Nykyään kuluttaja vaatii puhelimelta paljon. 
Markkinoilla kilpailua on myös paljon, uusia applikaatioita keksitään paljon, teknologia kehittyy paljon. Pysyykö tässä enää kukaan perässä? Mitä sitten kun tulee aika ostaa uusi puhelin, valinnanvaraa löytyy kyllä, mutta mistä sitä tavallaan tietää mikä on se oikea?

 

Nyt kun oma iPhone 5s:ni alkaa jo hieman liian usein mielestäni nukahdella, olen taas siinä älypuhelinmeren reunalla tuijottelemassa – mikä noista pitäisi yrittää onkia? Kalastaa jostain tuttu iPhone ja toivoa että se kestää paremmin kuin edellisellä kerralla, vaiko kokeilla jotain uutta? Mitä?

Jotenkin nykypäivänä tuntuu, etten uskaltaisi edes ostaa täysin uutta puhelinta ilman mitään aiempaa käyttökokemusta, ja siksi bloggaajana taidankin olla nyt onnekseni ihanteellisessa asemassa, koska välillä tulee tilaisuuksia testata uusia laitteita - tällä kertaa puhelinta. Tähän oli pakko tarttua.

 

Ensimmäisenä testauksessa, suomen markkinoilla melko uusi, mutta kehuttu kiinalaisvalmistaja Huawein Honor6.

Minulle ihan uusi tuttavuus. Puhelin mikä toimii Android käyttöjärjestelmällä - mistä minulla on hyvin vähän kokemusta. Oltiin siis aika vierailla vesillä, mutta yllätyin positiivisesti.
 

 

Tekniset tiedot puhelimella näyttää paperilla ainakin omaan silmääni todella hyvältä:

Kamera 13 Mpix Sony BSI Stack Type –kamera (ylättävän valovoimainen linssi)
5,0 tuuman Full HD –kosketusnäyttö
3 Gt RAM–muistia
Android 4.4.2 –käyttöjärjestelmä, jota on optimoitu ja paranneltu EMUI 2.3 –käyttöliittymällä
16 Gt sisäinen tallennustila
Muistikorttipaikka jopa 64 Gt
Tukee 4G verkkoa

Paino 129 g
Mitat 138,1 x 67,0 x 6,9 mm

Hinta n.300e

Näitä jos vertailee nyt esim. iPhone 6 tietoihin, missä kamera on 8Mpix ja Ram- muisti 1 Gt niin oma mielipiteeni on kyllä, että erittäin hyvillä teknisillä ominaisuuksilla varusteltu edullisempi älypuhelin.

 

Plussaa siis teknisestä puolesta, kamerasta, ulkonäöstä, hinnasta ja helppokäyttöisyydestä. Pidän myös Android käyttöjärjestelmästä, siihen on helppo siirtyä iPhonen jälkeen, koska näyttövalikot, asetukset ym on melko samat. Tiedättehän, applikaatiot näytöllä - mitä voi järjestellä oman käytön mukaan ja sivua pyyhkäistä sormella seuraavalle. Instagram, kamera, fb, Iltasanomat, WhatsApp ym ym. Kaikki siinä kätevästi. Ainut mistä en pidä, on emojit Androidissa. Haha, tärkeä pikku yksityiskohta! Mutta, onneksi on keyboard -appeja, millä asian saa korjattua. (Tuntuu että nykyään kaiken saa puhelimessa muokattua omannäköisekseen).
 

 
Honor on on ollut minulla testissä vasta muutaman viikon, joten pidemmän päälle sen kestävyydestä on vaikea sanoa. Totta kai akun kesto on nyt huippuluokkaa –useita päiviä! Mutta koska en ole käyttänyt puhelinta muutamaa viikkoa pidempään, en voi kehua kestoa kuin kokemani ajan perusteella. 

Se kuitenkin mikä itselleni tässä tuntuu parhaimmalta, on että puhelin tuntuu yllättävän “kotoisalta” iPhonen jälkeen, vaikka luulin sen olevan hankalampaa.

 

Tässä muutamia muokkaamattomia Honor 6 puhelimella ottamiani kuvia:
 

 

 

Mikä puhelin teistä on vaikuttanut tähän asti kaikista parhaimmalta? Onko kellään kokemuksia vielä Honor 6:sta? :)

 

 

 

                                                          Henkilökuvat: Kira Kosonen / Blond Rivets 

                                                                             *Yhteistyössä Honorin kanssa

Kommentit (24)

tiia

iuh ompa huono kamera voi onkohan nuo kuvat jotenkin menneet huonoksi siirtovaiheessa?

Pinja

Iphonen käyttäjällä sulla on varmaan kokemusta siitä, että omppu lagittaa suhteellisen vähän. Onko tässä honorissa havaittavissa pienintäkään lagitusta ollut testi jaksosi aikana? Olen miettinyt pääni puhki on turvallisumpaa ostaa hyväksi todettu apple vai siirtyä androidiin. Samsungin käyttäjiltä on ainakin tullut paljon kommenttia lagituksesta.. Onko puhelin niin hyvä, että ostaisit sen mieluummin kuin iPhonen, jos sinulta kysytään?

Http://pinjafin.blogspot.fi/

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En ole vielä käytön aikana huomannut lagiusta, joten todella vaikea sanoa pidemmällä tähtäimellä. iPhone puolestaan on viime aikoina lagittanut ihan huolella, mutta eihän sekään alkuaikoina sitä tehnyt. Tosi vaikea siis sanoa :/

Tässä tilanteessa voisin jopa ostaakin Honorin! Pidän eniten iPhonesta (koska olen niin tottunut siihen), mutta kamera on huonompi ja akku ei kestä edes puolta päivää, joten jos saisin vakuuden, että Honorissa akku kestäisi eikä siinä ilmenisi myöhemmin yhtä paljon vikoja niin totta kai!

Mäki

Itellä ollu g620s nyt joulukuusta 2014 ja vaimolla honor 6 maaliskuusta 2015 honor 6 ei o lagittanu kertaakaan g620s kerran ku latasin play kaupasta sovelluksen, jotain meni latauksessa pieleen, ku uudelleen käynnistämisen ja latauksen jälkeen sovellus toimi.

Kata

Millainen Honorin kameran kuvanlaatu on hämärässä kuvatessa? iPhonessa kun juuri tuo hämärässä kuvaaminen ei tahdo onnistua, kun kuvanlaatu on tosi rakeinen.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ollut ihan hyvä, mutta kyllä sitä rakeisuutta on tässäkin havaittavissa. Ei nuo kamerapuhelimet pimeässä ole koskaan olleet mitään suorittajia. Omalla valovoimaisella Canonillakin ongelmia jos ei halua siis käyttää salamaa apuna :)

Amanda

Iphone 6 nyt kolmas omena. En vaihtais en ikinä! Tää uus on kaiken helppokäyttöisyyden lisäksi tyylikäs ja sairaan hyvä kamera. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minäkin olen ihan ompputyttö, mutta aina kun tulee uusi malli niin oma vanhani sekoaa täysin :D Ei jaksa enää haha.

Elena

Moikka! kysyisin minkä sovelluksen siis latasit jotta hymiöt näkyisi? muuten aivan ihana blogi, miellyttävää lukea!! :)

jas

Saitko siis ladattua sellaisen sovelluksen jossa emojit näkyivät samanlaisina kuin iphonessa? Ja näkyivätkö ne sellaisina myös muissa sovelluksissa kuten esim. instagramissa?

Hansu

Mikä sovellus on nimeltään? Itse en ole oikeaa sovellusta löytänyt ja menee hermot noiden Android emojien kanssa. Jos mahdollista siis saada sovelluksen nimi, niin saisi itellekin ladattua oikean. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Apua en millään muista, mutta muistaakseni ohjeet löytyi kyllä helposti netistä ja youtubessakin on paljon videoita miten se tehdään :) googlettele vain hakusanoilla "How to get Emoji's on Android" tms niin varmasti löytyy :)

kata

Saako kuvat otettua yhtä näppärästi ja nopsasti kuin iphoneissa? Kummassa on parempi etukamera, iphone 5/c/s vai honor 6?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram