Meillä on vihdoinkin näytetty vihreää lippua lohelle ja ruusukalitkin ovat jopa tervetulleita. Näitä onkin sitten menetettyjen vuosien edestä tarjoiltu nyt ja paljon.
Olisit silti hyvä mies voinut aikaisemmin päättää, että ei ne kala ja kaali sinua tapakkaan.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tälläkertaa tein lohta hunajan ja soijan kanssa. Yksinkertaisuudessaan kuumensin hunajan ja soijan (sekä mukaan vähän sitruunanmehua) pannulla kuplivaksi ja kippasin lohet sinne nahka ylöspäin saamaan makua, sekä rapeaa pintaa alla olevasta mönjästä. Muutaman minuutin päästä käänsin lohet ja ripottelin pinnalle suolaa ja valkopippuria.
Ruusukaaleista poistin kovan kannan ja päällimmäiset lehdet, keitin niitä ehkä minuutin muiden kasviksien seassa ja lopuksi vielä pyörittelin hetken pannulla voissa.
Riisi puolestaan on ihan tavallista pitkäjyväriisiä, minkä tunnollisesti keitin paketin ohjeiden mukaan. En ole riisin ylin ystävä ja suosin enemmän ruuanlaitossa sushiriisiä, jos jaksan sitä tehdä. Tavallinen on aika tylsän makuista ja kuivahkoa. Jokatapauksessa, riisin kypsennettyä tiivistin osan niistä kuumalla vedellä kostutettuun teekuppiin ja kippasin lautaselle tuollaiseksi toden totta hienoksi keoksi. Oikeaksi mestariteokseksi.
Lopuksi vielä haalin pannulle jääneet soijanrippeet kasaan ja lisäsin ne lautaselle kastikkeeksi. 
Oli hyvää ja helppoa.

 var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-29543225-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();

 

Kommentit (26)

Reetta

Voi että kun näyttää niin herkulliselta mutta kalaa en voi syödä allergian takia. Lapsena vielä pystyin ja lohi olikin mun herkkua!

Anonymous

Puhuit tosta sushiriisistä, niin voisitko joskus tehä postauksen sun tekemistä susheista ja vinkeistä mitä sinne sisään kantsii laittaa?:) Sun blogi on muuten aivan ihana ja nää ruoat näyttää aina tosi herkullisilta!! ootko harkinnu ammattii joka liittyis jotenkin ruoanlaittoon?:)-ina

Anonymous

Ootko huomannut että kelloarvonnassa yhdelläkin on kolme samaa viestiä, monella kaksi...

Anonymous

Heippa! Ekaa kertaa kommentoin :)Tuntuupa kivalta, kun panostat näin paljon kotiruokaan! Niin kauniit annoksetkin, ihan ku ravintolassa! Tunnut olevan myös tosi hyvä kokki, ainakin idearikas ja kokeilunhaluinen :) Ihanan virkistävää vaihtelua sellaiselle syön vain elääkseni-tyylille..tosi moni nuori ottaa susta esimerkin ja etpä olekaan sellainen "hyi ruokaa en syö pärjään evian-vedellä" tyylinen ihminen vaan nautit ruuasta niinkuin kuuluukin :) No jopas oli outo kommentti mutta siis pointti oli että hyvä sä ja jatka samaan malliin <3

Ida-Jessica

Kuin hyvälle toi setti näyttää! Meitsi vetelee tääl lounaaksi Fazerin sinistä, yäh D-:

Anonymous

tälläisten kirjoituksien takia rakastan blogiasi niin paljon. arjesta juhlaa, eiks niin! :)

Anonymous

Rakastan kun kirjoitat blogissasi ruuanlaitosta! Siitä saa niin hyviä ideoita. Tuli tossa mieleen että kannattaa käyttää kunnon jasmiini riisiä, esim. aasialaisista elintarvikekaupoista (Vii Voan) ja höyrystää riisi tai käyttää riisikeitintä. Silloin riisistä ei tule kuivaa.

Senja

oon samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa. oot tosi esimerkillinen on toimit varmasti monelle roolimallina mitä ruokaan tulee :) syöt ihanan monipuolisesti ja annoksesi ovat normaalin kokoisia eikä mitään yksi kalanpala ja kolme tomaatinlohkoa niin kuin liian monessa blogissa olevissa ruokakuvissa. hyvin ja monipuolisesti syöden voi olla hoikka ja kroppa voi samalla hyvin, sä oot siitä todiste :))

Julia

Itseasiassa en osaa tehdä sushia :D (riisi onnistuu, mutta se rullaaminen ei). Lauri taitaa nuo hommat jostain syystä paremmin, joten ensikerralla kun syödään kotisushia niin voin toki siitä kirjoittaa mitä se sinne laittaa :)Olen joskus leiketellyt ajatuksella, mutta kovin todennäköiseltä se ei nyt näytä.

Julia

Kilpailu viestejä tulee niin paljon, että yleensä ihan nopeasti vilkaisen ja julkaisen sitten kaikki samalal kertaa. Kun arvon voittajan voin katsoa kyllä, että valitulla ei ole mitään miljoonaa kommenttia siellä, niin on reilumpi peli :)

Julia

Kiitos :) Olisi kyllä tosi hienoa jos joku ottaisi edes pientä ideantynkää varsinkin ruuanlaitosta. Tiedän, että se ei sovi kaikille, mutta kannattaisi edes kokeilla. Ruoka on niin hyvää ja varsinkin itse tehtynä, kun tietää tismalleen miten sen saa itselleen mieleiseksi.

imlacking

Mä oon yrittänyt syödä nyt aika paljon kalaa. Viikko sitten perjantaina ostin kuhaa (jota laitoin pannulla) ja viime perjantaina ostin lohta (uunilohta) ja sitä on tullut nyt syötyä parina päivänä. Harmitti vaan, kun unohin ostaa sitruunaa ja jouduin käyttämään sitruunamehua purkista. Toi kuha oli aika hintavaa, about 27e kilo, mutta lohi oli vaan jotain 5e kilo (tarjouksessa). Harmittaa vähän, kun kalat on aika kalliita vaikka niitä pitäis syödä se pari kertaa viikossa. Onneks toi kuhapala ei ollut iso, että maksoi vaan jonkun 5e, mutta jos se kuha painoi alle 500g ja lohipala reilun kilon ja maksoin siitä 6,50e :D.Meillä mies ei suostu syömään parsakaalia, joskus oon saanut syömään silleen että pistin tehosekoittimeen ja kastikkeeseen. Valitti silti, että tässä on kuitenkin sitä parsakaalia :D.

Anonymous

Tämä nyt poikkeaa ihan postauksen aiheesta, mutta sulla on tosi kauniisti hiukset noissa kuvissa!

Anonymous

Oliko levy liian kovalla kun soija ja hunaja paloi loheen ja pannun ihan mustaksi? kuinka kovalla ite oot paistellu tuon kalan ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016