Missä minä menen pitkin päivää? Se vaihtelee paljon, mutta melko harvinaista olisi, jos en viettäisi siitä osaa koneella.

 

Päivä kanssani - blogimaailman toivepostauksia. Ei kai näitä voi suunnitella tekevänsä etukäteen ”huomenna kirjoitan sen päivä kanssani postauksen” ja sitten asetellaan kamera yöpöydälle ja aamulla kuvataan heti ensimmäisenä peiton alta pilkottavia varpaita. Okei olen itse asiassa kerran tuolla tavalla tehnyt, mutta se ei ollut suunniteltua ja tuntui vähän hassulta.
Mitä jos suunnittelee etukäteen kirjoittavansa päivästään, niin tuleeko siitä oikeasti sellainen normaali päivä?

 

Viime tiistaina 6.5 klo14 luin blogia missä päivää vietettiin bloggaajan kanssa. Mietin, miten harvoin näitä enää näkee  ja päätin tehdä omasta tiistaipäivästäni samanlaisen – oli se sitten millainen tahansa. Ja tällainen se oli:

 

Klo 7.45
Herään, pesen hampaat, hyppään suoraan autoon ja kyyditsen ystäväni kentälle.
Minä pidän kentälle kyyditsemisestä. Matkaajien into on ihanaa, tai jos matkaaja ei ole innoissaan, niin minä saatan olla jo pelkästään Helsinki-Vantaan näkemisestä. Vaikka katsoisin vain sen loittonevan peruutuspeilistä.

Klo 9.00
Paluumatkalla juon pahanmakuista smoothiejuomaa, käyn tankkaamassa ja saan idean mitata rengaspaineet koska huoltoaseman piha on tyhjä. En pidä siitä miten joku aina pysähtyy tuijottamaan autopuuhailujani. Ihan kuin katsoen että pärjäänköhän nyt oikeasti.

 

Klo 10.00
Työtapaaminen

Klo 11.45
Kotona. Ruisleipää ja juustoa. Kaksi asiaa mistä en voi luopua, (luulen, että nautin niistä jopa enemmän kuin suklaasta). Keitän Mate-juomaa ja luen paketin kyljestä miten se auttaa krapulaan. Onneksi ei ole tarvetta siihen mietin ja mussutan sitä elämäni iloa, Vaasan ruispaloja. 

Klo 12 – 14.30
Koneella kirjoittelua. Meileihin vastailua, kahvia ja blogien lukemista.

Klo 13.00
Välismoothie. Siitä tuli harvinaisen ruman väristä. 

Klo 14.30 
Tekee mieli lähteä lenkille. Tiedän jo tässä vaiheessa, että tulen olemaan koneella koko päivän, joten koitan kai hakea jonkinlaista virkeyttä siihen pienestä happihyppelystä.

 

Klo 15.15
Lenkin jälkeen pikasuihku ja ruokaostoksille. Alkoi yllättäen tehdä mieli myös jauheliha-kaalikeittoa. Minä ihan oikeasti minä pidän kaalikeitosta.

Vihannesosastolla otankin ensimmäiseksi ison valkokaalin käteeni ja ajattelen että tehdään sitten iso kattilallinen. Siitä riittäisi minulle kyllästymiseen saakka. Lauri ei siihen ainakaan koskisi.

 

Klo 15.45 – 16.30
Kaalikeittokokkailuja. Ja kyllä, minä yritän asetella ruuan aina jotenkin nätisti, oli se mitä tahansa. Se on kai vain joku tapa.

 


Klo 16.45 – 19.30
Seuraavaan lehteen ilmestyvän jutun kirjoittelua, blogia, kommentteja, kuvien muokkailua. Toisinaan se on uuvuttavaa tiedättekö? Tuijottaa ruutua pitkin päivää ja sitä omaa pärstää siellä nyt varsinkin, mutta minä pidän tietokoneelle uppotumisesta. Ja pidän siitä vielä enemmän että voin tehdä sitä kotona. Välillä se väsyttää, mutta jos se on tämän tietokone-elämäni ainoa huono puoli niin ei se tosiaan haittaa.

 

Klo 19.30
Salkkarit sohvalla. Lauri tulee kotiin ja syö kolme lautasellista kaalikeittoani. Ensimmäistä kertaa ja vetää melkein koko kattilallisen! Olen iloinen, mutta samalla salaa hieman harmissanikin – kaalikeittoni, sinne se meni! Se siitä pitkään riittämisestä.

 

Klo 20.00
Takaisin koneelle, haen läppärin sohvalle ja syön kilpaa Laurin kanssa keittoa.
Mitä enemmän iltaa kohden mennään, sitä hitaammalla aivoni käyvät ja yhden lauseen kirjoittamisessa menee taas ikuisuus.

 

Klo 22.00
Olen ihan jumissa, ajatus ei kulje, tiirailen koko ajan vahingossa Laurin katsomaa ohjelmaa telkkarista eikä pään sisällä pyöri kun aavikkopalloja. Pötkötän hetken sohvalla, syön iltapalaa ja kuuntelen kuulokkeilla musiikkia.

 


Klo 22.15 – 00.30
Uusi yritys koneella. Kirjoittelua, viimeistelyä, huomisen postauksen läpikäyntiä. Vihdoin valmis.

 

Klo 00.35
Hampaiden pesu ja nukkumaan. Tiedän heti että olen tuijottanut liian myöhään tietokonetta ja on vaikea saada unta. Peittojen alla on kuitenkin ihanaa, väsyttää niin paljon ja auki olevasta ikkunasta kuuluu sateenropinaa. Lokit liitelee ja rääkyy, mietin että ne kuulostaa jostain syystä ihan Nokian soittoääniltä ja nukahdan.

 

 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tässä oli yksi normaalin epänormaali päiväni muiden joukossa. Arkipäivät vaihtelee nykyään niin useasti. Joskus juoksen koko päivän paikasta toiseen, joskus olen töissä muualla, toisinaan taas istun kotona koneella koko päivän. Joskus päivä lipuu vain ohi, mutta usein se on taas täynnä touhua. Oli se mitä näistä tahansa, se on minun ihanaa arkeani, se mitä kohti olen pyrkinyt aina – vastaamaan suurimmaksi osaksi omista työajoistani ja luoja miten pidänkään siitä! Elän ehkä elämäni onnellisinta arkea, jos niin voi sanoa. Arkionnea, eihän sitä pidä häpeillä?

 

Ihanaa viikonloppua –ja sitä arkea myös sen jälkeen. 

Kommentit (12)

Laura

Ihana postaus, tykkään niin sun tavasta kirjottaa!
On ihan mielettömän tärkeetä, että osaa nauttia arjesta, eikä elä vaan odottaen viikonloppua. Tuntuu, että varsinkin suomalaiset paahtaa viikot vaan töissä jossa ei viihdy, odottaen viikonloppua tai lomaa. On ihanaa jos pystyy löytämään onnen jokapäiväisestä elämästä:)
ps näyttääpä hyvältä toi kaalijauhelihakeitto, alko tekee hiiirvesti mieli!!

jonnu

Pakko kysästä että ootko jollain " dieetillä" .. o.o smoothiee, ruisleipää,kaalikeittoa... Kuulosti hirveen vähäseltä, ku kävit viel lenkilläkin! heh.. sul ei nimittäin ois mitää tarvetta olla dieetillä :) Kirjoitat muuten tosi kivasti, sul on selvästi lahjoja!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi ei, en ole dietiillä :) Ruisleipä, marjasmoothie, kaalikeitto - oikeasti tykkään niistä ja kyllähän sitä kaalikeittoa tulikin kauhottua aikalailla sen lenkin jälkeen. Herkuttelen niin paljon viikonloppuisin ja no, aika usein arkisinki, että tykkään pitää perus ruokavalion suht terveellisenä (vaikka kaikessa onkin aina paljon voita :D)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi ei, en ole dietiillä :) Ruisleipä, marjasmoothie, kaalikeitto - oikeasti tykkään niistä ja kyllähän sitä kaalikeittoa tulikin kauhottua aikalailla sen lenkin jälkeen. Herkuttelen niin paljon viikonloppuisin ja no, aika usein arkisinki, että tykkään pitää perus ruokavalion suht terveellisenä muina päivinä (vaikka laitankin kaikkeen aina älyttömästi voita :D)

Henna

Kyl tuli vesi kielelle tosta keitosta, olisko mahdollista saada joku nopea selitys mitä laitoit sinne ja miten teit?:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

tottakai! :)
Hmm, siihen tuli 1-2lihaliemikuutiota, jauhelihaa (mitkä ruskistin sipulin ja valkosipulin kanssa ja maustoin jauhelihamausteella, suolalla, pippurilla, paprikajauheella) valkokaalia, porkkanaa, 1chili ja persiljaa.
Kaaleja kypsensin n.20min vedessä missä lihaliemikuutiot. Kypsensin jauhelihat, sipulit ja kippasin kaalien joukkoon. (mukaan vielä nokare voita, koska mummini aina teki niin) nam!

Laura

Tää oli taas tosi kiva postaus! :) Näitä ois kiva aina silloin tällöin jatkossakin lukea. Ihana blogi!

Maria

Pistäppä seuraavan kerran kaalisopan sekaan liraus etikkaa.Tulee hiton hyvää!Ja vielä parempi mitä kaalista saa on kun paistaa kaalia ja sipulia reilussa voi-öljyseoksessa.Sitten suolaa ja jotain mausteita,ei vettä.Nam!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram