Kysytte paljon ruokavaliostani.
Kuvasin täksi illaksi valmistamani aterian, koska tämänkaltaista ruokaa syön eniten.
Ohessa tulee pientä selostusta miten ruokani teen, jos joku innostuu samankaltaiseen kokkailuun.

Bataattilohkoja, kanaa ja kasviksia:

Pese ja kuori bataatti ja leikkaa lohkoiksi.

Valmista kannelliseen kulhoon kastike öljystä, mausteista ja murskatusta valkosipulista.

Itse laitoin reilun lorauksen öljyä, meksikolaista perunakuorrute (meira) sekoitusta ja pienen valkosipulinkynnen murskattuna.
Laita bataattilohkot kulhoon, sulje kansi ja ravista kulhoa niin että mausteet sekoittuvat kunnolla. 

 

 

Laita lohkot pellille ja ripottele päälle vielä sormisuolaa.  Anna kypsyä 225 asteisessa uunissa n.20 minuuttia.

Sillä välin laita vesi kiehumaan ja pilko keitettävät kasvikset.
 

Keitä kasvikset vain puolikypsiksi. Itse käytin parsakaalia, porkkanaa ja kukkakaalia. Myöhemmin lisäsin joukkoon myös vihreitä papuja.

Olen kylmien kastikkeiden ystävä ja teen todella usein kanalle maustetun ranskankerma kastikkeen.
Tähän seokseen tuli purkki ranskankermaa, vähän kermaviiliä, puolikas valkosipulin kynsi puserrettuna, tuoreita yrttejä (ei ollut tosin kuin timjamia ja ruohosipulia) sekä miljoonaa eri maustetta.
Pippuria, paprikaa, chiliä, sitruunapippuria, valmista yrttisekoitusta, valkosipulipippuria jne :D

 

 

 

 

Sitten pilkoin suoraan pannulle menevät kesäkurpitsan ja punasipulin.

 Pannulle tein mausteseoksen öljystä, soijasta, hunjasta ja valkosipulista.

 Ruskistin ensin kesäkurpitsasn, punasipulin ja herneet ennen kuin lisäsin esikeitetyt kasvikset.

Löysin myös muutaman parsan, jotka pesin, kuorin, leikkasin kannat ja keitin suolalla maustetussa vedessä n.10min.

 Paistoin kanan fileepihvejä parsan ja kasviksien kypsyessä. Maustoin kanan pippurisekoituksella, suolalla ja grillausmausteella.

Otin bataattilohkot uunista ja kasasin koko homman lautaselle.

 

 

 

 

 

Muuten olen syönyt tänään:
Maustamatonta jugurttia, banaanilla ja hunajalla aamiaiseksi.
Kahvia ja pasteija välipalana.
Battaattilohkoja, kasviksia ja kanaa illallisena.
teetä ja leipää iltapalana.

Eli, näin! Arkisin syön aikalailla tällä meiningillä, aterian määrä tosin vaihtelee paljon.
Viikonloppuisin (varsinkin sunnuntaisin) enemmän ja tietysti herkkuja. Esim. Eilen syötiin kebabbia ja pussillinen irtokarkkeja :D

 

Kommentit (15)

Oc

Anonyymi,Kiitti, kokeile! :)bubbling,Höhpöh, ei siinä kauaa mene :DAnonyymi,Yritys hyvä.Sivi,Kiva kuulla :) Ne on!Yanna,Mielelläni! Onko siellä vielä vapaita kämppiä, vai potkitko jonkun pihalle?Pussauskoppi,:)

BaliChild

olenpa mä ihan hirveän tyhmä. Kesäisin grillaillaan bataattilohkoja aina ja mä myös aina kääntelen käsin niitä tossa öljymausteseoksessa ja kiroan, kun yritän pestä sitä öljyä pois. Tosissaan, aika pönttöpää!

Oc

BaliChild,Hahaa! No nyt tiedät kulhon salaisuuden.Anonyymi,Riippuu miten hyvin saa kaiken tehtyä samaan aikaan. varmaan sellaiset 30min.Essi,Tavallistahan se on :D kanaa ja kasviksia.

Anonymous

tämä voi olla hassu kysymys, mutta mitä öljyä käytit? oliivi- vai rypsiöljyä? :o

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram