En ole koskaan ollut mukana yllätyssynttäreiden järjestelyssä, mutta kun ystäväni täytti vuosia ja hänen tyttöystävänsä (ystäväni Eevi) salaa synttäreitä suunnitteli, tarjosin amatöörimäistä apuani – kuka nyt yksin yllätyssynttäreitä järjestää. Niinpä me ja pari muuta apuria alettiin hommiin.

Ja miten paljon sitä hommaa riittikään, Eevillä taisi mennä melko paljon odotettua enemmän aikaa kaiken saamisessa kasaan ja mitä lähemmäs h-hetkeä hiivittiin sitä enemmän oli luvassa häslinkiä.
Minusta se oli hauskaa!
 

 

Minulla oli pieni yllätyssynttäreiden muistilista ja ajattelin että olisi näin jälkikäteen hauska hieman muokattuna jakaa se teidän kanssa, jos siitä vaikka olisi jotain apua joskus jollekin vastaavassa tilanteessa.

 - Aikaa, se vie aikaa
(enemmän kuin mitä kuitenkin luulet)

- Toimiva juhlapaikka, missä mieluiten rento ja auttava henkilökunta.
(Me juhlimme Krog Madamen saunatiloissa, mikä oli hyvällä sijainnilla ja henkilökunta todella avuliasta).

- Facebook ryhmä
(Eventin luomiseen ja vieraiden ohjeistamiseen)

- Auto parkkiin lähelle 
(Auttaa tavaroiden kantamisessa juhlapaikkaan ja sieltä pois. Koska tämä juhlapaikka piti jättää tyhjäksi klo 23 ja meidän juhlaporukka oli vielä iltaa muualle jatkamassa, oli hyvä saada auto yöksi lähelle parkkiin toimimaan väliaikaisena varastona. Enkä saanut edes sakkoja).

- Koristelu
(Tiger oli tässä kuulemma kätevä, sieltä tytöt hakivat pallot, koristeet ja leikkimielisesti vesipyssyn ja sankarille värikkään ropellihatunkin.)

- Ilmapallopumppu
(Löysin sellaisen Clas Ohlsonilta n. 6e hintaan ja oli kyllä koristeluiden pelastaja).

- Pikkuherkkuja
(Eli tässä tapauksessa helposti vain paljon karkkia, Cloettan pusseja ja keksisuklaita pöytä täynnä. Piti vieraiden makeannälän varmasti loitolla).

-Alkudrinkit 
(Krog Madamen henkilökunta teki nämä meille meidän odottaessa synttärisankaria paikalle ja drinkki oli mielestäni aivan loistava: Barbados Mule -coctail, mihin tuli Mount Gay rommia, sitruunaa, bittereitä ja inkivääriolutta).

- Sankarin huijaus
(Synttärisankari luuli viettävänsä päivää aikalailla vain tyttöystävänsä kanssa, ilman sen suurempia juhlia ja ollesaan Brondassa illallisella, sovittiin että soitan Eeville ja pyydän pariskuntaa minun ja Laurin kanssa ”drinkeille” Krog Madamen terassille).

- Vieraat piilossa
(tässä tapauksessa he lymyilivät terassin porttikongissa kun synttärisankari asteli pääovesta nähden ensin vain minut ja Laurin. Pian kuitenkin asteli koko joukko torvet soiden ja aikamoista meteliä muutenkin pitäen onnittelemaan sankaria. Onneksi terassilla ei ollut paljon muita asiakkaita :D)

- Kuohuvaa
(Terassilta kipitimme nopeasti saunatiloihin, missä alkumaljat jatkuivat Barefoot Bubbly Pink Moscatolla).

- Pullotuotteita
(Oli helpompaa ettei tarvinnut sotkea laseilla, joten tarjolla oli paljon siidereitä ja olutta. Ja koska tilassa myös saunottiin, oli kätevämpi pitää nämä mukana saunajuomina).
 
-Pieni kakku
(Kaikissa juhlissa missä olen ollut on kakkua jäänyt yli, joten Eevi oli fiksusti tilannut juuri sopivan kokoisen kakun ja tietysti asiaankuuluvilla koristeilla).

- Pientä suolaista
(meidän suolaiset ei muuten muutaman kommelluksen takia ikinä saapunut perille, mutta tarjolla olisi ollut leikkeleitä, chorizoa, juustoja, patonkeja ja levitteitä ym. Helppoa naposteltavaa, mikä ei vaadi järjestäjiltä muuta kuin esillepanon. Huokaisin kyllä itsekin helpotuksesta kun luovuttiin ruisnappien ym väsäämisestä).

- Smoothieita
(Eevin idea Virkistävästä ja terveellisemmästä tarjoiluvaihtoehdosta, mikä meni hyvin kaupaksi. Tein näitä valmiiksi kotona blenderillä, laitoin litran pulloihin ja vein juhlapaikalle jääkaappiin, mistä ne pystyi kätevästi kaataa vieraille esille pikkumukeihin).

- Musiikki
(Juhalapiakan omat hyvät kajarit ja varsinkin iPhonen liitin niihin helpottivat paljon).

- Yhteislahja
(Osa vieraista osallistui kolehtiin, minkä avuin Eevi hankki Danille toivotun Jopon. 
Pyörä oli piilotettuna juhlapaikan komeroon odottamaan kaikkien saapumista paikalle).

- Siivoaminen
(Nopeasti ja näppärästi pienen ryhmän voimin puolituntia ennen juhlien loppumista kerättiin tavarat kasaan, roskat roskiin ja kannettiin lahjat ja tavarat autoon).

- Kyydit jatkoille
Tilabussi olisi koitunut paljon kalliimmaksi kuin esim. viisi pientä taksia ja koska Krog Madamen edessä oli taksitolppa, heivattiin ajatus yhteiskyydistä ja kätevästi jatkoille haluavat vieraat pääsivät pikkutakseilla seuraavaan juhlapaikkaan. 
 

Mutta mikä kuitenkin oli juhlien kohokohta? Nähdä synttärisankarin yllättynyt ilme ja koko loistava ystäväporukka yhdessä juhlimassa. Näitä enemmän :) 

 

 

Kuvista kiitokset: Kira Kosonen

Kommentit (27)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla :)
Smoothieihin tuli Puhdistamon smoothiejauheita makuina mansikka ja suklaa ja paketin kyljessä olevien ohjeiden mukaan ne tehtiin, en valitettavasti tarkemmin muista enää että mitä kaikkea, mutta yksinkertainen ohje oli :)

Henna

Aivan ihana, erilainen postaus! Taisi olla ihanat juhlat =)) Ovatko kuvassa olevat hieman iäkkäämmät ihmiset sankarin vanhemmat? Jos ovat, niin aika ihana idea sekin :) Kaikki paikalla!

Vierailija

Kauniita kuvia ja oikein mukavan kuuloiset synttärit, mutta yllätys kirjoitetaan englanniksi surprise, ei suprise :)

Iina

Vau! Tosi kivoilta juhlilta näyttävät kaikin puolin :)

Hei mistä kuvassa oleva musta nahkahame on?:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hame ei ole nahkaa, vaan sellaista enemmänkin "sukelluspukukangasta" :D En vain valitettavasti millään muista että mistä sen ostin :(

Mari

Mistä nuo vaaleanpunaiset ja -siniset pikkumukit ovat? :) Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat