Ystäväni suositteli tätä kastiketta. Minä joka rakastan kastikkeita, juoksin tietysti seuraavana päivänä wtc:n behnfordsiin sen hakemaan. Kastike oli saanut mainetta ja kunniaa ”esittele business ideasi”- tyyppisestä tv- ohjelmasta missä kastikkeen keksinyt Levi Roots oli saanut sijoittajat puolelleen, soossinsa maailmanlaajuisesti myyntiin ja on nyt miljonääri ja kaikkea sellaista.

Kastike on sekä makea, että tulinen joten lähdin varman päälle testailemaan sitä kanan kanssa. Lisukkeeksi fenkolisalaattia, bataattilohkoja ja niille vielä jogurtti-ranskankermakastike. Kaksi kastiketta yhdellä lautasella on rakkautta.

Bataatti Leikataan lohkoiksi ja laitetaan isoon kulhoon, missä on loraus öljyä, puserrettu valkosipulinkynsi ja mausteita (grillausmaustetta, chiliä, sormisuolaa ym). Kulhon kansi kiinni ja ravistellaan sisällä olevat bataattilohkot, sekä mausteet sekaisin. Uuniin 220-asteeseen n.20 minuuttia.

Fenkolisalaatti pitää aloittaa jo hyvissä ajoin. Fenkoli annetaan marinoitua kastikkeessaan vähintään neljä tuntia. Mieluiten yön yli. Marinadiin tulee loraus puristettua sitruunanmehua, pippuria, suolaa, sokeria ja hieman öljyä. Ei sen kummempaa. Fenkoli saa olla siivutettuna ohuiksi.

Jogurtti-ranskankermakastike syntyi vähän vahingossa. Alunperin piti tehdä vain jogurttikastike, mutta siitä tuli liian löysää joten lisäsin vielä 150g ranskankermaa. Mausteita jogurttikermaan laitoin hieman persiljaa, puserretun pienen valkosipulinkynnen, raastettua sitruunankuorta, suolaa, pippuria ja sokeria.

Kanan (Atrian maustamattomat ohuet broilerin filee leikkeet) Paistoin pannulla ohjeiden mukaan, maustoin suolalla ja pippurilla.

Salaatin kokosin kulhoon laittamalla pohjalle baby leaf mix- salaattisekoitusta. Päälle nostin fenkoleita marinadistaan ja hieman retiisi siivuja.

Kanan päälle asettelin bataattilohkoja, tuoreita herneenversoja, sekä jogurttikastiketta. Kanan ympärille tuli sitten se reggae sauce.
En tiedä mistä johtui vai oliko kaikkien syy, mutta tämä oli viikon –ellei muutamankin- paras annos.
(Puin asianmukaisesti päälleni myös viidakkohousuni)

Kommentit (26)

l a u r a

Hahahahah muistan ku katoin leijonan luolaa ja toi äijä oli siinä :D Aika randomii et jotkut niist (suurimmaks osaks) älyttömistä keksinnöistä oikeesti menestyy.

Elena

Sun annokset on aina kyl järjettömän kauniita, sun pitäis avata oma ravintola! ;)

nq

Ai saakeli, miks tulin lukemaan tämän postauksen..? Oon tällä hetkellä ns. kaalikeittodieetillä ja nää kuvat tosta ruuasta teki kyllä ihan pahaa, niin herkulliselta näyttää :D

nq

Niin, voihan se olla hyvääkin, mutta omastani tuli aika aneemista etten sanoisi.. :p Olisko sulla jotain hyvää reseptiä jaettavaksi? :)

Tintsa

Ihailen sitä kuinka jaksat panostaa noin paljon annoksien ulkonäköön! Syöminenkin on paljon nautinnollisempaa kun annos on kaunis. Voi kumpa itsekin jaksaisi :) Onko siitä tullut sulle ihan tapa arjessakin? Syötkö sä ikinä sellasia perus perunat ja soossi -tyylisiä annoksia? :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Niin se on! Mitä paremmalta näyttää, sitä paremmalta maistuu :D Siitä tosiaan on tullut tapa. Oli ruoka mitä tahansa :)

Timo

Tätä lienee jo joku kysynyt, mutta oletko harkinnut osallistuvasi Suomen Master Chefiin? Uskaltaisin povata sekä menestystä että katsojalukujan nousupiikkiä kyseiselle ohjelmalle...

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Eeeeen :D En olisi vielä läheskään valmis. Lupaan harkita viiden vuoden päästä kun (toivottavasti) osaan jotain :D

Tiia

Sun pitäis osallistua ehdottomasti Master Chefiin! Mutta hei, käytännön kysymys. Kun asettelet kauniisti noita lautaselle, niin miten onnistut siinä, ettei ruoka ole jäähtynyt aavistuksen, kun olet valmis? Mulle käy aina niin, enkä mitään muuta inhoa niin paljon kuin haaleaa ruokaa.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Alussa itseasiassa jäähtyikin, mutta nykään asettelen kylmät jutut jo etukäteen ja lisään kuumat sitten suoraan pannulta/unista lautaselle ja heti kimppuun :D

Laalia

Heheei mäkin muistan tuon Leijonan luolasta! Se Levi oli NIIIIN symppis ja Reggae Reggae Sauce -biisi tosi tarttuva! Just tässä yks päivä hihittelin ja muistelin sitä taas avokille :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram