <3

Siiri

NAM! tuli törkee nälkä kuvia katellessa.. pitääkin pitää tapasilta tässä vaikka huomenna ku tänään ei enään ehdi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram