Kun jokainen yrittää päällekkäin kertoa hieman elokuun kuulumisia, suunnitella yhteistä tulevaa viikonloppua ja nauraa vähän käsistä lähteneille jutuille, kaikuu Sushibarin väliaikaisissa korjaamohallin tiloissa kauas ja kovaa.
Viereisestä pöydästä nainen mulkaisee hieman paheksuvasti ja tajuamme kerrasta hiljentää hyeenalaumamme.


Sen ymmärrän, että ehkä koko ravintolasali ei halua kuulla juttujamme. Ruokarauha ja mieluisa ravintolakokemus on ehkä parempi vaihtoehto kuin kälättävä tyttölauma vieressä, mutta tapauksesta muistui mieleeni eräs vanhempi rouva elokuvateatterissa ketä en ehkä ihan ymmärtänyt.


 

Elokuvana YSL, seurana Kira, viimeisillään raskaana oleva Hanna, sekä kovaääniset kaksi tikkaria, pantteripussi ja suklaapatukka.


Kyllä vain. Jo ennen kuin elokuva ehti edes alkaa, huomasin miten paljon vieressäni istuvaa naista ärsytti se ääni mikä pantteripussin avaamisesta kuului. Ajattelin että ehkä olin tulkinnut mulkaisun ja kovaäänisen huokaisun väärin, mutta auta armias kun tuli Kiran tikkarin vuoro. 
Jos katse olisi voinut tappaa BonBonilta olisi tippunut kokonaan pää pois jo ennen kuin tikkaripaperiin ehtii kukaan edes koskea. 


Itsehän en ollut vielä edes avannut suklaapatukkaani ja vähän jopa pelotti millaista meteliä se pieni Fazerin pähkinä-manteli suklaapatukka pitäisikään, joten kiltisti ajoitin avaamisen kovimpaan mahdollisimpaan meteliin mitä elokuvasta lähti ja avasin paperin niin varovaisesti kun pystyin.
Ei auttanut ja tässä vaiheessa mulkaisun, huokaisun ja hieman jopa minusta poispäin kääntymisen lisäksi sain osakseni pään pudistelua ja pitkään epämääräistä halveksuvaa mutinaa.


Tässä vaiheessa meni tosin jo minullakin hieman hermot ja päätin keskittyä ärsyyntyneen vierustoverin miellyttämisen sijaan elokuvaan ja suklaapatukkani nauttimiseen. Ei se lysti kauaa kestänyt, koska jo kolmannen suklaapalan kohdalla paperista lähti ilmeisesti niin kova ääni, että nainen (yhtään liioittelematta) kaivoi turkistakkinsa selkänsä takaa, asetti sen päänsä ylle ja näytti nyt ihan eskimolta siinä keskellä jo muutenkin tarpeeksi lämmintä elokuvateatteria. 


Takki ilmeisesti toimi kuitenkin loistavana näkö/kuuloesteenä meille karkkia syöville nuorisohuligaaneille, joten siinä me sitten istuttiin rivissä kaikki kai hieman onnellisempina koko loppu elokuvan niin. Eskimo ja karkkipaperijengi.


 Kommentit (31)

Anna

Siis eikä... uskomatonta ja älyttömän lapsellista. Eihän yhden suklaapatukan syöminen edes kestä kauaa, pian se rapina olisi kuitenkin loppunut! :)

A

haha ihan oikeasti, toi vanhempi nainen ärsyttää tällä hetkellä muakin! jos elokuvateatteriin saa tuoda karkkia yms. niin silloin jokaisen kyllä täytyy kestää se ääni, mikä paperin avaamisesta lähtee - onhan se sentään paljon miellyttävämpää kuin kuunnella koko leffan ajan kikattavia ja puhuvia vierustovereita!

Kissis

Joo leffat kandee katsoa suosiolla himassa, jos ei kestä pussien rapinaa ja poppareiden syömisestä lähteviä ääniä. Ja sehän on myös osa sitä elokuvateatterin fiilistä!

Vierailija

Ai jeesus mitä jengiä :D Kyllä tollasta huligaanijengiä on syytäkin piilotella turkiksen takana!

Taija

Kieltämättä itseänikin ärsyttää suunnattomasti vierustoverin maiskuttelu, kikattelu ja puhuminen. Ja kaikkein pahin: takana istuvan potkut tuolini selkänojaan. Tämän vuoksi olenkin tajunnut katsoa leffani kotona :) Viimeksi olin katsomassa Walter Mittyä ja elokuva vei niin mukanaan, etten edes huomannut istuvani keskellä täyttä salia. Ehkä se onkin just se, mihin oman huomion keskittää. Tuo kertomuksesi nainen oli päättänyt jo etukäteen, että tulee vihaamaan teidän läsnäoloanne. Kivaa syksyn odotusta! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En minäkään mistään äänekkäästä maiskottelusta voi sanoa pitäväni :D Mutta meistä ei oikeasti lähtenyt muuta ääntä kuin muutama karkkipaperin rapina.

Joskus minäkin uppoudun elokuvaan kyllä niin että en kuule mitään mitä salissa taphtuu :)

.

voi elämä! nuo kaikki karkithan ovat vielä hiljaisia! nykyäänhän myydään nachoja ja sipsejäkin leffateattereissa. Niistä jo kuuluu ääntäkin. tosin musta sekään ei saisi häiritä. tuolloin voi jo jäädä kotiin.

kovaan puhuminen taas on jo vähän hölmöä, mutta musta esim. hiljainen kuiskaus silloin tällöin on todellakin ihan ok, eikä tulisi häiritä ketään.

itseä kyllä kerran ärsytti, kun viereeni tuli mies syömään juustosnacksuja kovaan ääneen, ja sali oli miltei tyhjä! asia ei olisi muuten häirinnyt, mutta en voi _sietää_ niiden hajua. meni leffa hiukan ohi siinä yökkiessä. mutta en olisi siitäkään lähtenyt huokailemaan, koska itsepähän päätin tulla julkiseen tilaisuuteen :)

nyt kun aihe lähti jo vähän leviämään, niin vierustoverien (esim busseissa) liiallinen hajuvedenkäyttö saa kyllä mutkin jo melkein huokaamaan ääneen. ihmiset eivät ymmärrä, että maailma on täynnä hajuherkkiä, jotka eivät voi näiden tapausten takia edes käyttää julkisia. itse en ole sillä tavalla herkkä, mutta jo valmiiksi paha matkapahoinvointi kasvaa omiin sfääreihinsä, kun viereen tulee jokin stockarouva, joka on kaatanut chanel 5:sta päällensä litran.

mutta ei näistäkään ala toista sättimään. ei se kenenkään päivää parantaisi.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haisevat ruoat (ja ne voimakkaat hajuvedetkin myös) ovat kyllä hieman ärsyttäviä, vaikka en itse erityisen hajuherkkä olekaan. En ikinä itse kehtaisi istua jonkun viereen mässyttämään jotain voimakkaasti haisevaa herkkua :D

Vierailija

Mä oon joskus oppinut, että ennen elokuvaa pitää avata syömiset isot pussit jne, mut tossa tilanteessa en ois mitään suklaapatukkaa valmiiksi avannut. :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Itse availen rapisevimmat jutut aina mainosten aikana valmiiksi, mutta nämä eivät oikeasti olleet mitään mielettömän rapisevia juttuja tällä kertaa :D

veera

haha sun tarinat piristää aina mun päivää!:D en voi välillä käsittää näitä nykyajan ihmisiä, ihan kuin siitä suklaapatukan avaamisesta lähtisi oikeasti todella kovakin ääni?!

26v nainen itsekin

Leffaan kuuluu viedä karkit sellaisessa astiassa/pussissa, joka ei aiheuta meteliä. Oikeesti, se kuuluu muiden leffakatsojien kunnioittamiseen. Ja mikään ei oikeasti ole ärsyttävämpää kun lauma räkättäviä naisia viereisessä pöydässä.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Sellaisia meillä yleensä onkin, mutta en nyt ihan sanoisi, että jos avaa tikkarin niin epäkunnoittaa muita elokuvan katsojia :D

tiiuuuu

Jos ostat leffateatterista karkkipussin, niin kuuluuko sun tuoda tyyliin joku oma muovikulho mukana mihin laitat ostetut karkit ettei kanssaolijat häiriinny? :D

leffassa ei massuteta

Leffassa istuvat karkkia massuttavat ihmiset ovat KAMALIA!
Bloggaajia, raskaanaolevia tms. vastaavia, siis leffa katsotaan leffateatterissa, eikä siellä syödä! Karkkipussin voi avata ennen näytöstä, josko ei todella voi olla ilman massutusta, yök
Lisätään vielä tunnelmaan rakas oma hajuvesi, jota aamulla tuli pirskautettua ihan ihan vähän liikaa..............

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kyllä mielestäni elokuvateatterissa saa ehdottomasti karkkia syödä! Ei sitä tarvitse tietenkään mässyttää, vaan syödä ihan normaalisti.

Sofia

Hei vähän aiheeseen liittymättä haluisin kysyä mistä toi ihanan pörröinen takki on ostettu?

lily

Onko näissä kuvissa sama takki mikä sulla oli eilen cheekin keikalla? Mistä se on? :) oot aivan mielettömän upea ilmestys livenä!!

Mate

Hahaha! Katsoisi moinen ihminen elokuvansa kotona, jos ei yhtään kestä häiriötä. Onhan se nyt sanomattakin selvää, että elokuvissa karkkipaperit ja popcornit rapisevat. :D

Nipottava täti jo alle 30veenä :D

Olihan kyllä aika lapsellinen reaktio, mutta toisaalta hyvin auditiivisena ihmisenä ymmärrän tuon raivontunteen. :D Minusta on ihan perus huomaavaisuutta että EI tuo paperikarkkeja elokuvateatteriin vaan esim. irttarit muovipussissa. Tai hoitaa rapistelut ennen elokuvan alkua. Tai vaikkapa juuri tuolla tavalla kovaäänisen kohtauksen aikana! :) Hyvät käytöstavat ovat sitä, että ajattelee muita jo vähän ennaltakin.

Mia

Kyllä suomalaisten elämä on vaikeeta. Julkisissa tiloissa pitäisi sietää muitakin ihmisiä ja heistä lähteviä hajuja ja ääniä. Muualla Euroopassa on tapana leffassa nauraa ääneen, kommentoida ääneen jne. Leffaa katsotaan ikääkuin "yhdessä", kukaan ei kuvittelekaan olevansa leffateatterissa yksin. En kyllä myöskään ymmärrä sitä että ravintolassa ei siedetä ääniä. Eri asia jos kielenkäyttö on härskiä ja provosoivaa, mutta jos nyt vähän innostutaan puhumaan äääneen, niin että sekin sitten häiritse.. Itse yleensä tykkään että ravintolassa on edes yksi äänekkäämpi pöytä niin kehtaa sitten muutkin suomalaiset puhua ääneen eikä kuiskaamalla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram