Vihdoinkin pääsin Muruun. Vuoden 2012 ravintolaksi valittuun Fredrikinkadulla sijaitsevaan bistro-tyyliseen ravintolaan.
Pöytävarauksen sain kahden viikon päähän, eli väkeä riittää näihin pöytiin ja varaus kannattaa tehdä todella ajoissa jos muruun mielii.

Minä, Leina ja Sampsa istahdettiin pöytään jännittyneinä ja innokkaina kuin pikkulapset ensimmäistä kertaa vuoristoradan vaunuun. Tarjoilija oli ihana ja kertoessaan meille mitä päivän menu piti sisällään, Leina hihkui jo niin innoissaan että tarjoilija purskahti nauruun ja minä jouduin hyssyttelemän tyttöä olemaan hiljempaa.
No, ainakin on ystävä joka on yhtä ruokapäissään kuin minä.

Murussa on sisustukseltaan todella kodikas, tunnelmallinen ja tiivis. Tarjolla on päivittäin vaihtuva menu, mutta pienehköltä listalta (taululta) voi valita myös murun klassikoita.
Raaka-aineet on valittu tarkoin pieniltä, luotettavilta tuottajilta Suomesta, Ranskasta ja Italiasta. Viinit tulevat myös pieniltä tuottajilta, hyvää hinta-laatu-suhdetta vaalien.

Leina otti päivän menun: blinivohveleita alkuun, poroa pääruuaksi, juustoja sinne väliin ja pannacotta jälkkäriksi.

Itse rakentelin listalta alkuruuaksi vuohenjuustoa ja punajuuria, pääruuaksi päivän kalaa, juustoja myös ja jälkkäriksi pannacottan. Sampsalla blinivohvelit, päivän risotto, juustot ja suklaafondant.

Voih.
Ruoka oli taivaallista. Yksi parhaimmista ravintolakokemuksista ehdottomasti. Otettiin vielä suositusviinit ruokien kanssa ja voin kertoa että erityisesti alkuruokani vuohenjuusto punajuuri meni viinini kanssa niin hyvin yhteen että itku meinasi tulla.

Päivän paras annos oli kuitenkin Leinan poro. En ole koskaan ikinä maistanut niin hyvää poroa ja annoksen kaikki maut vain olivat täydellisiä. Olin annoskateellinen vaikka oma siikanikin oli oikein hyvää. Tryffelirisotto oli myös maukasta mutta heikoin näistä. Minulla on aina ollut se risotto-ongelma, että jos siinä ei ole mitään raikasta lisänä annos on mieleeni liian tuhti ja liian yksinkertainen.

(Ja joo me maistelemme ja jaamme aina ruokia ravintoloissa. Sharing is caring kun haarukat vaan viuhovat ristiin rastiin pöydän yli ja lautaset vaihtuvat).

Seuraavaksi tuli Juustot. Kaksi juustoa, hilloa ja portviiniä. Mahtavia tietysti. Jälkiruuista puolestaan pidin suklaafondant eniten, mutta pannacottanikin oli ihanaa.

Huomaatteko toistuvat adjektiivit mahtava, ihana, maukas, paras? Kerrankin näin. Olen niin tavattoman vaativa ruuan suhteen että kovin iloinen tyttö poistui kyllä tästä ravintolasta eilen ja tulee uudestaan kateellisen poikaystävänsä kanssa mahdollisimman pian.

Hintaa päivän menulla oli 49euroa ja se sisälsi neljä ruokalajia. Viinien kanssa hinta tosin nousi jo sinne lähemmäs satasta, mutta oli sen arvoista.

Kommentit (26)

aino

Kiitos kun teit postauksen Murusta! muutenkin mielenkiintoisia juttuja sulla, juuri eri ravintoloista on mukava lukea ja NÄHDÄ, samalla saada vinkkiä :) Upeeta että löytyy fiksuja blogeja ilman lapsiarkiaiheita..;)

Alexa

Muru on kyl yks parhaita! Suosittelen kokeilemaan Fredalla (myöskin) sijaitsevaa Koloa, tosi samanlainen kun Muru mutta ehkä vielä parempi hinta - laatusuhde. Menun saa koota listalta itse ja mahtava henkilökunta! Sinne olen huomannut palaavani toistuvasti:) xx

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oi, ihana Alexa en luultavasti edes tiennyt tuosta Kolosta ja minä olen niin kipeästi uusien hyvien ravintoloiden tarpeessaa! superkiitos vinkistä! :)

Anne

Tästä postauksesta tulikin mieleeni, että olisitko innokas tekemään postausta lempiviineistäsi?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hyvä idea :) Siinä tosin voi mennä hieman aikaa kun yritän ensin muistella mitä ne kaikki olivatkaan, listata ne ylös ja hankkia jotain kuvamateriaaliakin vielä, mutta otetaan työn alle :)

Annukka

Huh! Ihanalta kyllä näyttää! Eikä todellakaan kuullosta ilman juomia pahan hintaiselta, vaikka ne viinit varmaan just täydentää ton kokemuksen vielä huippuunsa. Haluisin kyllä joskus päästä kans <3

Nuuba

Voih, ei olisi pitänyt lukea tätä postausta nälkäsenä! >.< Näyttää tosi herkulliselta, varsinkin tuo blinivohveli-annos.

Yanna

Muru on niin paras!!!!!!!!! Haluuuuuuuun sinne uudestaan, oon ollu siellä tasan kerran ja se oli taivaallinen kokemus. Varataan jonneki puolen vuoden päähän (niin ainakin luulis saavan pöydän) joku deitti illallinen sinne vaiks kahestaan ja mennään fiilistelee! Joo <3

mathilda

Oih pakko kyllä sanoa, että sun blogi on ihan mahtava! Näitä juttuja kyllä jaksaa lukea tän syysmasistelun lomassa, aina niin piristäviä ja saa hymyn huulille :)!

Anita

Haa, ihanaa että vihdoin kävit Murussa. Mä oon se joka suositteli sitä joskus tossa helmikuun puolella. Silloinkin ruoka oli niin mieletöntä että mä suorastaan sulin, ja voi vitsi miten ihanaa. <3 Tulipa hyvä mieli kun ajatteli sitä loistokasta ravintolailtaa. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Muistan sinut :)
Kiitos vaan silloisesta kommentistasi, se oli erittäin hyvä potku persuksille saada aikaiseksi pöytävaraus. (vaikka siinä menikin hieman aikaa :D)

Karkki

Olen käynyt kerran Murussa ja ruoka oli tosiaan herkullista! :) Vielä hiukan Murua enemmän pidin kuitenkin Juuri nimisestä ravintolasta Korkeavuorenkadulla :) molemmissa olen tosin käynyt vain kerran eli voi olla ihan tuurista kiinni kumman ravintolan päivän menu miellytti enemmän :D pitäisi varmaan käydä kokeilemassa molempia uudelleen... :) mutta jos et ole käyny Juuressa niin suosittelen kyllä! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minä olen käynyt kerran Juuressa, mutta valitettavasti kohdalleni sattui juuri sellainen "päivän menu ei miellytä" päivä :( Lupasin itselleni että käyn siellä vielä uudestaan, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Pitää mennä nyt mahd pian, olen varma että muutan mieleni!

Senja

tosi kiva että saatiin postaus murusta! oon niin usein miettinyt sinne menoa mutta aina jotenkin jäänyt (toi pöytävarausten tekeminen on aina niin vaivalloista:D) nyt kyllä päätin että tonne päästävä. ihan vaan nimenkin takia jo, niin mielettömän suloinen: muru! aiih. ja näyttää ihanalta kaikki ruuat :)

Katri

Olin juuri tulossa kommentoimaan tuosta tableonlinen palvelusta. Se on ihan mielettömän kätevä, kun voi saada yleensä tosi täyteen varattuihin ravintoloihin jopa samalle illalle pöydän. Oih, Muru... Itse en ole vielä käynyt.. Tänään vuorossa Tampereen reissulle sattunut Tiiliholvi. Siellä olen käynyt viimeksi vanhojentanssien illallisella, eli monta vuotta sitten :)
Kiinnostaisi tietää hyvistä viineistä. Tiedätkö valkoviineistä? Itse olen jo aika pro omien punaisten suosikkien kanssa, mutta valkoiset on vähän hämärän peitossa... Kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011