Kerrostalomme hississä on Fami-patukan tyhjä paperi.
Se ei ole tipahtanut lattialle, eikä se ole vahinko. Se on siellä nimittäin joka kerta kun hissiin menen ja usein vaihtelevasti eri paikassa. On ollut jo kuukausia. Katossa, seinässä, peilissä. Jos sen ottaa pois, seuraavana päivänä on sen tilalla uusi.

Miksi? Miksi hississä? Miksi juuri Fami-patukka? Kenen laittamana?

En tiedä, mutta en halua antaa sen häiritäkään. Jos antaisin sen häiritä, voisi hissiasukas herra Fami-patukkapaperi käydä hermoilleni. Miltei jopa kidutusmenetelmästä.
Vähemmästäkin sekoaa.

En usko, että Fami-patukkaa äärettömiä määriä mussuttava henkilö on lapsi. Lapsi ei ylettyisi laittamaan sitä katonrajaan - missä se esimerkiksi tänään koreili.
Fami-patukkakaveri on todennäköisemmin aikuinen ja minulla on epäilykseni, että miespuolinen sellainen.

 


En muuten ole talomme ainoa asiaa kummasteleva. Olen käynyt siitä useita keskusteluja naapureiden kanssa melkein aina kun olemme kaikki hissiin samaan aikaan sattuneet; Minä, naapuri ja Fami-patukkapaperi.  
Monet kertovat korjaavansa papereita roskiin, toiset toteavat, että ”ei ainakaan heidän lastensa kepposia”.
Minä en koskaan koske paperiin. Päinvastoin minua houkuttaisi jopa antaa sille kaveri. Kilpaileva paperi voisi hyvinkin olla Fazerin pähkinäsuklaapatukan sininen paperi.

Suuttuisikohan Famikaveri jos yksi päivä hississä olisikin toinen suklaapatukkapaperi?
Itse asiassa miksi en yllyttäisi vaikka alakerran Keijoakin mukaan omalla Mars-patukkapaperillaan? Voisimme kaikki kilpaa koristella hissikopperoamme kaikenmaailman karkkipapereilla.
Ehkä siitä tulisi lopulta niin hieno, että päätyisi paikallisuutisiin ja Kiasmaan koko hissi!
Mitä mieltä Fami-patukkamies olisi siitä?

 

 

Missään postauksessa ei muuten kenenkään blogihistoriassa ole varmana lausuttu näin montaa kertaa Fami-patukkaa. Ehkä hissimysteerin perimmäinen tarkoitus olikin markkinointikikka ja nyt siinä on ainakin jonkin verran onnistuttu.  
Himputti, ehkä asia häiritseekin itseäni enemmän kuin luulinkaan! 

 

 

Takki - Zara
Paita - Only
Pipo - Mysteeri minullekin
Aurinkolasit - RayBan
Housut - BikBok Super flex
Laukku - Céline
Kengät - HM 


Kuvat: Eevi

Kommentit (41)

ElinaTammi

Mielestäni Fami-patukalle pitäisi ehdottaa ystävää vaikkapa marianne-paperista, tulisi vähän diversiteettiä muuten patukkamaiseen läsnäoloon. :)

Martsa

Veikkaan et toi pipo on cubukselta. Ellei oo sellasta myymälää kun Mysteeri Minullekin ni sit se on toki sieltä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei ole tosiaan kauppaa Mysteeri Minullekin :D
Luulin ensin että se on Laurin pipo, mutta kun kysyin mistä se on, selvisikin, että se ei ole Laurinkaan pipo. Kummallakaan ei ole nyt hajua miten se on hattuhyllyllemme päätynyt, mutta jotenkin luulin, että se on miesten pipo :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah, minä katson kaupassa Famipatukkaa nyt ihan uusin silmin. Vielä en ole ostanut, mutta ehkä pitäisi. En muista yhtään miltä se maistuu :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se on jo tosi vanha :( Ihan lemppari ollut ja toivon että kestäisi vielä monia vuosia lisää, tai että joskus vastaavan jostain löytäisin.

Miaminttu

Tuohan on kerrassaan nerokasta! Mieti, miten paljon yksi pieni suklaapatukan kuori on viihdyttänyt yleensä niin saakelin tylsillä hissireissuilla?! Ja miten siitä saa paljon kiehtovampaa small talkia aikaiseksi muiden asukkaiden kanssa, kuin ainainen säätila! Tuon Fami-kuoren kiinnittelijä on suoranainen nero! Olen tässä ehkä käyttänyt huutomerkkejä enemmän kuin koko vuosikymmenellä yhteensä! Mutta ei haittaa, tämä on niin sen arvoista! :D Todellakin kiinnität sinne sen Mars-patukan kuoren, palan halusta tietää mitä sitten tapahtuu :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah, jos sen tolta kantilta katsoo, niin ihan oikeassa olet! :)

Minä pidän teidät patukkakuoresta ajantasalla :)

Vierailija

Hauska postaus! Kieltämättä aikamoinen mysteeri tuo, mutta toisaalta se on varmasti myös tuonut sitä viihdykettä, muuten niin tavanomaisille hissimatkoille :D Pitäisiköhän itsekin viihdyttää kanssa-asukkejaan tuollaisella. :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kokeilkaamme siis kaikki tätä :D Alkaa hissit ympäri suomea täyttyä karkkipaperista, se olisi hauskaa :)

bailu

Rakastan tämmösiä pikkuriikkisiä yksityiskohtia sun arjesta, nää on niin hauskoja! Eikö sua muuten koskaan häiritse ku siitä käärepaperista keskustelet, että se keskustelukaveri on idean isä? Vai ootko varma syypäästä?;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei, kyllä ne sen verran aidosti sitä paperia kummastelee. (Tai sitten Fami-patukkakaverilla on suklaahimonsa lisäksi oivat näyttelijänlahjat myös ;)

Nea

Mä oon ehkä katsonut viimeaikoina liikaa Criminal Mindsia, mutta toi on jo aika pelottavaa :-D toivottavasti kuulemme Fami-patukkamiehestä (tai naisesta?) jatkossakin! mutta miksi Fami-patukat? eikä esim. just fatzerin sininen tai muu vastaava.. tolla tyypillä on oltava jonkinsortin pakkomielle :-D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mun mielikuvituksen kanssa kaikki on aika pelottavaa :D
Niin ja miksi juuri Fami-patukka! Päivittäin sen tyhjä paperi ja varmaan puolen vuoden ajan siellä hississä jo. Onkohan se niin hyvää?

Anna

Hei Julia! Mistä olet ostanut tuon upean Célinen laukun? Missä hintaluokassa tuon laukun osalta pyöritään? Näyttää niin kauniilta laukulta, että mieli tekisi itsellekin se ostaa :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Luxbagistä :) Niillä on nyt uusi isompi liike pohjoiseplanadilla. Todella hintavahan tuo on, mutta mielettömän laadukasta ja paaksua nahkaa. n.1500e

minnn

Sun jalat !! aivan täydelliset... oon vihreä kateudesta :( onko ne luonnostaan noin solakat vai ootko treenannut ne tollasiks ? wau !

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tollaset ne on olleet aina, mutta nuo BikBokin supertiukat housut kyllä vähän auttaa ehkä myös asiaa :D

annemaris

tästä tulikin mieleen etten oo koskaan maistanut fami-patukkaa..... kerrostalojen dynamiikka on mielenkiintoista. toivottavasti saat selville kuka fami-mysteerin takana on >:)
ja tottakai kerrot sitten meille kuka se oli!

Katherine

Hah, tämän postaukset kaltaiset jutut ovat yksi syy, miksi blogiasi luen! Aivan loistavasti kirjoitettu :D Tulee tuosta patukkamysteeristä ihan mieleen omat yläkouluaikaiset kepposet, jotka olivat kovin samantyylisiä (eivät tosin patukka-aiheisia mutta kumminkin). Muistan, kuinka nuoremmat oppilaat alkoivat salapoliiseina selvittämään mysteeriä ja pohtivat meidän lähettyvillä, kuka on kepposten takana. Eivätpä ikinä olisi arvanneet, että kyseessä oli meidän hikariporukka! :DD

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jee, ihana kuulla että ihan perus hömppäarki vielä uppoaa - niitä kun mieluiten kirjoittelenkin :)

Haha, mekin tehtiin kouluaikoina vaikka mitä kepposia, eikä kukaan ikinä arvannut että minä olisin ollut niiden takana, kun olin niin hiljainen ja ujo tyttö sillolin :)

RoosaMalinen

Hahaha! Empä oo ikinä nauranu näin paljoo blogipostausta lukiessani kun tätä! Oot mieletön.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram