Kosteuttamalla.
Jonkin aikaa ymmärsin asian nimittäin ihan väärin. Ihoni oli oikukas, rasvainen, epäpuhdas ja läträsin siihen paljon voimakkaita tuotteita. Ajattelin että mitä järeämmät aseet sen paremmat tulokset. Jopa silloin kuin ihoni oli pintakuiva ja yritti kaikin keinoin huutaa kosteutuksen tarvetta, en osannut sitä kuunnella.

Kuivuminen saa aikaan lievän tulehduksen iholle ja siihen päälle kuivattavat tuotteet eivät varsinaisesti auta jo valmiiksi tulehtunutta ihoa, eihän?


Nyt tiedän paremmin. Ihoni voi todella hyvin! Osittain epäpuhtaudet lähtivät luultavasti Roaccutan kuurilla, mitä kokeilin n. vuosi sitten (mutta jätin kesken kun se kävi liian rankaksi), mutta uskon että rasvaisuus ja pintakuivuus on saatu kuriin myös oikeilla tuotteilla. Ihoni tarvitsee hellävaraiset kosteuttavat tuotteet. Varsinkin silloin kun luontoäiti täällä pohjoisella pallonpuoliskolla koettelee ihoamme pakkasella ja viimalla.

 


On hyvä kuunnella omaa ihoa, katsoa ja tunnustella. Hoitaa oikeilla tuotteilla. Sopivilla tuotteilla. Ihan niin kuin kehommekin tarvitsee vettä, tarvitsee iho kosteutta.

Tiedättekö sen tunteen kun iho tuntuu hyvältä ja terveeltä? Sitä on vaikea selittää, koska tavallaan se tuntuu niin hyvältä ettei se tunnu miltään. Ei enää kiristä, eikä kuivaa, ei ole rasvainen, ei oireile. On tasapainossa. Ihan kuin iho lepäisi tyytyväisenä vain siellä kosteuttavien peittojen alla.

 

Tällä hetkellä käytän uutta normaalin ihon Aco Protect & restore -sarjaa. Tehokkaat, mutta hellävaraiset tuotteet, missä on vain tarkoin valittuja ja testattuja raaka-aineita. Intensiivistä kosteutusta uusissa ihanissa purkeissa.

Olin iloinen kun Acon puolelta minua pyydettiin mukaan yhteistyöhön. Aco tuntuu itselleni todella kotoisalta ja luotettavalta. Silloin aikoinaan kun ihoni alkoi ensimmäisiä kertoja oireilla, juoksin apteekkiin ja ostin kosmetiikkahyllyltä Acoa, nyt ympyrä sulkeutuu ja käytän edelleen Acoa.

 

     

              Ja isot kiitokset mahtavista kuvista kuuluu Kira Kososelle, tämä tyttö osaa todella vangita fiiliksen kuviin :) 

                                                         Photo credits: Kira Kosonen / Blond Rivets

Kommentit (22)

Milla / www.moonshapedlittlebo...

Aivan ihanat kuvat! <3 Ihon kosteutus on tärkeää näin talvisin, täälläpäin on juuri hankittu kosteuttavampaa voidetta myös. Acolla on muuten tosi hellävaraisia ne tuotteet, meillä suosittelivat käyttämään lapsen tosi kuivaan ihoon silloin kun hän oli vauva ja mikään muu ei auttanut. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos, kaikki kunnia Kiralle kuvista <3
Ja ihana kuulla, että toimii vauvallekin :) Mukavaa sunnuntaita sinne!

Maria

Onko sinulla ollut niin paljon finnejä että sait Roaccutan-kuurin?Itselläni oli teininä todella paha akne ja kahden vuoden muiden lääkkeiden kokeilujen jälkeen lääkäri tosi hanakasti määräsi Roaccutanin.Ja ymmärrän kyllä miksi.Näpyt lähti kyllä viimeistä mustapäätä myöden mikä kieltämättä tuntui ihanalta.Mutta kuuri oli rankka.Verta valui nenästä ja alkoholin nauttimisen jälkeen käsivarret oli verinaarmuilla,ilmeisesti kuivuudesta.Ja paljon on puhuttu masennuksesta mitä Roaccutan saattaa aiheuttaa ja kuurin jälkeen hetken päästä olin vuoden tekemättä mitään outojen olotilojen takia.Toimiva ja kallis lääke mutta kannattaa miettiä tarkkaan jos ajattelee aloittavansa kyseisen lääkekuurin.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minulla oli kausiluontoisesti todella paljon finnejä. Sellaisia isoja paiseita ja rykelmiä pieniä ym. Alkoi kun täytin 20 muistaakseni ja tosiaan kokeilin itsekin antibiootit, ruokavaliot, luontaistuotteet ja kaikki läpi, ennen kuin sitten viimein käännyin Roaccutanin puoleen. Kestin sitä n.3kk kunnes kuivuminen, verenvuoto ja maksakokeet veivät kaikki voimat ja kesäkin oli alkamassa. Typeräähän se oli jättää puolitiehen kun kerta oli alottanutkin, mutta olisin varmaan tehnyt vain enemmään hallaa itselleni jatkamalla. Kuurithan toimivat ihan tapauskohtaisesti. Muutamalla ystävällä toimii vasta 2 kuurin jälkeen, toisilla heti ekalla. Joillain ei oireile paljoa ja toisilla taas kaikki sivuvaikutukset tulee todella voimakkaina. Pelottava kuuri, mutta tehokas kyllä!

Ells

Tuo Roaccutan on kyllä ihan viimeinen vaihtoehto mitä kannattaa kokeilla. Miehelläni lääkekuuri laukaisi haavaisen paksusuolen tulehduksen, joka on kyllä perinnöllinen loppuelämän sairaus, mutta ei olisi välttämättä puhjennut vielä vuosiin tai ollenkaan, koska ennen tuota lääkekuuria ei ollut mitään oireita tuollaisesta. Toki ymmärrän jos kasvot on kipeät ja ihon alla on sormenpään kokoisia kovia paiseita niin pakkohan niille on jotain tehdä, mutta nykyisin noita kuureja määrätään niin herkästi ja ihan parin finnin takia ja minusta se on hullua kun ottaa huomioon sen pitkän sivuvaikutuslistan. Eikä vaikutukset välttämättä lopu lääkekuurin loppuessa vaan sillä saattaa saada koko loppuelämäksi vahinkoa aikaan :/

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi ei tosi kurjaa :( Ja ehdottomasti samaa mieltä, että kannattaa harkita tarkkaan lähteekö kuurille vai ei! Itse mietin sitä vuosia, luin paljon siitä ja kyselin kokemuksia, mutta silti se osasi yllättää rajuudellaan.

Jennie

Moikka! Kauniita kuvia :) Oletko aiemmin muakannut tasaisemmaksi ihoasi kuviin? Kuvista ei ole nimittäin yhtään huomannut sinun kärsineen aknesta, mutta joskus näin sinut livenä kesällä festareillä auringonpaisteessa niin yllätyin ihosi kunnosta.. Todella hienoa että ihosi voi nyt paremmin!! :) Itsekin aknesta aiemmin kärsineenä tiedän ettei elämä aknen kanssa ole mukavaa..

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olenkin aina ollut aika mestari peittämään ne :D Useimmiten kun ovat vain toisella puolella kasvoja (siksi kuvissa poseerasin aina vain kasvojen oikea puoli kameraan päin ja toinen puoli oli peitetty hiuksilla ym). Olen myös käynyt arpien tasoitushoidossa, mikä auttoi paljon silottamaan ihoa :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kunnon suomimaisemat :) Koitin tuoda vähän sitä fiilistä kuviin, millaisiin olosuhteisiin iho täällä pohjoismaissa välillä joutuu :)

Jutta

Millainen iho sulla oli ennen Roaccutan-kuuria? Mä alan olla todella epätoivoinen, vuoden verran olen jo taistellut todella rasvaista ja epäpuhdasta ihoa vastaan lopetettuani hormonaalisen ehkäisyn. Tällä hetkellä syön antibioottia neljättä viikkoa ja käytössä on myös stydit paikallishoitovoiteet.. Saa nähdä, onko Roaccutan mullakin edessä. :(

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Riippui vähän kaudesta, mutta useimmiten (loppua kohden) sellainen että oli melkein aina muutama isompi ihon sisäinen finni ja rykelmä pieniä. iho oli rasvainen, mutta paikoittain pintakuiva ja jotenkin todella eloton.
Itsekin söin kaksi antibioottikuuria ja käytin niitä voiteita ennen kuin päädyin lopulta Roaccutaniin kun eivät ne tuntuneet pidemmän päälle oikein auttavan :( Toivottavasti sinulla auttaa! :)

aa

Voi Julia, en olisi koskaan arvannut että sulla on ollut mitään iho-ongelmia. Oot todella ollut mestari peittämään ne. :D

Itse olen kärsinyt aknesta varhaisesta murrosiästä saakka ja olisko reilu viitisen vuotta sitten mulle vihdoin määrätty Roaccutan. Näin jälkeenpäin kun miettii, niin onhan sillä kuurilla ollut laajat vaikutukset muhunkin. Selkeä masentuneisuuden jakso, hirveät selkäkivut jotka haittasivat kilpaurheilua, jnejne. Mutta sentään se vei aknen mukanaan... Sen jälkeen olen joutunut syömään vaan yhden tai kaksi antibioottikuuria n.vuoden välillä toisistaan ja nyt iho ollut melkeen 2v todella hyvässä kunnossa. :)
Olen myöskin oppinut sen, että kosteutus on avain melkein kaikkiin iho-ongelmiin.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olen myös kuullut paljon noista selkäkivuista ja lihaskivuista. Varmasti oli melkoista taistelua! Huh, onneksi se on nyt ohi, eikö? Toivottavasti akne pysyy poissa!

Elisa

Moikka! Luin kommenteista, että kerroit ihosi alkaneen oireilla vasta aikuisiällä. Mulla alkoi iho oireilla samoihin aikoihin, teininä kun ihoni voi oikeinkin hyvin. Kerrottiinko sulle että mistä sellanen voi yhtäkkiä aikuisiällä puhjeta? Omalla kohdallani syytä ei tiedetty. Itselleni määrättiin ensiksi lääkäristä pitkä antibioottikuuri, ja siitä ei ollut mitään hyötyä. Samanlaisia paiseita, rykelmiä ja tulehtunutta ihoa kuten sullakin. Olin jo varaamassa aikaa ihotautilääkärille juurikin tuon roacuttan kuurin merkeissä, kunnes kuulin homeopaattisesta vaihtoehdosta. Nyt 2 kuukautta homeopaattisia lääkkeitä syömällä antibiootikuurin ohella ja juurikin tehokkaalla kosteutuksella kaikki oireet ja tulehdus ovat hävinneet, arvet vaan enää jäljellä. Huokaista saa helpotuksesta että ei tarvinnut niin tujulle kuurille lähteä vaan sai oireet kuriin näinkin hellävaraisesti. Onko vinkkejä mihin voisi mennä arpihoitoihin, ja mitä hintaluokkaa ovat?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minullakin oli teininä ihan sileä hyvinvoina iho! En koskaan saanut selvytttä mistä se sitten lopulta alkoi oireilemaan. Jotkut hormonit ehkä vain menivät kuperkeikkaa, tiedä nyt noista. Olen saanut käsityksen että syitä akneen on vaikea löytää ja sen voi laukaista todella moni asia.

Hei ihana kuulla, että homeopaattinen vaihtoehto auttoi! Pistän tämän ehdottomasti korvan taakse, jos oma ihoni alkaa joskus taas oireilla :):)

Kävin laserhoidossa tasoittamassa arpia ja olihan sekin kyllä aika rankka hoito! Iho tavallaan uusiutu kokonaan ja paraneminen vei useita päiviä. Aluksi luulin vielä että se ei edes auttanut ollenkaan, mutta nyt huomaan melkein vuoden päästä vasta selvän eron! Vaatii siis paljon aikaa tuokin :) Riippuu alueen laajuudesta mitä laseroi, mutta esim posket oli muistaakseni n. 300e

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En käytä, käytin joskus todella kauan aikaa sitten, mutta aika vähän aikaa vain niin en huomannut vaikutuksia lopetettuani :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram