En omista tuollaista ”Pariisi hyvä idea” –taulua, mutta olen sen kanssa silti samaa mieltä. Varsinkin silloin kun huomasin, että viime vuoden Aussie blog awardsien palkintoni, Tjareborgin lahjakortti on menossa umpeen!

Tulin aika onnelliseksi kun tajusin, että voin ihan vain tavallaan valita jonkun kivan kaupungin. Mennä sinne seikkailemaan ihan muuten vaan.
Hetken päästä päädyin siihen tulokseen, että tosiaan, Pariisi on aina hyvä idea.

 

Hyvä idea alkaa tasan viikon päästä ja kestää kolme päivää. Minun mielestäni niiden kolmen päivän aikana olisi hyvä idea kuljeksia päämärättömästi kaupungilla, tuijotella nähtävyyksiä, käydä tietysti ostoksilla ja syödä koko ajan ja kaikkea. Laurin mielestä olisi vielä parempi idea käydä Disneylandissa. Uskon, että se on itse asiassa sen mielestä paras idea koskaan, nimittäin niin innoissaan se siitä on. Meistä ei ole kumpikaan koskaan käynyt Disneylandissa. Eikä meistä kumpikaan ole muuten koskaan käynyt kunnolla Pariisissakaan.

Varmaan eksytään sata kertaa, mutta välillä eksyminen onkin kivaa.

 

 


Pariisiin siis! Kiitos Tjareborgin, Pariisin matka lentoineen ja hotelleineen hoitui näppärästi ja helposti. En malta odottaa, että pääsen siemailemaan kahvia katukahvilaan, mussuttamaan croissanteja ja ihailemaan kaupunkia! Jos teillä on jotain ihan huippuja Pariisivinkkejä taskussa niin kertokaa toki. Haluaisin nimittäin kokea kolmessa päivässä tietysti melkein kaiken mahdollisen <3

 

 

Kuvat: WeHeartIt
Matka toteutetaan osittain yhteistyössä Tjareborgin kanssa 

Kommentit (42)

Jaana

Varför Paris, vi har ju Åbo. ;) No ei kai..

Disneyland on ihan huisi!! Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Me käytettiin pelkästään kolme päivää sen kiertämiseen ja itse Pariisille jäikin sitten vain kaksi päivää. Ehtihän siinäkin käydä ne pakolliset turistikohteet (Louvrea lukuunottamatta), mutta paljon jäi näkemättä ja kokematta. Majoitettuko ihan Pariisissa vai Disneylandin puolella?

Me oltiin muistaakseni maaliskuun lopulla ja silloinkin oli kevät ihanan pitkällä verrattuna Suomeen. Vähän masensi tulla takaisin kun näki ensimmäisenä Keravan mutapellot. :)

Hauskaa reissua!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla :) Joskin kolmea päivää meillä ei siellä ole aikaa kierrellä. Yksi päivä vaan :) Ja juu, tuossa tietysti tiirailinkin jo säätietoja ja siellähän mennään jo melkein +20 asteessa. Ihanaa!

Vierailija

Oon viettänyt elämäni parhaan päivän juuri Pariisin Disneylandissä ja suosittelen sitä suuresti! <3 Pitää vielä mainita, että Printempsin katolla on mielettömän upeat maisemat kaupungin ylle ja siellä on kiva nauttia vaikka jätskit.
Hyvää matkaa jo etukäteen:)

tattarataa

Rakastan matkustelua ja olin juuri pariisissa ennen vuoden vaihtumista. Louvre taidemuseoon pääsee alle 25-vuotiaat ilmaiseksi sisään kunhan on vaan henkkarit mukana mun mielestä se on niin hienoa miten ne siellä tukee sitä, että nuoret saa taiteellista yleissivistystä ilmaiseksi jos itse asuisin pariisissa hengaisin Louvressa joka päivä siihen sakka kunnes tulis 25 täyteen:D nii en kyllä tiedä minkä ikäinen olet mutta siellä kuitenkin täytyy käydä! Ja sitten kaikki perus riemukaari, eiffeltorni, luxemburgin puisto yms kannattaa käydä tsekkaamassa, siellä on niin paljon nähtävää! ja se on niin erilaista nähdä noi livenä kun telkkarista! Louvren pihoilla hengailee miehiä ja naisia jotka yrittävät huijata jatkuvasti rahaa.. varaudu siihen:D Kannattaa syödä bistroissa jos haluaa aidon ranskalaisen makuelämyksen:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei tosi kivasti kyllä tehty tuo järjestely, että alle 25 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Museoissa haluaisin ehdottomasti myös käydä! :)

Jatta

Ihanaa matkaa teille! Odotan jo innolla sun postauksia Pariisista, sillä olen itsekin menossa sinne toukokuussa! :)

roosa

Sacre coeuriltä näkymät on ihan huikeet, suosittelen :) myös jos haluat shoppailla niin suosittelen la Vallee Village:a (saman junareitin RER A linjalla kuin disneyland, pysäkki Val d'Europe)

isabel

Sacré Coeur on tosiaan aivan ihana näköaloineen, suosittelen myös ehdottomasti !

Pauliina

Vinkkinä, jos aijotte mennä louvreen, menkää aikaisin aamusta, pääsee lähes jonottamatta sisälle!:) ja eiffel torniin kannattaa ostaa liput etukäteen jo netistä, jolloin teille on valmiina aika, milloin hissi lähtee ylös, eikä tarvi jonottaa ollenkaan.
Hyvää matkaa teille!:)

M

Ile Saint Louis upea alue! suosittelen! :) Le Marais myös erittäin kaunis alue ja paljon putiikkeja löytyy sieltä.

Kiia

Olin itse juurikin kolme päivää Pariisissa ja siinä ajassa tuli nähtyä Louvre, Eiffel-Torni, Notre Dame, Riemukaari... ja se Disneyland! Me oltiin Disneylandissa yksi päivä ja se riitti juuri hyvin paikan kiertämiseen, sateisen ilman vuoksi kun ei paljoa laitteita ollut auki. Kyllä se on niin upea paikka että sinne kannattaa päivä uhrata! Oon myös kuullut että Père-Lachaisen hautausmaa on käymisen arvoinen. Hautausmaa ei ehkä kuulosta maailman houkuttelevimmalta kohteelta, mutta se on myös yksi Pariisin suurimmista puistoista ja sieltä löytää kartan avulla mm. Jim Morrisonin, Molièren ja Frédéric Chopinin haudat. Vilkaise Wikipediasta! Matkapostauksia odotellen...

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei ihana kuulla, että se yksi päivä riittää. Meillä tosiaan suunnitelmissa myös yksi päivä Disneylandissa.

Ja hautausmaa kuulostaa mahtavalta! Tykkään muutenkin (en tiedä miksi) hautausmaista paljon!
Kiitos!

Chenille

Ooh, täältä pesee Disneyland vinkkejä! Ihan muutaman kerran siellä olen sattunut käymään. Menkää Haunted Manor-kummitustaloon päivällä tai aikaisin aamulla koska sinne haluavat kaikki vasta illalla eikä näin tarvii jonottaa. Oma lempparini on Big Thunder Mountain, sinne kannattaa otta Fast PAss heti aamulla. Illalla suunnatkaa Pirates Of The Carribeansiin koska silloin sen hämyinen tunnelma ja ns. tropiikin ilmasto pääsee parhaiten eduiksi. Eikä iltaisin ole jonoa, joskus pääsee jopa kolme kertaa nousematta välillä veneestä kun vain nätisti pyytää encore?. Jos menette Studiosin puolelle niin suosittelen Tower of Terroria ja stunt showta(yleensä miesten mieleen). Ja Crush's coaster on kanssa mahtis! Tulipas oikein innostuttua! =D

http://www.lily.fi/blogit/pack...

Kun nälkä iskee kannattaa suunnata Rue Mouffetardella joka sijaitsee 5ssä kaupunginosassa. Siellä on jos jonkinmoista ruokakauppaa ja ravintoloita vieri vieressä. Suosittelen.

Karkki

Oi kun kuulostaa kivalta! Oon käyny kerran tuolla Disneylandissä ja melkeinpä parhaiten sieltä jäi mieleen semmonen show (sillä kertaa oli Tarzan, mutta varmaan vaihtelee) eli suosittelen kovasti! Ne teki aivan huikeita temppuja mitälie trapetsijuttuja ja muutenkin oli tosi viihdyttävä! :)
Itse petyin hieman laitteisiin, mutta johtuu varmaan siitä että pyörin väärässä paikassa tai jotain:D ehkä pitää siis käydä uudestaan;)
Oikein kivaa matkaa teille!! :)

Camilla

Moikka! Oon ollu Pariisissa muutaman kerran reissulla ja voisin koska vain lähteä uudestaankin! :) Ihan loistavia vinkkejä olit jo saanut muilta lukijoilta, mutta tässä vielä muutama, joita ei mun mielestä vielä ollut tullut. Moulin Rouge on ehdottomasti kokemisen arvoinen ja mua itseäni kiehtoi myös aivan älyttömän paljon Pariisin katakombit. Se ei ehkä ole niitä tunnetuimpia nähtävyyksiä, mutta ehdottomasti voin suositella sitäkin! :) Matkapostauksia odotellessa! ;)

http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

hartsu

minä suosittelen menemään eiffel torniin vasta illalla. ihanaa kun tornissa on valot ja näkee valaistun pariisin! vähemmän jonoa myös :)

Maria.R

Tosiaan Eiffel-torniin liput etukäteen netistä. Ei mene arvokasta loma-aikaa jonottamiseen. Itse pidin moulin rouge esityksestä :) Ei voi kuin suositella. Toki makuasioita. Riemukaari on yksi pakollinen. Itse pidin siitä enemmän kuin Eiffelistä. Jokiajelu jäi kokematta, se ensi kerralla. Olimme ystävän kanssa viikon Pariisissa ja tuntui että ei nähty juuri mitään.
Ihaninta oli vaan kävellä ympäriinsä fiiliksen mukaan, pysähtyä kahville ja katsella menoa :)
Pariisi vei kyllä sydämmeni täysin.

Hanna

Pariisi on ehdottomasti kaunein kaupunki missä olen ollut! Kannattaa ehdottomasti mennä seinen risteilylle illalla tai yöllä, se on kyllä mielettömän kaunista! :)

Johanna

Hmmhh...belle Paris! Itse olen ollut Pariisissa 12-vuotta ja onhan taalla vaikka mita! Olen itse kaynyt Disneulandissa kerran, mutta kun en tykkaa mistaan kieputtimista niin vahan ankeaa:-). Jos jaksaa ja haluaa niin tuo shopping tuolla Villagessa voi olla ihan hyva idea - tarkistaa vaan ne liikkeet siella etta kannattaako siella kayda ihan vartavasten. Missa pain majoitutte? Oopperan kulmilla on rue Saint Anne jossa on ns Little Tokyo ja sielta loytyy monta japanilaista ravintolaa. Palais Royalin kulmilta loytyy http://restaurantdupalaisroyal.com/un-lieu-unique/ jolla on terassi sinna palais royalin puistossa eli kiva sielal istuskella ja nauttia Pariisin puistomeinigista. Laduree putiikkeja loytyy aika hyvin sielta sun taalta Pariisia, mutta La Maison Angelina (http://www.angelina-paris.fr/) kannattaa myos kokeille leivosten ja kaakaon kera. Sacre Coeur kannattaa katsella ja sitten lahtea ns taakse eli Lamarck Caulaincourtin suuntaan (matkalla on Butte Montmartren viinikoynokset) ja siella on sitten kahvilaa ja ravintolaa yli ayraiden...Valttelisin syomista/juomista siina Montmartren ylhaalla. Aivan taivaallinen thai paikka loytyy Lamarckin kulmilta Iyara (http://iyara.ex-flash.com/) josta saa niin hyvaa Thai ruokaa etta itku tulee eika hintakaan ole kamala. Vastapaata loytyy Cafe qui Parle jonka brunssit on aivan ihanan kamalia...Samalta rue Caulancourilta loytyy iso nippu boulangerieta ja muita herkkukauppoja...Mmm....9:Sta kaupungiosasta loytyy Hotel Amour (http://www.hotelamourparis.fr/) jossa on ihana terassi ja samalla voi kayda Musee de la vie Romantique (http://www.paris.fr/pratique/musees-expos/musee-de-la-vie-romantique/p5851) joka on aivan maaginen paikka - lahinna sen sijainnin takia! Maraisessa kannattaa piipahtaa ihan historian havinoita katselemassa ja maistella juutalisen korttelin (rue des Rosiers) falafeleja ja bageleita...ja unohtamatta omena struudelia!! Ja kun kerran siela on niin kayda ihmettelemassa Place de Vosges. Ja sittenhan olette Bastillessa!! Hautausmaata Pere Lachaisea suositeltiin ja yhdyn ylistyskuoroon. Siella jarjestetaan opastettuja kierroksia jossa kerrotaan historiaa ja haudoista. Jos haluaa maistella Michelin tahden saanutta ravintolaa (ja menun paattaa chef) kannattaa kayda Le Sergent Recruteur (http://www.lesergentrecruteur.fr/) joka sijaitsee Ile Saint Louissa (Toinen saarista) eli Notre Dame on Ile de la Citeella ja St Louis on Notre Damen takana ja Ile Saint Louilla on myos Berthillon josta loytyy parhaimat jadet!! (http://www.berthillon.fr/) Galeries Lafaytte ja Printemps on hyva tamsa isku shoppauksella. Itse en ole Champs Elyseen ystava, mutta onhan se aika vaikuttava varsinkin illalla valaistuna. Huh...vaikka mita muutakin olisi mielessa, mutta jospa namas ainakin!

Lady

Itse olin Pariisissa tasan vuosi sitten 4 päivää. Versailes on suosikki <3
ladyymode.blogspot.com

Wilhelmiina

La Vallee Villagen outletkylä on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! :) Ihanaa reissua Julia, keväinen Pariisi on uskomattoman ihana <3

Hannep

Oi Pariisi, niin monta kertaa oon käyny ja niiin monta kertaa voisin mennä uudelleen! Hyviä vinkkejä ootkin jo saanut, joten en rupea niitä toistelemaan. Itse oon huomannu, että Pariisi ainakin mulle näyttää parhaat puolensa, kun on muutama must-paikka päivässä ja loppupäivän saa viettää haahuilemalla pitkin katuja ja istuskelemalla kahviloissa :) en siis suosittelen liian tiukkaa aikataulua! Esim. Outlet-kylä La vallee village on ihana, jos sattuu olemaan hyvä päivä. Matkat sinne kestävät kuitenkin suhteellisen kauan, joten en välttämättä ensimmäisellä Pariisin reissulla suuntaisi sinne. Pariisin tavaratalot ja putiikit ovat paljon kivempia tunnelmaltaan :) sacre coeur on kyllä sellainen paikka, johon kukaan tuntemistani ei ole pettynyt! Hyvällä säällä sieltä on upeat näkymät, alueella on ihania katutaiteilijoita hienojen esitysten kanssa ja tunnelma on aivan ihana! Bon voyage!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat