Sain aika nopeasti kehiteltyä pitkän ”pakko käydä” –ravintolalistan Turkua varten. Mieluitenhan olisin käynyt monessakin, mutta oli esteitä; a. liian pieni mahalaukku b. liian vähän aikaa c. Lauri.

Lauri oli este koska on itse kulinaarisesti hieman estynyt. Piti lukea kaikkien ravintoloiden menut läpi että tiesi kannattaako sinne päin edes lähteä. Ei kannattanut kun ei kelvannut kalat, karitsat tai kateenkorvat. Päädyttiin lopulta Pinellaan. Pinellasta sai grillistä härän marmoriulkofileettä ja se kelpasi.

Itse otin sienirisottoa ja alkuun jaettiin sokeri-suolattua lohta, mikä oli muuten hyvää ja paras annos tältä reissulta. Härkä ei osoittautunut puolestaan sittenkään parhaaksi valinnaksi sen sitkeyden takia ja kypsyysastekin oli mennyt hieman yli. Muuten maut oli kohdillaan.
Risottoni onnekseni oli oikein hyvää. Ainoa miinus oli, että sitä oli ehkä hieman liian paljon kun taas mukana tarjottua salaattia liian vähän. Söin kuitenkin kaiken. Sienissä oli mahtava maku.

Olisin eniten halunnut käydä Porcissa tai Mamissa mutta eipä tuo Pinellakaan pahempi vaihtoehto loppupeleissä ollut. Kaunis ravintola ja loistava palvelu. Mainittakoon vielä että alkuleivät oli ihan mahtavia. Söin ne kaikki.

Kommentit (29)

Esba

Mami on ihan loistava ravintola! Suosittelen sitä ehdottomasti. Menu vaihtuu viikottain, joten eiköhän se joskus sille miehellekkin kelpaa. ;)

Noora

Hei tuo "kulinaarisesti estynyt" on ihan paras kuvaus! Alan käyttää sitä itsestänikin nirson sijasta :D

Susanna

Tosiaan seuraavaksi kun Turussa käytte kannattaa siellä Porcissa käydä :D Ehdottomasti yksi turun paras ravintola!

Annina

Nayttaa kivalta paikalta ja ei voi muutakun huokaista helpotuksesta kun oma mies syo kaikkea mita itsekin.. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Pikkuhiljaa ehkä tuokin :) Se välillä repäisee, esim maistelumenujen kohdalla, mutta jos itse saa valita niin aina mennään sitä turvallista linjaa.

Marika

Todella kaunis miljöö ainakin on ravintolalle. :) Meillä menee taas toisinpäin. Mies syö ihan kaikkea ja itse olen ranttukerttu. Löydän kyllä listalta kuin listalta jotain syömistä (ellei kyseessä ole vain sushipaikka), mutta yleensä jokaisessa annoksessa on jotain, mitä en syö. Kovasti olen yrittänyt oppia syömään eri juttuja, mutta jotenkin se vaan on niin vaikeaa.

ebsi

Mä tykkään Pinellasta ja yks mitä suosittelisin on Blanko, se on kyllä vaan lounasravintola mut ihan lemppari, hyvä palvelu, ja viihtyisä paikka.:) Ihana ku ootte noin sponttaaneja ja meneviä, tarttis ottaa teidänlaisistanne oppia :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Välillä me repästään, mutta aika usein (ja enimmäkseen) lojutaan vaan hyvin epäsponttaanisti sohvalla! :D
Kiitos vinkistä, pitää muistaa ensikerralla Blanko!

Emmi

Moikka!:) sinä taidat omistaa aika monet Jeffrey Campbellin kengät. Onko sulla tullut niiden korkoihin käytössä helposti jälkiä? Ja ootko saanut niitä millään korjattua? Itse hankin mustat litat ja harmittaa kun jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen on koroissa kolhuja..

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

On kyllä valitettavasti, mutta todella ihme kyllä niihin mustiin helpoiten! Esmin ruskeat, mitä olen käyttänyt enemmän on melkein uuden näköiset. Mustat iha kolhuilla :D
en ole vielä yrittänyt korjailla, mutta varmasti suutarilla saavat siistittyä niitä. Tosiaan harmi, että ylipäätänsä pitäisi nähdä tuollaista vaivaa!

Emmi

Iik näin tänään livenä noi jeffrey cambellin kengät ja huh, ei oo kyl meikäläisen makuun. Tosi mohlot! Pituutta kyllä niillä tulee mutta varsinkin hoikkien jalkojen parina ihan absurdi kombo.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Muistan kun ajattelin itse ensimmäisiä kertoja myös noin :D Jotenkin sitä vaan kuitenkin jeffreyt vei mennesään. (enimmäkseen niiden mukavuuden takia).
Nämä kengät kyllä jakaa mielipiteitä aina!

Senja

kiva saada näin turkulaisena vinkkejä turun ravintoloista ;) ite siis muutin tänne vasta vuosi sitten ja huonosti oon ehtinyt ravintolatarjontaa testailemaan! nyt lähiaikoina ollaan kuitenkin aktivoiduttu ja löydetty parikin kivaa paikkaa ja tämäkin kuullostaa kokeilemisen arvoiselta! rakastan sieniä, eli juuri toi risotto voisi olla passeli:)

Jade

Kiva saada näitä arvosteluita omalta paikkakunnalta! Luen kyllä totta kai kaikkien paikkakuntien ruokakritiikkejä, mutta näihin samaistuu vielä paremmin kun on itse käynyt paikan päällä. We want more!

Itse en lähtisi suosittelemaan Le Porcia erityisemmin, mutta tunnelmaltaan Blanko ja sen ihan vieressä oleva Tintå ovat aika kivoja. Mamista taas en ole kuullut kuin hyvää vaikken ole itse paikan päälle ikinä päässyt.

Johanna

Hei, tosi kiva kun teit postauksen teidän ravintolakokemuksesta Turussa niin kuin toivoin aiemmin! Suosittelen myös Tintåa, listalta Laurin kannattaa kokeilla härkävarras ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oi härkävarras kuulostaa herkulliselta! Petollinen oli tämä Turku reissumme kun nyt tekisi mieli vaan ajaa sinne jokapäivä syömään! :D

Tiina

Pieni korjaus: Blanko ei ole vain lounasravintola, vaan keittiö auki ma-ka 22.00 asti. Lisäksi mikään ei paranna lauantai-illan väsymystä paremmin kuin Blankon brunssi, mikäli sattuu mahtumaan ravintolaan. Ja erityismainintana listalta vielä lammaspasta tai -ceasarsalaatti.
Mamiin kannattaa mennä perjantaina lounaalle, koska perjantain lounasmenussa on ehdottomasti täydellisin ruoka-annos "Maksa itse". Tämän paremmaksi ei maksaa enää saa!! (Paikalla olen nähnyt huippukokkejakin samaa annosta ahmimassa) Vielä kun kesken työpäivän saisi sen viinilasillisen seuralaiseksi....
Muita ravintoloita mitä ei kannata jättää väliin ovat Bossa (varaa pöytä viikonloppuisin!) ja Cantina Azteka, jonka hintalaatusuhde ei petä koskaan.
Listaa voisi jatkaa vielä pitkään. Turku on uskomattoman hyvä ravintolakaupunki kokoonsa nähden eli tällaisen kulinaristin paratiisi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram