Yksi ehdottomasti parhaimmista ruokakokemuksista Tallinnassa (ja ehkä jopa vähään aikaan missään muuallakaan) oli ensimmäisen päivämme illallinen ravintola Ö:ssä.
 

 

Ravintola Ö. Mere puiestee 6E. Sijaitsi keskustassa, aivan hotellimme Nordic forumim lähellä.

 

 

Olimme todella aikaisin illalistamassa ja ravintolassa oli lisäksemme vain kaksi asiakasta, joten pääsimme valitsemaan rauhallisen ja tunnelmallisen pöytänurkkauksen.
Palvelu pelasi täydellisenä alusta loppuun ja ensimmäisenä tarjoilija kiikutti meille terveiset keittiöstä:
punajuurikeittoa ja kalalusikka (pahoittelen, etten tosiaan muista oikeaa nimeä kalalle ym, mitä lusikalla oli). Molemmat maistui oikein hyvältä.
Sitten tuli leipä. Leipä saa ihan kokonaan oman mainintansa, koska en ole ehkä ikinä nauttinut näin paljon ravintolan alkuleivistä. Söin muistaakseni viisi leipää ja tuon koko voikökkäreen.
oi voi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pääruuaksi otin eksottisesti hirveä ja Lauri vasikkaa. Molemmat suli suussa ja kaikki pienet maut sopi yhteen täydellisesti, jopa lautaseni porkkanaraaste oli taivaallista- mitä ihmettä siinä olikaan, se oli elämäni paras porkkanaraaste.

 

 

 

Venison with onion marmalade tartelette and celeriac purée with blueberry sauce 24€

 

 

 

 

 

Veal in black pepper sauce served with roasted beetroot and potato purée 24€

 

 

Jälkiruokakaan ei tuottanut pettymystä mustikkajuustokakku oli ihanaa ja tämäkin lautanen nuoltiin puhtaaksi jokaista murua myöten.

 

 

 

Blueberry cheesecake with vanilla ice-cream and baked apple cream 8€

 

 

 

 

 

Joko tuli kehuja tarpeeksi? Ei ihme, että ravintola on toistumiseen vaittu Tallinnan parhaan ravintolan tittelin kärkisijoille ja Ö asettikin kieltämättä riman todella korkealle heti ruokalomamme alussa.

Voipi olla, että osasimme myös valita juuri omiin ruokamieltymyksiimme sopivat annokset ja siksi kaikki niin täydellistä, mutta tänne haluan ehdottomasti uudestaan testaamaan muitakin ruokia.

 

Kommentit (9)

Anonymous

Näyttää ihanalta kieltämättä. Kiva ja hyödyllinen postaus tulevaisuuden Eesti reissua ajatellen (:

Anonymous

Vielä palaten edelliseen postaukseesi, missä päin Tallinnaa/ Viroa on Bershka ? Voisitko valaista vähän myös minua tietämätöntä millainen kauppa se on / mitä kaikkea siellä myydään ja hinta/laatu suhdetta. Olen kuullut kaupasta pelkkää hyvää :)

Julia

Sugarfree,It really was :)Anonyymi,Kiva, jos on hyötyä.Anonyymi,Tallinnassa Rotermannin "ostoskeskuksessa" (oikeasti siis eri rakennuksista koostuva alue, missä kauppoihin mennään siis ulkokautta, ne eivät sijaitse kaikki yhdessä isossa rakennuksessa). Rotermanni sijaitsee Tallinnan keskustassa löytyy helposti googlettamalla.Bershka on mielestäni sekoitus hm:ää ja gina tricotia. Sieltä saa vaatteita, asusteita, kenkiä jne. Hintataso myös melkein samaa luokkaa.Anonyymi,kyllä ainakin minä täytyin alkuleivistä, pääruosasta ja jälkkäristä. Ei nyt mitään ähkyä tullut, mutta oli paljon mukavampi niin.Anonyymi,tulossaaaa :) viim. tiistaina.

souphie

Nam miten hyvännäköistä! Annokset kyl vaikuttaa aika pieniltä, mutta noin monesta annoksesta ehkä masu täyttyy. Hei luuletko et voit tehdä postauksen jossain vaiheessa Tallinnan eri shoppailu paikoista ja keskuksita ja minne kannattaa mennä jne. Tiedän että sieltä löytyy paljon ja ite oon parissa kolmessa vaan käynyt. Suurimmassa osassa kaupoista oli hirveesti sellasta sälää mis oli liikaa kaikkee. Ois kiva jos voit vähän kertoa ja suositella :)! Pidäkää ihana loma!http://souphie.wordpress.com/

Anonymous

en jaksa vääntää mitään pitkää pitkää palautekommenttia...joten kaikessa yksinkertaisuudessaan: sun blogi on aivan ihana <3 hyvää syksyy sulle ja toivottavasti saan nauttia pitkään tästä ihanasta blogista!

Julia

Souphie,Voin yrittää, mutta oikeastaan minulla ei pahemmin ole hajuakaan :DAnonyymi,Jätän kiitoskommentinkin sitten luhyeksi: Kiitos! arvostan tätä paljon :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat