Reseptejä on pyydelty. Valitettavasti olen ollut laiska keittiössä viimeaikoina, mutta eilen valmistin kanasalaatin:

 

Rakastan kanasalaatteja ja teen niitä kaikenmaailman eri variaatioilla.
Eilen salaatti koostui family mix-salaattisekoituksesta, maustamattomasta broilerin ohutfileestä, mozzarellasta, retiisistä, kevät-ja punasipulista, parsakaalista, porkkanasta ja kastikkeesta.

Olen jälleen löytänyt retiisin keittiööni ja en tunnu saavani siitä terpeekseni. Jokin tuossa juureksen pienessä punaisessa alkeisvarressa kiehtoo minua :D

Joka tapauksessa homma on simppeli.
Salaattisekoituksia saa valmiina kaupuoista ja itse suosin niitä, missä on myös rucolaa ja pinaattia mukana. Broileri paistetaan pannulla pakkauksen ohjeiden mukaan, maustetaan se suolalla, pippurilla, grillausmausteella- miten nyt tykkää. Kun broileri on käännetty paistumaan myös toiselta puolelta, lisätään viipaloitu mozzarella paistuneen puolen päälle ja annetaan sen sulaa siihen broilerin kypsyessä loppuun. Sipulit pilkotaan ja retiisi pestään hiolellisesti ja pilkotaan ohuiksi viipaleiksi.

Kastike oli ranskankerma,-kermaviilisekoitus, missä oli rutkasti mausteita. Tähän en valitettavasti osaa tarkkoja ohjeita antaa. Itse kun lisään joukkoon mieleni mukaan melkein kaikkia mausteita ja maistelen aina vähän väliä milloin se on tarpeeksi hyvää.
Perusjutut mitä kylmään ranskankermakastikkeeseen melkein aina laitan ovat: suola, pippuri, sitruunamehu ja sokeri. Lisäksi tulee joko chiliä, paprikajauhetta, valkosipulia, tai yrttisempään versioon raakunaa (basilikaa, timjamia, oreganoa) ruohosipulia, valkosipulia.
Kuten huomaatte minulla ei ole kovin selkeää kuvaa mitä sinne laitan, kunhan vaan laitan.

Joskus, jos haluan salaatista ruokaisempaa, keitän kasviksia sen seuraksi. Kuten tässäkin näkyy mukana on porkkanoita ja parsakaalia.

Kasvikset keitin puolikypsiksi ja paistoin niitä pannulla hetken aikaa marinaadissa, missä oli soijaa, hunajaa, valkosipulia ja sakea.

Lopuksi lorautin vielä salaatin, kanan ja kasvisten päälle yrtti-balsamicoa ja lisäsin ranskankermakastikkeen .

 

Kommentit (15)

Anonymous

Pikku vinkkinä, että tuo kuvassa näkyvä vihreä asia on PARSAKAALIA, ei KUKKAKAALIA :) Vai oliko kyseessä pelkkä kirjotusvirhe? :)

Anonymous

nam kuulostaa hyvältä, mut tuo keitetty taitaa olla parsakaalia eikä kukkakaalia ;)

Julia

HAHAHA tosiaan tarkoitin PARSAKAALIA.Nyt meni kyllä yli minunkin ymmärrykseni :D Kyllä minä kuitenkin kaalit tunnen, mutta menkööt nyt väsymyksen piikkiin.T. Kaaliaivo.

Julia

Cheririe,Ja tämä amatöörikokki (jollai ei oikeastaan ole mitään hajua mistään)kiittää suuresti :)Essi,Kiitos, kiitos.AnsQ,Niin minullakin :D Mutta, ehkä ne "vanhat" voi olla teille uusia, joten lisää tulee.Anonyymi,Kiitos korjauksesta. Kyseessä oli kirjoitusvirhe. Onneksi muissa ruokapostauksissa kaalit on menneet oikeinpäin!Anonyymi,:) Jep. Täällä on taas ollut yksi aivokuollut ja sokeakin kirjoittelemassa.

Senja

siis älyttömän ihana esillepano ! näyttää niin herkulliselta. kiitos salaattivinkistä!! en vaan tiedä mitä siitä tulee, kun yritän itse yhtä kaunista annosta asetella....:D

YANNA

Joo aika ihanan näköistä, harvemmin kosken parskaaliin mutta mun alko nyt tekee mieli sitä. Tota joo... Toivottavasti voit jo paremmin ja oot ollu ajatuksissa koko päivän! <3 KOSKA MÄ LOVEEN SUA

Julia

Senja,Ole hyvä ja et siitä rumaakaan voi mitenkään saada :DYanna,Parsakaali on ihanaa. Oon varma, että jos veisin sut RakuYahan syömään niiden parsakaalisalaattia sun koko käsitys parsakaalista muuttuis :D Voin jo paremmin, kiitos <3

Anonymous

No mennään mitä pikimmiten sitten parskaalidinnerille :DAa ups en oo kirjautunut.T.Yanna :)

Anonymous

ahaaa sä seurustelet ton nelosen maria tyypin kanssa kuka ei osaa olla paita päällä.

Nina

älyttömän hyvännäköistä salaattia :) ja kiitos tarpeeksi foolproof-ohjeista tällaiselta aloittelevalta kotikokilta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram