Olen taas tapittanut neljän tähden illallista liikaa ja huomannut sen ovelan vaikutuksen minuun.
Homma menee jotakuinkin niin, että jos jotain inhokki ruokaani valmistetaan tarpeeksi kyseisessä ohjelmassa ja se on aina vieraiden mieleen, koen pakottavaa tarvetta valmistaa sitä myös itse ja vielä pakkottavampaa tykätä siitä.
Näin kävi jälleen sekä Britannia, että Australia Moussaka jaksojen jälkeen. Oli se niin namia kaikkien mielestä että!
Siis moussaka (minulle musaka, mussakka, moska.. mikälie). Kreikkalainen versio lasagnesta? En tätä nyt suoranaisesti inhoa, mutta en niin erityisemmin tykkääkkään.

Sitä siis sitten, moussakkaa:

  • 600 g jauhelihaa
  • 1-2 munakoisoa
  • 3-4 perunaa
  • 1 tomaatti
  • 2 sipulia
  • valkosipulia
  • purkki tomaattimurskaa
  • mausteita (suolaa, pippuria, jauhelihamaustetta, oreganoa, chiliä..)
  • oliiviöljyä

Béchamelkastike ( valkokastike ):

 

  • 5dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • oliiviöljyä 
  • juustoraastetta

Sekoitin kulhossa murskatun valkosipulinkynnen ja oliiviöljyä. Viipaloin munakoison, suolasin ne ja sivelin viipaleiden pinnan valkosipuliöljyllä ja laitoin munakoisot uuniin esikypsentymään n15minuutiksi.

 

 

 Tällävälin valmistin jauhelihakastikkeen. Pari sipulia pikottuna ja puserrettu valkosipulin kynsi pannulle, sitten ruskistetaan jauheliha ja lisätään runsaasti mausteita. Lopulta vielä tomaattimurska sekaan ja jätetään hautumaan.

 

 

Millävälin puolestaan valkokastikkeen kimppuun.
Lämmitin maidon kattilassa ja lisäsin joukkoon jauhot kokoajan sekoittaen. Sitten mausteet (suola, pippuri) ja n. puoli desiä öljyä-edelleen sekoittaen. Rikotaan muna joukkoon ja taas sekoitetaan, vielä reilu desi,- tai puolitoista juustoraastetta, kattila pois liedeltä ja uunivuoka esille.

 

 

Viipaloin perunoista ohuita viipaleita ja päätin laittaa joukkoon myös viipaloitua tomaattia (jälleen reseptit vähän hukassa). Sitten ladoin viipaleita ja jauhelihaa päällekkäin vuokaan jotakuinkin; munakoisot-jauheliha-peruna/tomaatti-jauheliaha-ja vielä vähän munakoisoa- jauheliha.- järjestyksessä.

 

 

 Sitten valkokastike koko komeuden päälle, muutama juustoraaste pinnalle ja uuniin 180 asteeseen 45 min. (meidän kakka uunilla meni kyllä tunti ennenkuin näytti edes vähän kypsältä).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja miten kävikään? Moussaka oli hyvää. Siis niin hyvää, että Lauri haki kaksi kertaa lisää ja itse söin sitä vielä seuraavanakin päivänä ahmien koko vuoan loppuun.

Nyt puskekaa niitä etanoita siellä ohjelmassa, ehkä kävisi yhtä hyvä käännytys niidenkin kohdalla.

(p.s jälkiviisaana totean, että perunoita kannattaa ehkä kypsentää ensin joko munakoisojen seurana uunissa, tai pannulla.
Kommenttiboksissa tuli myös ilmi, että valkokastikkeeseen kuuluu kaneli, ehkä ripaus sitäkin vielä siis niin ollaan jo oikeilla jäljillä. )

 

Kommentit (19)

Anonymous

Oi että kuulostipas hyvältä tää resepti! voisin kuvitella että hellukin tykkäis. pakko siis testata! voisitko vielä selventää, että oliko perunat jotenki esikypsennettyjä jo, eli siis keitettyjä vai raakoinako pilkoit ja suoraan vuokaan? :)Ihan parhaita nää ruokapostaukset! ;>

Henna

Olin kans ensin vähän skeptinen ton moussakan suhteen, kun olin maistanut aiemmin vain Saarioisten valmisversiota :) Kreikassa pakotin itseni maistamaan aitoa, ja voi taivas, miten hyvää!! Se kastike oli jotain niin uskomatonta... Varmaan 90% rasvaa kun maistu niin hyvältä :)

Jade

Namnamnam... kuola valuen yritän miettiä mitä ruokaa valmistaisin. Näyttääpä herkulliselta. Jos joskus teet etanoista ruokaa, niin suorita siitä postaus! Haluaisin joskus maistaa herkullisia etanoita, mutta ajatuskin niistä ällöttää syvästi.

Anonymous

mikä tsägä, mä oon jo monta viikkoa ajatellu et pitäis tehdä moussakaa mutta laiskuuttani en oo jaksanu googlailla reseptiä eli tää tuli kun tarjottimella :) aion ehdottomasti kokeilla heti viikonloppuna! sun ruokapostaukset on muutenki aina niiin houkuttelevia, kiitos siitä!

Anonymous

Miten tuohon sun valkokastikkeeseen ei tullut kanelia? Mielestäni se on melko keskeinen mauste moussakassa :)

Anni

Jos läskittää, ja on laiska tuon bechamelin kanssa, kuumenna purkki kermaa ja sulata juustoa sekaan. Valmis :)

Julia

Anonyymi,Pistin raakoina ihan ohuita viipaleita, niin ne kypsyi kyllä sellaisenaan (siinä yli tunnissa!) Eli kannattaa ruskistaa ensin vaikka pannulla, tai laittaa munakoisojen kanssa esikypsentymään uuniin.Milla,No, ei se nyt niin kovin herkulliselta ulospäin näytä. Tommoinen epämääräinen läjä :D mutta maku oli jees.Henna,hahha, en edes tiennyt että sitä saa valmisruokana :DJade,Sama täällä :/ Eli sitä päivää odotellessa..Anonyymi,Kiitos ja oleh yvä :) Anonyymi,Koska mulla ei ollut hajuakaan mitä tein :D Niinkuin sanoin en pahemmin seuraillut reseptejä. Pitänee lisätä se kaneli tuonne!Anni,mietin sitäkin kyllä :D Päätin jaksaa ahertaa tämän kerram.S.C,Kiitos ja anteeksi :)

Anonymous

joo mä meinasin kans just tulla sanoon, et ehdottomasti lampaanjauheliha on maukkaampaa! ja todistetusti onnistuu ihan huipusti myös soijarouheesta! :)

HerminiCa

hehe meillä toi on ollu aina perinneruokia :) ja lapsuuden lemppariruoka aina ollut!:)

Anonymous

Koulumoussaka jättänyt traumat. Yök. Pitänee kokeilla itsekin tätä reseptiä..

Anonymous

Saanko kysyä, miten hitossa pysyt noin upean näköisenä vaikka ruoka on yksi harrastuksistasi?nimim. kateudesta vihreä :-D

Julia

Anonyymi,Geenit kai. Toisaalta, vaikka syön paljon syön melko terveellisesti ja sitten vielä urheilua päälle :)

Anonymous

Osaisitko suositella mitään hyvää viiniä moussakan kanssa :) ? Ajattelin kokeilla reseptiäsi ja ainut pulma on ruokajuoman valitseminen :)Kiitos kivoista resepteistä joilla olen saanut omankin kokkausintoni heräämään!

Julia

Anonyymi,oi, kiva kuulla! Valitettavasti olen viinien suhteen aivan tietämätön. Ei ikinä aavistustakaan mikä sopisi minkäkin kanssa. Alkosta varmasti osaa auttaa paremmin :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram