Hei miten teidän vappu on sujunut? Täällä ei tosiaan tippaleivistä tai serpentiineistä ole ollut tietoakaan, mutta vappumieltä on silti riittänyt Saaran kanssa kun ollaan tuolla ympäriämpäri menty ja nautittu täysillä tästä meidän lomasta, mikä valitettavasti alkaa olla aina vaan enemmän ja enemmän lopussa.

 

Meinattiin jopa lähteä pikku porukalla AfrikaBurn –festivaaleille aavikolle. Huh, se olisi kyllä ollut ainutlaatuisin vappuseikkailu ikinä, olen kuullut niin hauskoja tarinoita noista festareista, mutta ehkä parempi ottaa vähän rennommin nyt, kuin yrittää selviytyä kaksi päivää aavikolla teltassa?

 

Ja selviytymistä se kai olisi tavallaan oikeasti ollutkin. Näiden festareiden tarkoitus on jotain ihan muuta mihin olen tottunut. Kaikki tuovat mukanaan asioita ns ”selviytyäkseen”. Ruokaa, vettä, suojaa, vaatteita. Festareilla ei käytetä ollenkaan rahaa, vaan koko pointti on antaa ja olla epäitsekäs. Sieltä ei voi ostaa mitään. Ihmiset pukeutuvat ihmeellisiin asuihin ja ovat todella luovia. Toiset pystyttävät teltan missä kokkaavat kaikille lettuja, vastaan ajaa krokotiiliksi pukeutunut mies kärryillä mistä saa noukkia ilmaisen jäätelötötterön. Jotkut ovat perustaneet paikalle kahvilan, toiset joogateltan. Artisteja on lennätetty ympäri maailmaa, ihmisiä tulee ympäri maailmaa. Joka puolella on jättimäisiä taideteoksia mitkä lopuksi sytytetään tuleen ja koko paikka on kuin rinnakkaistodellisuus 10 päivän ajan keskellä ei mitään. Aavikolla.
Luin jostain että tämä on yksi koko maailman mielenkiintoisimpia festareita ja olisihan se ollut aika mieletön kokea, mutta arvatkaa mitä? Välillä tuntuu että olen muutenkin jossain ihan omassa onnellisessa kuplassa ihan jo vain täällä Kapkaupungissa Saaran luona.

Kommentit (6)

Nata

Muistelin että näistä festareista tuli joskus joku ohjelma telkkarista, kuvailujesi perusteella vaikutti ainakin samoilta :D Ohjelmaa katsellessa tuli aika erikoinen "onks tää tottakaan" fiilis. Olis ollut varmasti huikee kokemus! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Varmasti on tullut joku ohjelma ja dokkarikin tietääkseni tehty näistä festareista :) Toivottavasti pääsen vielä jonain vuonna näkemään tämän :)

EJ

Toi festarin teema perustuu sellaiseen jenkeissa jarjestettavaan tapahtumaan kuin Burning Man. Varsinainen tapahtuma on viela pidempi :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram