Olen ollut neljä kertaa Kapkaupungissa ja keksinyt joka kerta loistavia (samoja) syitä miksi en niin kovin hingu aallonharjalle heilumaan sen surffilaudan kanssa.
Joka kerta kun mielestäni vesi on nimittäin jäätävän kylmää (länsirannikolla kylmä Benguela-merivirta ja vesi oikeasti siis todella kylmää), kaikkialla uiskentelee aina vain enemmän haita, (näin jo itseni rantaan huuhtoutuneen hain pureman hylkeen tilalla) ja jos ne eivät riittäneet syiksi, niin muistan kyllä hyvin aaltojen voiman kun pienenä Balilla pyörin niissä voimattomana räsynukkena lähellä hukkua. Niin, nämä kaikki ja vielä laudan kanssa. Kuulostaa kivalta!

No, tavallaan kuulostaa jos jättää hait pois. Olen kyllä aina halunnut kokeilla, mutta ehkä tarvitsin vain muita ensikertalaisia seurakseni ja nyt kun tuttavapariskuntamme intopiukeana oli jo päät vedessä juoksin minäkin perässä.
..Perässä varpaat jäässä ja Saaran kokeneiden surffaajien pikkulaudalla, suoraan sinne yli aaltojen backlinelle.
Sieltä minä sitten lähdin innoissani aallon tullessa ”nopeasti” huitomaan poispäin, odottaen aallon antamaa vauhtia ja sitä maagista hetkeä kun noustaan laudalle ja ratsastetaan tukka vain hulmuten aaltoa pitkin.
Niin. Harmi vain, että minun tukkani oli silmillä ja aalto kippasi minut saman tien laudalta kuin lantakasan lapiosta ja heitti meren syövereihin, missä pidinkin hetken oman keskiviikon keno-arvonnan pyörien arpakoneen keltaisten pallojen lailla ympyrää varmaan puoli päivää.

 
 


No, ei muuta kuin ylös ja uusi yritys, ja tätä samaa rumbaa niin kauan kunnes keuhkot kelluvat vedessä, mutta kroppa ei jaksa edes koittaa kellua. Tai siltä minusta ainakin tuntui.
Taisin aloittaa vähän hassusti, nimittäin seuraavana päivänä jäin lähemmäs rantaa pienempiin aaltoihin ja pääsin jopa pystyyn hitailla aallon vaahdolla.
Siellä minä rämmin pari tuntia kiljuen kuin kakara joka kerta kun sain koipeni suoristettua laudalle jonkinnäköisessä aallonjämässä.
Kyllä, minulla oli lopulta ihan mielettömän hauskaa ja aiompa tästä lähtien koittaa tätä joka kerta! Ehkä joskus vielä pääsen isommalla aallolla pystyyn, mutta nyt vasta tosiaan tajuan miten mielettömän vaikea tuo laji onkaan, enkä varmaan ikinä tule sitä oppimaan, mutta ainakin saan hyvät naurut yrittäessäni :) 

 
 

 

Jos ikinä eksytte Kapkaupunkiin ja haluatte kokeilla tätä hullujen hommaa, niin suosittelen BigBayn rantaa.
Sieltä löytyy aloittelijoille aallot, laudat, märkäpuvut ja opettajatkin varmasti.

Pienen virkistävän aaltokylvyn jälkeen on ihana istua joillekin monista rannan lähettyvillä sijaitsevista terasseista, nauttia paahtavasta auringosta, kylmästä juomasta ja nauraa kokemukselle kaverin kanssa.
 

Kommentit (14)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Taisin unohtaa ja kylmyyden myös! Onneksi oli märkäpuku ja toisella kerralla vielä sellaiset sukatkin! :D

Kira

"Niin. Harmi vain, että minun tukkani oli silmillä ja aalto kippasi minut saman tien laudalta kuin lantakasan lapiosta ja heitti meren syövereihin, missä pidinkin hetken oman keskiviikon keno-arvonnan pyörien arpakoneen keltaisten pallojen lailla ympyrää varmaan puoli päivää."

Hahahahahahah :D

Tea

Sä sentään pääsit laudalle, ole siit ylpeä ;D itte varmaan jäisin meren pohjaan makaamaan kun en pääsis ylös :D Nää sun kapkaupunki postaukset on ihanan virkistäviä tääl kylmyyden keskellä :)

Jonna

Hauska postaus jälleen kerran! :) Surffaaminen on kyllä älyttömän vaikeata ja RASKASTA! Todella hyvää liikuntaa kyllä, joka kehon osalle. Se on huippu tunne kun pääsee edes seisomaan laudalle, voin vaan kuvitella miten mahtavalta tuntuu osata oikeasti surffata. Ah, haluun päästä taas kokeilemaan!
Oon muuten miettinyt myös usein, että miten suomalaiset miehet osaa surffata:D ? esimerkiksi sun poikaystäväsi! Onko matkustellut vaan niin paljon ja opetellut ulkomailla? Joskus luulee, että jos on hyvä snoukkaaja niin osaa myös surffata, mutta eihän niissä ole oikeastaan mitään yhteistä...

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha, no Lauri oi ole pahemmin kyllä snoukkailutkaan, mutta se pentele meni ja oppi tuon surffaamisen alkeet aika nopeasti. Eihän sekään vielä sitä osaa osaa, mutta pärjää ihan hyvin ja pääsee seisomaan laudalle niissä aalloissa missä minä vain pyörin kuin pesukoneessa.

Varmasti ihan mieletön tunne tosiaan sitten kun kunnolla osaa ja ymmärrän hyvin surffaavia ystäviäni jotka aina jaksavat fiilistellä niitä aaltoja ja heräävät neljältä aamulla aaltojen takia :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

On, mutta se oli väärää kokoa! :( Tilasin pienen ja sain L:n Ärsytti aika paljon, mutta ei voi muuta kuin lähettää takaisin ja toivoa että saan joskus oikean koon! Muuten takki oli tosi kiva!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Apua siitä on niin aikaa kun olen kolunnut kunnolla niitä vähän tuntemattomimpia rantoja! Kutan ranta nyt on ainakin aivan kamala. Ubud on ihana rauhallinen vähän aikuismaisempi pikku paikka (tosin sisämaassa) ja Gili Trawanganista tykäsin myös (Lombokin saaret) Ollaan itse asiassa menossa sinne taas ihan pian! :)

Lauraa

Mä rakastan sun tapaa kirjottaa <3
"Niin. Harmi vain, että minun tukkani oli silmillä ja aalto kippasi minut saman tien laudalta kuin lantakasan lapiosta ja heitti meren syövereihin, missä pidinkin hetken oman keskiviikon keno-arvonnan pyörien arpakoneen keltaisten pallojen lailla ympyrää varmaan puoli päivää."

Sun postaukset piristää aina huonompaaki päivää :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram