Kirjoitin tänne joskus aikoja sitten olevani kiiveille allerginen. Se taisi olla se päivä, kun tajusin, että kiivi ei normaalisti maistukaan karvaiselta, kirpeältä, kurkkua kutittavalta kaktukselta, vaan ihan oikeasti hyvältä? Siitä päivästä lähtien mieltäni jäi kyllä hieman kylvämään pieni kiivin epäilyksen siemen.. Miltäköhän se sitten oikeasti maistuu? Saanko koskaan tietää? Jäänkö paljostakin paitsi tässä elämäni hedelmäpelissä? 
Kiivimysteeri ei ehkä ollut elämäni suurimpia huolia, mutta olisittepa nähneet kuinka silti hypähdin tasajalkaa innosta kun näin Citymarketissa minikiivirasian.

Kallis minikiivirasia, mutta uteliaisuuttani en tietenkään voinut olla ostamatta. Ehkä tämä kiivinkorvike ei kutita? Ja sainkin jo ensimmäisestä haukusta huomata, että pikkukiivi oli tosiaan aika ihana, makea ja pehmeä. Kuin karkkia.

Kysyin Laurilta maistuvatko ne normaalin kiivin kanssa samalta ja aika lähellä oltiin kuulemma.
Tästä lähtien voinkin sitten hevi-osastolla hyvillä mielin ohittaa kiivilaatikon. Isken sille silmää, osoitan sormella ja sanon ääneen ”minä tiedän” ja sitten kävelen tyynesti ohi.

 

Kuvissa näkyvästä eksoottisesta sekoituksen kulhossa voin sanoa vain sen verran, että resepti pysyköön visusti salassa. Liian kiivipäissäni piti sekoittaa kiivien sekaan katsokaas vähän kaikkea mahdollista ja lopputulos oli aikamoista pieleen mennyttä sirkusta.
Pysytellään siis postauksen olemattomassa pointissa: Minikiivit on karkkia!

Kommentit (12)

Laura

Mäkin luulin pitkään että kiiviä syödessä onnistuin aina saamaan niitä karvoja mukaan ja sen takia kurkkuun pisteli ja kirveli, vaikka miten nätisti söin pelkästään sitä hedelmälihaa. Kunnes sitten joku päivä tajusin että taidankin olla allerginen. :D
Hmm, mutta pitääpä käydä ostamassa noita minikiivjeä ja kokeilla tuleeko niistä reaktioita!

Mari

Eikä, ei oo todellista! Kiivi on ainoa asia, mille olen allerginen - mikä on varsin ikävää, koska ra-kas-tan kiivejä! Voi, toivottavasti pystyisin minäkin näitä syömään :) Suurkiitos tästä vinkistä, nyt täytyy heti lähteä ostosretkelle Cittariin!

Lauraa

Oon kans kiiville allerginen ja joskus miljoona vuotta sitte sittarissa oli keltasia kiivejä ja ne ei kutittanu ollenkaa! En kyllä valitettavasti tiiä et saako niitä enää suomesta kun pariin vuoteen en oo törmänny niihin.. :/

Ida

Ootko joskus maistanut keltaista kiiviä? Se on mielestäni "miedompi" kuin vihreä, koska siitä puuttuu vihreän kiivin happoisuus. Olen kuullut, että jotkut ihmiset, jotka eivät pysty syömään vihreitä kiivejä, voivat kuitenkin syödä keltaisia. :) saman oon kuullu myös keltaisten tomaattien ja luumujen kohdalla. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram