Muistan joskus Ravintola Dinessä syöneeni annoksen missä oli parsaa, perunaa, hollandaise kastiketta ja pikkuruisia kananmunapalleroita.
Tietenkin ne pallerot teki minuun suuren vaikutuksen ja pakotin vielä silloin siellä työskentelevän Jannan kysymään keittiöstä niiden valmistustapaa. Jannan palasi keittiöstä mukanaan epämääräisiä ohjeita jostain pipetistä, erotetusta keltuaisesta ja valkuaisesta, sekä öljystä. Helppoa kuin heinänteko!

Paitsi että ei ollut. Kokeilin kaikkia mahdollisia eri tapoja. pelkässä öljyssä ja pelkässä vedessä. Aikaansaannos joko käristyneitä kuplia tai epämääräisiä läiskiä. Tajusin kaiken säheltämisen jälkeen yhdistää vettä sekä öljyä ja kokeilla eri lämpötiloja ja tulihan sieltä lopulta muutama ihana pieni pallon pyllerö! Keltaisia ja valkoisia. Voi sitä onnen hetkeä, mutta eipä ehkä kuitenkaan kaiken tuon vaivan arvoista :D

Toinen ongelma lautasellani oli valkoviinikastike. Kaadoin joukkoon vahingossa varmaan kourallisen valkopippuria ja sehän onkin maukasta runsaissa määrin jos mikä! Yritin pelastaa kastiketta lisäämällä kermaa, voita viiniä, vettä ja lopputulos olikin sitten n. kaksi litraa kastiketta. No ainakin siitä tuli paremman makuista ja parsassa ja lohessa sentään onnistuin.

Tämän, minkä piti olla yksinkertainen annos vei minulta varmaan kaksi tuntia aikaa valmistaa ja keittiönkin sain näyttämään siltä kuin roska-auto olisi ajanut kolarin kemian laboratorioon.

Kommentit (12)

Kertu

Ihanan herkullisen näköstä. :) Pitäis itekki kokkailla jotain erikoisuuksia, nii helposti kangistuu niihin perusrutiineihin. Paitsi voin kuvitella että toi pallojen piperrys tulee uniin. :D

Pauliina

Aivan upean maukkaan ja herkullisen näköstä, nälkä tuli. Voi kun sitä itekin oppisi kokkaamaan...:)

H

Oi mitä söpöliinejä nuo pallurat! Kieltämättä vaikuttaa vähän turhan haasteelliselta arkikokkailuun, mutta täytyy pistää korvan taakse jos haluaa joskus aiheuttaa ihastusta illallisvieraissa ;D

Annos näyttää herkulliselta. Tuli ihan kamala nälkä!

tyyris tyllerön lapsenlapsi

Hih. Voisko noiden pylleröpalleroiden valmistuksen juju olla jokin samantyyppinen kuin uppomunien valmistuksen, eli jos siihen veteen lisäis lirauksen etikkaa, jolloin pipetoitu keltuais-/ valkuaistippa pysyisi kasassa? :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Toivottavasti pian! Saat sitten tuoda mukanas sitä sienipiirakkaa mitä tuossa joskus teit! Kuola vaan valu kun kattoi kuvia.

Ksenni

Mmm näyttääpä herkulliselle tuo lohi!! Mieleeni tuli noista munapalleroista pienet pillerit:D Ensin katsoin, että miksi tässä annoksessa on koristeena jotain vitamiinilääkkeitä mutta lukiessani selkeni:D Sinulla on ihan huippu blogi ja omaperäinen tapa kirjoittaa, hauskaa päivää!:)

-Ksenni-

Yanna

Hahaa eiikä, mä oon just pyöriny Dine-ikävöissä täysillä ja sitten luin tän. Toivoisin että se olis vielä olemassa. Ihanat kanamuna pallerot ja ne oli vielä niin hyviä! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017