Kävin jossain tuikituntemattomassa pienessä kaupassa ruokaostoksilla. Tarkoitus oli tehdä pihvit, mutta nautaa ei ollut, joten otin riskin ja valitsin possun.

Illan menu oli possun lisäksi salottisipuleita (Laurin joka iltainen toive), kasviksia sakemarinadissa, bataattilohkoja, uunitomaatteja ja tsatsikia.

Salottisipulit ovat edelleen sipulien parhautta, varsinkin nämä haudutetut, mutta pienenä miinuspuolena valmistus. Sipulien kuorinta, kun ei ole mielipuuhaani, joten kymmenen pienen sipulin kuorinta ei todellakaan miellytä.
Silti vaivan arvoista ja siksi vielä kerran resepti.

Kuori salottisipulit ja laita ne pieneen kattilaan
lisää joukkoon 2rkl soijaa, 2rkl öljyä ja reilu rkl hunajaa, sekä puserrettu valkosipulinkynsi. 
Anna hautua miedolla lämmöllä n.20-30min.
 

Bataattiahan kaupasta ei löytynyt muita kuin munakoison muotoisia, joten lohkottuani ne ensin pituussunnassa leikkasin ne vielä keskeltä, jotta pellille olisi saatu muutakin kuin kolme epämääräistä soutuvenettä muistuttavaa perunaa.

Sekoitin kulhoon öljyä, sormisuolaa, chiliä, valkosipulia, oreganoa ja pyörittelin lohkoja hetken seoksessa, minkä jälkeen laitoin ne pellille ja 220 asteiseen uuniin n.20minuutiksi.
Mukaan kaksi puolitettua tomaattia suolalla ja grillausmausteella maustettuna.

 

 

 

 

 

Sitä paljon pyydettyä tsatsikia en valmista yhtään sen erikoisemmin kuin muutkaan.
Tein eilen vain pienen määrän, joten tarvitsin vain pienestä kurkusta hieman alle puolet, 200g turkkilaista jogurttia, valkosipulinkynnen, suolaa, pippuria, sitruunamehua, hunajaa ja tilkka valkoista balsamicoa.

Ensin raastoin kurkun ja siivilöin ylimääräiset vedet raasteesta pois. 
Tämän jälkeen sekoitin astiassa turkkilaisen jogurtin, kurkun ja puserretun valkosipulinkynnen keskenään. Itse tykkään raikkaasta tsatsikista, joten en käytä liikaa valkosipulia. Yksi kynsi riittää minulle. 
Sitten heman suolaa mustapippuria, pari tippaa sitruunamehua ja ihan alle puoli teelusikallista valkoista balsamicoa ja hunajaa. Joskus jätän balsamicon tai hunajan pois, joskus laitan molempia.
Sitten sekoitetaan ja laitetaan jääkaappiin viilentymään.

 

 

 

 

 

 

Sain mummini kasvimaalta jättikesäkurpitsan. Hyvä kun mahtuu jääkaappiin koko möhkäle.
Kasvisseokseeni tuli siis kesäkurpitsaa, porkkanoita, parsakaalia ja paprikaa. Esikeitin hieman porkkanoita ja parskaalia, minkä jälkeen lisäsin kaikki kasvikset keskenään pannulle, missä oli valmiina soijaa, tilkka sakea ja sokeria. Ruskistin kasviksia n. 5minuuttia ja tarjoilin rucolan kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Loppupeleissä aikaa meni n30min ja koko  ateria maksoi alle 15euroa. Possukin maistui hyvältä maustettuani sen aika runsaalla kädellä ja  voisin melkein jopa väittää, että se meni bataattilohkojen kanssa paremmin, kuin nauta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (28)

Annemari

Sun pitäis oikeasti perustaa joku kunnon ruoanlaittoblogi, nam! Menisit kyllä ihan Sara La Fountainista ;)

Khaija

Nyt oikeesti et voi väittää ettet tekis parhaita pöperöitä! Jälleen kerran niin makosan näköistä. Ei voi kun tykätä!! (:

Anonymous

Löysin sun blogin tänään ja on suorastaan ahmimalla lukenu sun postauksia! Aivan ihana blogi ja jään varmasti seuraamaan. Yksi kysymys heräsi, kuinka pitkä olet?- innostunut, kun löysi vihdoin omantyylisen blogin seurattavaksi. :)

j

oi nam et näyttää hyvälle! jaksaisipa itsekin kokkailla näin mutta intoa ei ole, varsinkaan kun yksin asustelen. =D pakko siis hommata kokkaileva mies ;)

Anonymous

Voi vitsi kun näyttää hyvälle! Voikohan tuon saken jättää pois tuosta, mitä luulet? :)

Hama

Ei kannattais tämmösiä ruokapostauksia lukea kun on pieni dagen efter päällä :D Pakko kokeilla heti huomenna, NAM!!

YANNA

Ihanan näköstä ja kuulosta safkaa! Mahd pian taas joku ilta kun kokkaat ja mä saan nauttia sun tekeleistä! En kestä! Kuola valuu!

Anonymous

Heipsan!Jonkin aikaa oon blogiasi lukenut ja nyt vasta kommentoin ensimmäisen kerran. Siis sä teet IHAN MIELETTÖMIÄ ruokia!!! Namnamnam!!! Ja samaa mieltä...perusta joku ruokablogi tän blogin rinnalle. Ois taatusti menestys! Olis kiva just, jos vois etsiä reseptejä otsikoiden alta. Muutenkin ihana ja raikas blogi!-Pauliina

Cherry

Mä vaan aina jaksan ihmetellä tota miten ihmiset näkee noin paljon vaivaa, siis ihailen! Itse olen patalaiska mitä ruuanlaittoon tulee.. Siihen vielä lisäksi niin pieni ja ärsyttävä keittiö, että hermo menee joka kerta. Hyvä ruoka on aivan ihanaa, mutta joskus toivon, että voisin vaan ottaa purkista jonkun napin joka täyttäisi koko vatsan ;) Siis jos oon tosi väsynyt enkä yhtään jaksaisi alkaa vääntää mitään.Teillä syödään "joka päivä" melkein yhtä upeesti kuin ravintolassa! Niiin herkullisen näköstä!

Julia

Kiitos kaikille ihanista kommenteista :)Ruokablogi voisi olla aika hauska, saattaisi vaan ideat loppua nopeasti kesken ja sitten olisi pakko kokkailla kaikkea outoa :Dmuutamille vastauksia:olen 171cmLautaset on ikeasta, mutta en muista mitä sarjaaSaken voi jättää kyllä pois ja tehdä marinadin vaikk asoijasta, hunajasta ja valkosipulista. Soija ja sokeri kahdestaan ei ole varmaan kauhean hyvää, tosin ei sitäkään ikinä tiedä :D

Anonymous

Ihanan näköset nuo valkoset lautaset, joista tarjoilet ruoat! Mistä tommosia löytää? :)

Julia

Riikka,Jes! mahtavaa.Anonyymi,Ikea it is :)Anonyymi,Aina ja aina. Yleensä ne perus kasvissose keitot ei vaan päädy kuvien kera tänne :D Tosin, miksi ei.

Anonymous

Mun aviomies saa tänä iltana kalareissunsa jälkeen salottisipuleita :) Kiitos hyvistä reseptivinkeistä.

Anonymous

Onkohan noita lautasia enään siellä mallistossa? Kaunko sitten hankit ne? Ne näyttää niin ihanilta, että en voi muuta kuin himoita niitä...

Julia

Anonyymi,Oi, mahtavaa. Kerrothan sitten miltä maistui? :)Anonyymi,Ne on kauan sitten hankittu, mutta joka kerta kun olen Ikeassa vieraillut, niin samanlaisia on kyllä näkynyt. Kuuluu varmaan johonkin vakiotavaraan :D

Anonymous

kävin tänään ikeassa, enkä löytänyt noita lautasia:( pitänee jatkaa metsästystä!

Jannika

Voi luoja, et on hyvännäköistä! Harmi kun mies ei tykkä sipulista yhtään. Vaikeuttaa ruuanlaittoa huomattavasti, mun mielestä kun mikään ei maistu miltään ilman sipulia.. :DMutta aion kyllä tätä tehdä vaikka vieraille sitten joku päivä. Kiitos reseptistä ja inspiroivista kuvista :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram