Mutta hah, ei onneksi minulla vaan Laurilla.
Laurin iki oma stalkkeri ja minun huonolle huumorintajulleni ehkä parasta viihdettä.

Kaikki sai alkunsa jo vuosia sitten. Lauri rassukka oli ehkä vain väärässä paikkaa väärään aikaan- eli töissä.
Stalkkeri (venäläinen mieshenkilö) tallusti paikalle kyselemään turistina neuvoa Helsingin parhaista menomestoista. Lauri niin ystävällisesti vastaili ja auttoi, että taisi tehdä lähtemättömän vaikutuksen muukalaisen mielen syövereihin. Taisi mies jopa vähän ihastua.

Sen päättelin siitä, että vuotta myöhemmin mies pyllähtää uudestaan esiin. Oli eksynyt Laurin nykyiselle työpaikalle kourassaan myspacesta kopiotu Laurin kuva. Kyseli työntekijöiltä onko kuvassa esiintyvä henkilö paikalla ja jäi odottamaan kuultuaan Laurin saapuvan puolen tunnin päästä.

Voin kuvitella miten ahdistuneena itse saapuisin töihin jos tietäisin siellä jonkun odottelvan ihan kuvan kanssa tapaamistani. Voin kuvitella miten ahdistuisin vielä enemmän jos henkilö viettäisi siellä väkisin useamman tunnin ja miten haluaisin kaivautua maan alle tämän pakottaen minun vastaanottamaan kokoamansa lahjakassin.
Kyllä, stalkkeri oli antanut Laurille hienoja lahjoja mm. Suolakurkkupurkin, vodkapullon, postikortin, energiajuomaa ja purukumia.

Ettei tämä ollut jo tarpeeksi outoa, niin oudoksi se vasta muuttuikin puolen vuoden päästä tapauksen toistaessa itseään. Stalkkeri työpaikalla ja lahjakassi käsivarsilla.

Aikaisemmin olin hieman epäillyt Laurin kertomuksia näistä lahjoista.
kuka nyt jaksaisi kiikuttaa suolakurkkupurkkeja venäjältä asti tuntemattomille ihmisille? Niinpä kassi tuotiin tälläkertaa kotiin asti nenäni eteen ja siinä sitä maatuskaa, venäläistä limonadia, oravasuklaata ja itse tehtyä cd-mix levyä hämmästellessäni oli pakko jo uskoa, että kyllä joku tuo.

Mietin miltä tuo lahjasetä mahtoi näyttää.
Lauri oli yrittänyt kertoa, mutta minusta mies kuulosti aivan normaalinnäköiseltä. Olisin halunnut nähdä kuvan, mutta sainkin jotain parempaa.

Viimevuoden tatuointimessuilla poikaystäväni stalkkeri nimittäin asteli (juoksi) eteemme ihka elävänä!
En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa.
Ensireaktioni oli vaistomaisesti tarrautua laurin käsipuoleen kuin peläten, että stalkkeri veisi hänet mukanaan (siis varmasti heittäis olalleen ja kantaisi mökkiinsä venäjälle). Toinen reaktioni oli lievä pelko. Kysessähän oli selvästi hieman vinksahtanut tapaus. Mitä jos hän pitäisi minua esteenä kohteensa hurmaamiselle ja alkaisi viskoa minua vaikka suolakurkkupurkeillaan!

Mies vaikutti kuitenkin rauhanomaiselta ja oli kohteliaskin, joten päästin Laurin kädestä irti ja astuin takavasemmalle nauramaana Laurin ahdistuneelle ilmeelle stalkkerin seuratessa häntä koko messujen ajan.

Stalkkeri oli pitkä, n. kolmekymppinen ja kalju. Jaloissa lenkkarit ja farkut, mitkä oltiin vedetty vihreän villlapoolopaidan päälle. Villapoolopaita oli tietysti hihaton jättäen näkyville käsissä koreilevat tatuoinnit. Olimmehan tatuointimessuilla, mutta mitä ihmettä siinä oli? Tovin tuijottamisen ja silmien siristelyn jälkeen päädyin tulokseen, että kyseessä on nyt jonkinnäköinen avaruusaiheinen taideteos. Ainoat elementit mistä sain jotain selvää olivat rautaputket ja vihreä mönjä.

Stalkkeri oli innoissan kuin pikkulapsi. Halusi ottaa kuvia ja puhua pälpätti, kuin papupata. Mikä olikin jo toinen ongelma. En ole koskaan eläessäni kuullut yhtä outoa englantia. Puhe oli oikeastaan yhtä epäselvää kuin miehen tatuoinnitkin ja oli hyvin, hyvin vaikeaa pidätellä pokkaa joka kerta kun hän suunsa avasi. Puhumattakaan vastata miehelle aina kun oletti hänen jotain kysyvän.

No, ei saisi nauraa toisen kustannuksella ja huumorintajuni tosiaan loppuikin loppui aikanaan kun mies ei lakannut seuraamasta meitä. Yritimme vaikka mitä, mutta helpommin sanottu, kuin tehty - ei stalkkeria voi eksyttää. Lopulta päätimme hylätä koko messut, eikä miehestä kuulunut sen koommin.

Kunnes eilen!
Lauri tuli töistä  kotiin sama ahdistunut ilme kasvoillaan ja muovipussi kourassa, tiesin heti että stalkkerihan se siellä taas on kuvioissa.
Tuliaisina tälläkertaa:

 


Punaviiniä, suolakurkkuja, auringonkukansiemeniä, hassulta haisevia kukkia ja pillereitä?
 
Stalkkeri ilahduttaa meitä myös joskus Laurin sähköpostilaatikkoon lähettämillään hennoilla rakkausviesteillään.
 
 
  
Ai, että!

Kommentit (77)

Ayu

Sä oot kertonu tästä aikaisemminkin, mutta mä oon nyt ihan sanaton. Noi genitaalialuekukat varsinki saa mut voimaan pahoin. Voi "Darling Sweetheart. Laukki dear!" parkaa! :D :D :D :D

Anonymous

Mitä ihmettä?! :D Nauran täällä ihan kippurassa tälle. Teille sitä sitten tapahtuu aina kaikkea :DHaluaisin kuulla mitä Lauri on tästä mieltä. Suostuisiko hän kirjoittamaan vaikka minipostauksen? :) Haha, tämä piristi aamuani ihan hirveästi.

Anonymous

Pitäisköhän jossain vaiheessa kohteliaasti kieltäytyä ottamasta lahjoja vastaan?

RagDoll

Ensin ajattelin, että henkilö on vain överi ystävällinen, mutta eteenpäin lukiessani alkoi hälytyskellot soimaan. Tuollaisista sekopäistä ei ikinä tiedä. Toivottavasti jättää Laurin rauhaan. =)

Anniina

Anteeks ei sais, mutta mä oikeesti huutonauran täällä!:---D Onko teillä minkäänlaista käsitystä siitä, mitä noi pillerit on? Kiinnostais tietää:-D

Anonymous

Jollain tapaa tuo stalkkeri kuulostaa aika symppikseltä :)Selviskö ikinä mihin noi tabletit on?

Anonymous

Jaa, Teemo ei kyllä kuulosta venäläiseltä nimeltä, pikemmin virolaiselta. Ja nuo lääkkeet ovat yskää vastaan.

lili

Hahahhah, mitä ihmettä??:D On meitä täällä maailmassa kyllä moneen junaan.. Huhuh:D

Anonymous

eii jumalauta, purskahti aamukahvit suusta noitten sähköpostien kohdalla! :D mistä tollasia löytyy?? sun pitää olla miehessäs nyt koko ajan kiinni, ettei ufoja ja suolakurkkuja rakastava venäläinen ehdi kaapata sitä sulta pois! :DD

Hautsi

Hahaha mitä ihmettä! :DDD Se on varmaan myrkyttäny nuo suolakurkut ;<Aivan sairaan sekopäätä! Mäkin tahon stalkkerin! (okei en halua, pelkään niitä kuollakseni.)Se varmaan stalkannu nää sun sivutkin jo googlettamalla laurin nimen ja kääntää ne google kääntäjällä venäjäksi :'D

julia

Hui vähän pelottavaa, vaikka samalla hassua! Ja tulkitsinko oikein, että suunnittelee Laurin muutavan Moskovaan opiskelemaan? Haha :D tähän maailmaan mahtuu monenlaisia... Toivottavasti toi stalkkaus jää kuitenkin harmittomaks!:)

Anonymous

Ihmiset on kyllä nykyään niin sekaisin =O Mitä himputtia nuo pillerit mahtaa pitää sisällään? Näyttää ihan samalta kuin jotkut e-pillerit. Mutta niitä ne nyt tuskin on ;) Viagraa? Tota pakkausta on ulkoisesti vähän vaikea analysoida (varsinkaan kun en venäjää yhtään ymmärrä), mutta tuosta kuvasta ainut "järkevä" ajatus on, että siinä on pippelin pää =P

emmi

ahha, mitä helv-???sanoisinko, et jos sattuis omalle kohdalle, niin olisin hiukan ahdistunut :D

Anonymous

Mä en oikeasti tiennyt että tälläistäkin voi tapahtua :DMutta onhan se Lapetsu komeakin! Ihmekkös tuo jos raavas venäläismies vähän ihastuu..

Annemari

PÄIVÄN PARAS! Aivan tajuttomat naurut sain täällä, vaikka oikeasti - ymmärrän Lauria ja sua, että voipi ahdistaa. Ehkä jatkossa vaan ignooraa koko tyypin, jos muuttuu riesaksi (ellei jo ole :D)?

Anonymous

ihan kauheen ahistavalta kuulostaa :/ toivottavasti pääsette eroon siitä... Mitä te ootte aina tehny niille lahjoille? itse laittasin varmaa roskiin.

Mari

ahahahahahaha kuolen ! vaikkakin aika creepy tyyppi ei voi olla nauramatta ääneen :------D

Julia

Kiitos kaikille kommenteista. Kiva, että tekin saatte yhtä hyvät naurut tästä, kuin minä! :D Ja tosiaan kommenteista ilmeni pillereiden olevan yskänlääkkeitä? Roskiin ne kuitenkin aina menevät (vodkapullon säästin tosin kerran) :D Onneksi stalkkerin viereilut ovat n. kerran vuodessa, niin ei ihan hermoille käy. Lahjakasseistakin aina on kieltäydytty, mutta väkisinhän se sitten ne jättää johonkin jalkojen juureen.

Lilla Vanilla

Hahahahah, kiitos päivän nauruista!!Suolakurkkua, oikeesti? Miksi ihmeessä juuri sitä? :D

HerminiCa

voi kuule .DDD mulla on tälläinen stalkkeri myös.... :D laittelee piirsustuksia minusta, mulle tulee paketteja kotia.... suklaata, mukeja, lautasia, RAHAA, kortteja... :DD

Anonymous

Eikö noiden sähköpostien julkaisemisesta voi saada syytteen kirjesalaisuuden rikkomisesta...? En nyt varmaksi mene sanomaan, mut mun mielestä se on laitonta ilman tämän stalkkerin suostumusta. :-D Hupaisaa silti kyllä kerrassaan!

Anna

apua hyi kun pelottavaa!! :D ite olisin tosi ahdistunu, toivottavasti ei muutu vielä pahemmaksi...:D

JMP

HAHAHHAHAHAHH!!!Mitä nuo pillerit on?? :D Ystäväni aviomies (ulkomaalainen, 29-vee) on asunut Suomessa jo lähes kymmenen vuotta ja hänelläkin on stalkkerimies, sellainen 40-vuotias (tai yli), viiksekäs, rillipäinen, hintelä suomalainen uskonnonopettaja, joka on stalkereoinut häntä jo monen vuoden ajan (asuu eri kaupungissa ja ottaa yhteyttä n. 2 kertaa vuodessa mutta sitäkin oudoimmilla tavoilla). Voisimmepa jotenkin saattaa nämä stalkerit yhteen niin päästäisiin heistä...:D Voe elämä..

Anonymous

Anonyymi, joka oli huolissaan kirjesalaisuudesta: "Kirjesalaisuus suojaa suljetun kirjeen lähettäjän ja vastaanottajan välistä viestintää kolmansilta osapuolilta. Kirjesalaisuus kieltää muita kuin vastaanottajaa avaamasta kirjettä ilman vastaanottajan lupaa. Kirjesalaisuus ei siis estä lähettäjää tai vastaanottajaa julkaisemasta kirjettä. Tekijänoikeudesta taas seuraa, että jos kirje muodostaa teoksen, vastaanottaja saa julkaista kirjeen vain kirjoittajan luvalla, mutta tämä ei estä asiasisällön julkistamista.Julkaiseminen voi tietysti olla laitonta jostain aivan muusta syystä, esimerkiksi jos kirje sisältää asian, joka on lain mukaan pidettävä salassa. Kyseessähän voi olla esimerkiksi lääkärin vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluva asia tai valtiosalaisuus. Tällöin itse asian laatu ja sitä koskeva lainsäädäntö ratkaisee, ei se seikka, että asia on satuttu ilmaisemaan kirjeessä."http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/5.5.html

Miia

Hahahahha siis samalla niin hauskaa, mua naurattaa!! Mut samalla, oikeesti aika karmivaa.. :D

Pipari

Hahhahahaha ei hitto et repesin. Luulin, et mul on ollu pahoja stalkereita, mut tää veti pohjat. :DDDD

Julia

JMP,Hahahah :D oi, se olisi loistavaa!Anonyymi,Kiitos paljon kirjesalaisuuden kiekuroisen selventämisestä :) Ja muille vielä kiitokset kommenteista. Vastaanotto stalkkerilemme oli niin hyvä, että lupaan pitää teidät ajantasalla :D

Ina

Voi dear laukki. Mä en kestä! Hahahahahaahahah!! Ehkä sillä on joku stalkkaaja kaveri joka alkaa sua sit jahtaamaan :)

E

:D Eikä!? Kaikenlaista sitä on liikenteessä! ahahah (vaikka teistä toi ei varmaan ole enää edes hauskaa)!

Anonymous

Hahahahaha...Tätä mä varmaan hihittelen koko päivän, naureskelin yksinäni joskus sun jollekin kiivi-jutullekin (liittyi jotenkin allergiaan...en muista enää)päivällä yksin kaupungilla kävellessäni...oot vaan hauska(/mulla huono huumorintaju)!!! Toi on kyllä vähäsen pelottavaakin oikeasti, mutta sun Lauri näyttää kyllä suht raavaalta mieheltä joten ehkä se pärjää :) Onneks ei asu Helsingissä, tosin mihinkäs sitä ei tosirakkauden perässä muuttais:D Ja noi suolakurkutkin, onkohan ihan Teemon omin pikku kätösin tekemiä, ku ei mitään etikettiä oo....

Anonymous

Kannattaa noihin venäläisiin suhtautua varauksella eikä missään nimessä ottaa mitään lahjoja vastaan tuntemattomilta, koska kyseessä saattaa olla pitkän tähtäimen värväysyritys tekemään jotain vakoilu- tai tiedusteluhommia. Yleensä ne alkaa ihan viattomista jutuista ja jossain vaiheessa värvättävä saatetaan epämiellyttävään tilanteeseen esim. käyttämällä naispuolista "agenttia" ja tilanteesta otetaan sitten kuvia, joilla aletaan kiristämään. Olen ollut kuuntelemassa puolustusvoimien tiedustelu-upseerin esitystä ja hän kertoi näiden juttujen olevan täysin mahdollisia. Saattaahan ko. kaveri olla ihan harmitonkin heppu, mutta kannattaa olla kuitenkin varpaillaan...

Anni

En lähes koskaan kommentoi mihinkään, mutta tähän on pakko kommentoida, että sain tästä aivan älyttömät hepulinaurut :D Kiitos niistä!

Anonymous

olkaa nyt varovaisia kuitenki, venäläisillä on tosiaan vaikka mitä kiristysjuttuja niinku tuolla aiemmin joku sanoikin :) huvittavalta kuitenkin kuulostaa!

Anonymous

se tyyppi on venäläinen, mutta asuu virossa. ja venäjällä juuri suolakurkut ja auringonkukansiemenet on ihan samanlaisia herkkuja kuin meillä vaikka sipsit :)

Anonymous

Hehheh hee, hui ja hyi!!! Ei voinu kyllä olla nauramatta.. hauskaa mutta samalla pelottavaa.. Mitä jos kyseinen mies tietää missä asutte ym? Jos viel pitkään jatkuu niin suosittelen ilmoittamaan viranomaisille..ihan vaan Laurin ja myös sinun itsesi turvallisuuden vuoksi! Tiedän erään stalkkeri tapauksen jonka viimeseksi teoksi jäi koko stalkkaus kohteen perheen tappaminen, mutta kuolikin siihen itse...

Anonymous

Anonyymi kirjoitti... Pitäisköhän jossain vaiheessa kohteliaasti kieltäytyä ottamasta lahjoja vastaan?niin ja vaikka laurin ilmaista stalkkerilleen ettei tunteet taida nyt ihan olla molemminpuolisia.. mun mielestä toi mies vaikuttaa vaan ystävälliseltä ihastukselleen ( :D )joka ei ole tehnyt/sanonut asian eteen mitään, vaan ottaa lahjoja vastaan jne. kyl mä taas toisaalta lauriikin ymmärrän, mäkin ottaisin jo kohteliaisuudesta ja siitä ettei halua olla ilkeä. MUTTA mitä väliä vaikka stalkkerilla on mahaa korostamassa rengas? tai siltä miltä sen tatskat näyttää tai miltä koko ukko itse näyttää? ei se tee siitä yhtään huonompaa ihmistä kun meistä muistakaan. sun kirjotustavasta tuli mieleen että olisit jopa jollain tapaa mustasukkainen.. mua ei ainakaan tää juttu naurattanut, ehkä olen tosikko :)

Julia

Anonyymi,Ihan huumorilla kirjoitettu tämä, mutta ymmärrän ettei se todellakaan uppoa kaikkiin. Lauri tosiaan on kieltäytynyt lahjoista ja myös ilmaissut mielipiteensä miehen hieman liian pitkälle menevästä kaveruudesta. Ei ihan hevillä tehoa :D Lahjakassi jätetään jokatapuksessa sitten vaikka maahan ja viestejä tulee edelleen.Sillä ei tosiaankaan ole väliä onko mahaa ja outoja tauointeja. Minusta mies oli vilpittömästi vain hauskannäköinen, mutta tosiaan ilkeältähän tuo hieman kuulosti, näin jälkikäteen ajateltuna. Jokatapauksessa tätä tämä on- tyhmää huumoriani. En halua kellekkään mitään pahaa, tai ole mustasukkainen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram