Mitä minulle jäi mieleen Bodrumista? Saatan varmasti toistaa itseäni kun sanon, että se kaunis satama, kirkas sininen meri, basaarit, veneretket, tunnelmalliset ravintolat, puhtaat kadut, kukat ja lämmin ilmasto. Mielestäni Bodrumissa vallitsi jotenkin kiireetön leppoisa tunnelma. Ei ollut vielä ihan sesonki täydessä huipussaan ja se oli mukavaa, turisteja toki näkyi kaikkialla, mutta ei liiaksi. Jotenkin paikka ei tuntunut niin turkilta, vaikka muutama tursti-turkkimainen asia olikin helposti havaittavissa. 
Basaarit olivat mm. todella täynnä feikkilaukkuja, pitkä tinkimisprosessi kaikesta tapana ja baarikadulla välkkyviä loisteputkivaloja.
Niin se baarikatu, tai ainakin tietty pätkä siitä oli mielestäni hieman ahdistava ja minä sentään olin sen kohdatessani vielä bussin sisällä. Ajoimme tuota melko kapeaa katua, missä muutaman isomman yökerhon rinnalla rivissä pieniä baareja, mutta jokainen näistä näytti silti samalta. Pelkistettyjä paikkoja, välkkyviä discovaloja, jumputusta ja jonkin sortin ryhmätanssia harjoittavia paidattomia miehiä. Ensin luulin humalaisten turistien keksineen Macarena tanssin päähänpistona, mutta ajaessamme myöhemmin jälleen tämän kadun läpi, käsitin sen olevan jonkin sortin baarin omaa viihdetanssia. Mukana myös paljon twerkkausta. 

Oppaamme kertoi täällä kadulla käyvän paljon brittinuoria ja kertoi rehellisesti ettei se ollut ehkä ihan Bodrumin parasta antia.

Me emme siis eksyneet sinne, mutta kävimme ensimmäisenä iltana katsastamassa kelluvan lauttabaarin, mikä kokeminen oli aika mielenkiintoista. Ei sellainen paikka missä itse viihtyisin, mutta ihan hauska nähdä. Baari lähti tosiaan kellumaan poispäin satamasta joskus 01 aikoihin, jotta musiikin saisi kovemmalle ja siellä merellä sitten riittikin volyymia, discovaloja ja kaikennäköistä juhlakansaa tanssilattialla. Jos mieli teki kelluvasta baarista lähteä, tai sinne satamasta tulla, niin pieni moottorivene sahasi lautan ja sataman välillä viuhaa tahtia. Emme mekään siis ehtineet siinä kauaa kellua, kun päätimme ottaa jo pikaveneen kohti maita. 

Ollessani kipeänä, kävivät muut tytöt vielä katsastamassa ison ulkoilma yökerhon Halikarnaksen ja pitivät paikkaa näistä näkemästämme ehdottomasti parhaimpana. Näillä omilla havainnoilla kuitenkin voisin melkeinpä sanoa, että itse en lähtisi Bodrumista yöelämää hakemaan, vaikka se vilkasta siellä onkin. Istuisin paljon mieluummin jossain niistä kaupungin kauniista ravintoloista viinilasillisella ja katsellen discolamppujen sijasta kaupungin valoja.

 

Ravintoloissa pidin eniten alkupaloista mezeistä ja kalasta. Vilkkaimmilla turistialueilla ravintolat eivät kuulemma olleet ihan parhaasta päästä, mutta niinhän se on vähän kaikkialla muuallakin. Kannattaa siis metsästää hyvää ravintolaa täälläkin vähän kauempaa.

Ostosmahdollisuudetkaan eivät saaneet tämän tytön lompakkoa tyhjenemään, tarjonta ei ollut päätä huimaava, mutta kaikkea pientä kivaa varmasti löytää basaareista ja hieman ”kalliimmalla alueella” oli paikallisten suunnittelijoiden putiikkeja ja muutama merkkiliikekin.

Se mihin puolestaan rakastuin oli turkkilainen jäätelö. Syön harvoin jäätelöä, eikä se ole lempi herkkujani, mutta tämä hassu venyvä jätski olisi tervetullut asumaan pakastimeeni koko loppuelämäni ajaksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. 
 

Hyviä muistoja, päällimmäisenä pelkkiä niitä.
Bodrumiin jos lähtisin uudestaan, haluaisin vain rentoutua, käydä uudestaan Gümüslykin kalastajakylässä ja päivän veneretkellä. Söisin paljon mezejä ja sitä jäätelöä.
Sekin jo riittäisi, näiden kauniiden maisemien ympäröimänä ja auringon lämmittämänä. Jos jollekin pitäisi siis suositella Turkin matkailua, niin kyllä kehottaisin harkitsemaan myös Bodrumia :)

 

Ja loppuun vielä hieman selkeämmin muutamia plussia ja miinuksia mitä päällimmäisenä mieleen tuli:

 

+ Satama-alue
+ Kaunis kirkas merivesi
+ Tunnelma
+ Valkoiset talot
+ Veneretket
+ Bodrumin linna
+ Gümüslyk kalastajakylä ja sen upeat ravintolat (mm. Melengec)
+ Alkupalalajitelmat mezet
+ Puhtaat kadut
+ Kukkia kaikkialla
+ Turkkilainen jäätelö

 

-       Ei suoria lentoja (edit joitakin saattaa olla, mutta ei kovin useita)
-       Feikkilaukkumyymälät ja ostosmahdollisuudet
-       Tinkiminen basaarissa
-       Ei niin hyviä ravintoloita keskeisellä sijainnilla
-       Yökerhot (ne mitkä näin)
-       Hintataso hieman hintavampi muihin turkin lomakohteisiin nähden (reilusti halvempi kuitenkin kuin suomessa)

Kommentit (12)

Ama

Moikka, itse lomailen parhaillaan bodrumissa:) ihana paikka ja olen samaa mieltä plussista ja miinuksistasi.

Ps. Itse lensin suoralla lennolla helsingistä tänne finnairin koneella. (Kyseessä lomalento)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihanaa Bodrumin lomaa sinne :) Ja hyvä tietää noista lennoista, meille tosiaan sanottiin että suoria lentoja ei ole vielä ollenkaan.

Laura

Turkkilainen jäätelö on kyllä hyvää! :) itse maistoin sitä ensimmäistä kertaa ollessani turkissa ensimmäistä kertaa 15 vuotta sitten :) Ja mitä tuohon tinkimiseen tulee,se on ehkä suomalaisille outoa,mutta kuuluu turkissa tapoihin juuri mm.basaareissa :) Outoa se oli mullekkin ekalla kerralla sitä tehdessäni :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se on ihanaa! Tekee koko ajan mieli vaan sitä jäätelöä :D
Niin, tapoihinhan se kuuluu ja tingitäänhän sitä monissa muissakin maissa, se on vaan aina oma prosessinsa kun haluat yhden hatun, mutta tiedät että vastassa on 15 minuutin taisto sen saamisesta oikeaan hintaan :D Jotenkin nautin itse enemmän shoppailusta jos hinta on valmiina siinä lapulla ja voi nopeasti siirtyä seuraavaan paikkaan :) Tosin osaahan moni myyjistä tuolla basaarissakin oikein hauskuuttaa ja se on viihdettä jo sellaisenaan, mutta ei joka kerta jaksaisi samaa hommaa :)

Emmi

Nyt on pakko vaan mainita, että kyllä Helsingistä Bodrumiin on myös suoria lentoja! Itse lensin äitini kanssa tällaisella Bodrumiin viime kesänä :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei hyvä tietää, kiitos. Meille tosiaan sanottiin ettei suoria lentoja ole, mutta pitääkin korjata se nyt tuohon tekstiin oikein :)

Essi

Missä päin Bodrumia olitte? Siellä Bodrumin kaupungissa ainakin pitäisi olla suuri kauppakeskus jossa tunnettuja kauppoja, esim. Mango ja Nike! Itse oon menossa Bodrumiin vajaan 2 viikon päästä. Osaatko muuten sanoa, oliko lentokentällä mitään tunnettuja kauppoja? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ostoskeskuksessa emme tosiaan päässeet käymään, mutta koittaessani hieman selailla siellä olevia liikkeitä ei valikoimassa mielestäni ollut kovin "pakko päästä ostoksille" -kauppoja. Olisi se kyllä ollut kiva nähdä. Me olimme enimmäkseen vain siellä sataman alueella (en vieläkään osaa kunnolla hahmottaa koko Bodrumia :D)

Lentokentällä en nähnyt kuin yhden perus hajuvesiä/aurinkolaseja sekamyymälän :)

Sanna

Mikäs sun makea herkku sitten on, jos ei jätski? Itsehän en voisi elää ilman jäätelöä... :)

Vierailija

Olen itse lähdössä ensiviikolla bodrumiin, ja nyt kiinnostaisikin tietää, että mitä merkkiliikkeitä oli tuolla "kalliimmalla alueella"? :)

Elisa

Kiitos kattavasta jutusta, oli tosi kiinnostavaa lukea vaikka Turkki ei ole lähiaikoina matkakohteena. Tuosta tinkimisestä sen verran että olen itse kokenut tinkimisen Egyptissä. Siellä meille tarjottiin egyptiläistä teetä ja istuttiin ringissä viiden myyjän kanssa. 30minuutin jälkeen hinnasta oli lähtenyt puolet pois enkä koskaan unohda miten sydämellisiä myyjät olivat, vaikka he eivät saaneet meidän kaikkia rahoja. Heille se oli vain arkea, mutta itselleni tämä 10v. takainen kokemus on jäänyt ihanaksi muistoksi tuolta matkalta. Tietenkin pitää itse tykätä tinkimisestä, se ei ole jokaisen mielihommaa :)

elisabubble.blogspot.com

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram