Eräs päivä loppulomasta kävellessämme vailla kummempia suunnitelmia pitkin keskustan katuja, sai Saara päähänsä viedä meidät Mount Nelson hotelliin iltapäiväteelle.

Iltapäivätee. Se ei vielä kertaakaan lomamme aikana ollut kuulunut sanavarastoon. Iltapäivä viinit, surffailun jälkeinen kalja, tai lounaslasilliset senkin edestä kyllä.

Niiden jälkeen iltapäivätee kuulosti yhtäkkiä hyvinkin virkistävältä vaihtelulta, enkä ollut koskaan käynyt Mount Nelson hotellissakaan – se on kuulemma yksi nähtävyys Kapkaupungissa ja juuri iltapäiväteen kanssa. Joten sinne siis.

 

 

Hotelli oli suloinen. Odotettua ehkä hieman jotenkin pienempi, mutta kaunis ja viihtyisä. Istuimme varjon alle terassille ja valitsimme pitkästä listasta erilaisia teelajikkeita samalla kun odottelimme pikkusuolaisten saapumista monikerroksisella pikkuleipätarjottimella tietenkin.

Tunsimme olomme ehkä hieman Jutta, Senja ja Martta –mummoiksi siemaillessamme posliinikupeista Rooibos-teetä skonssit kädessä, mutta en voisi väittää etteikö se ollut ihanaa. Istua siinä ja höpötellä huolettomia. Käydä skonssien jälkeen hakemassa mielettömän isosta jälkiruokabuffet pöydästä erilaisia leivoksia ja kakkuja ja taas istua vain siinä ja jutella lisää huolettomia.

 

En tiedä kauan olimme pikku mummokerhossamme, mutta tuntui että istuimme sen varjon alla melkoisen tovin. Litroittain teetä, kasa skonsseja ja hävyttömän määrän pikkuleivoksia jälkeen tallailimme vielä hetken hotellin puutarhassa kunnes vyöryimme takaisin talolle.
Iltapäiväteet on hauskoja.

 

 

Kommentit (13)

Ems

Oh, tuo olisi juuri niin mua varten! Tykkään mummoilla sekä rakastan teetä (kakkupaloista puhumattakaan). Mistä ihana hattusi on hankittu?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

"Tykkään mummoilla" hahah :D Ihana :D Minäkin rakastan teetä ja kakkupaloja, pitää alkaa mummoilla ehdottomasti siis enemmän!
Ja hatun alkuperä on itsellenikin hieman mysteeri :/ En muista millään mistä ostin sen aikoinaan! Ehkä Singaporen Forever21, tai accessorizista? hmm, veikkaan jälkimmäistä :)

sofia

Herkkulakossa on kiva lukea tällaista postausta. :P Voi kun vois yhden macaron leivoksen tosta ruudun läpi napata. :D

Sofia

Aivan ihania kuvia ja miten herkullisen näköisiä leivoksia! ♥ Pakko kysyä muuten, että mikä kamera ja objektiivi sulla on ollut näitä kuvatessa? :)

Mia

Upean näköinen paikka! Oliko tee turkkilaistyyppistä? Heh, ei Jutta ole mummon nimi, itse en ainakaa tunne ketään yli 30 v Juttaa ;D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se on kyllä totta, Jutta ei ole mummonimi. itse tiedän vain yhden iäkkäämmän Jutan :D
Hmm, ei tainnut olla turkkilaistyyppistä teetä muistaakseni listalla :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En ole käynyt Helsingissä iltapäiväteellä (paitsi kerran aikoja sitten jollain vastaavalla Chai Wan teehuoneella - oli ihan ok, mutta ei niin hyvä ruokavalikoima), mutta tiedän että iltapäiväteetä saa mm. Kämpistä ja Salutorgetista ym :)

Miira

Haha, tunnistin heti ensimmäisestä kuvasta missä olitte. Mount Nelson kuuluu vakkaripaikkoihin Kapkaupungissa käydessäni (olen aikoinani asunut SA:ssa ja sen jälkeen vieraillut noin kerran vuodessa). Usein käymme alkuillasta ottamassa Mount Nelsonissa yhdet tai jopa kahdet aperitiivit GT:n muodossa ja jatkamme sitten illalliselle johonkin. Teepaikkana se on tietenkin myös kiva. Hyvä löytö teillekin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram