Meillä on syy miksi käymme aina Patronassa - Meksikolaisessa ravintolassa Annankadulla.
Se on niiden kanakeitto.

Maailman täydellisin kanakeitto. Jos tätä alkaa tehdä mieli, niin silloin sitä on pakko saada.

Kuukausi sitten kun olin kipeä iski kanakeittohimo kovempana kuin koskaan. Kello oli jo paljon ja olo voimaton. Ravintolakin menossa kiinni. Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin yrittää tehdä soppa itse. Silläkin uhalla, että se epäonnistuisi surkeasti ja olo olisi sen jälkeen vieläkin kamalampi ja kanakeiton tarve tuplasti suurempi.

Vietin seuraavan tunnin netissä yrittäen etsiä keittoon reseptiä. Yritin eri nimillä; meksikolainen kanakeitto, Sopa azteca, tortillakeitto jne. Sain monia eri variaatioita, englanniksi, suomeksi ja espanjaksikin, mutta yksi oli ylitse muiden ja se löytyi Pastanjauhantaa blogin kommenttiboksista. Siellä kerrottiin tuosta chipotle salsasta ja tiesin että se oli juuri se ainesosa mitä etsin, vaikka en edes tiennyt sitä etsiä, tai ylipäätänsä että mitä etsin.
Kirjoitin ainesosat isoin kirjaimin kauppalistaani kuin luullen, että muuten ne katoaisivat sieltä olemattomiin ja lähdin ripeästi kauppaan rukoillen että löytäisin purkin tuota Pirkan chipotlea.
Ja minä löysin! Hypin siinä tortillahyllyn edessä kuin pahaakin koti-ikävää poteva meksikolainen.

Keiton tekeminen osoittautui todella helpoksi ja minulla meni siihen yhteensä vain n.30minuuttia.
Maistaessani ensimmäistä kertaa lientä ja todetessani että se on melko lähellä Patronan makuja hypin jälleen jotain riemuntanssia, mutta sitten alkoi jännittämään, mitä jos kana epäonnistuu, tai kokonaisuus onkin kauhea? Olin niin lähellä! (huomaatteko, että suhtautumiseni ruokaan on hieman epänormaalin kiihkeä).




Melkein vapisevin sormin sitten hörpin sitä valmista kokonaisuuttani kulhosta ja kyllä - minä olin onnistunut. En päässyt Patronan tasolle, tai lähellekään, mutta se että olin edes siellä päin, olin saanut yllättävän paljon samoja makuja ja että keitto oli oikeasti tosi hyvää teki minut sillä hetkellä maailman onnellisimmaksi kipeäksi kanakeittoa syöväksi tytöksi.

Söin vielä toisen ison lautasellisen ja Lauri kolme.

Tämän jälkeen olen tehnyt keittoa vielä kolme kertaa ja arvatkaa yritinkö metsästää sitä Meksikosta – huonoin tuloksin. Yllättävän paljon parempaa oli kotona ja Patronassa :)


Meksikolainen kanakeitto
Liemi:
-1,5L vettä
-tomaattipyrettä n.1rkl
-oliiviöljyä 2rkl
-1,5 kanaliemikuutiota
- 2 valkosipulinkynttä
-chipotle salsaa maun mukaan 4-8 rkl (Pirkalta ainakin löytyy ja sieltä tortilla hyllyltä yleensä).

 

-maustamattomia kanansuikaleita, tai rintafileitä
-nippu korianteria
-2 avokadoa
-1purkki creme freshiä
-tortilloja 2-4 kpl
-1 iso sipuli
-2-3 limeä
-suolaa, pippuria
-fetaa

 

Kuumenna kattilassa öljy&tomaattipyre. Lisää vesi, kiehauta ja sekoita joukkoon kanaliemikuutiot. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi, lisää ne maustamaan lientä ja lopuksi vielä reilu 4-8 rkl chilipotle salsaa. Sekoita, lisää tarvittaessa suolaa ja jätä hiljalleen porisemaan ainakin n.20minuutiksi.

 

Kypsennä kanat pannulla.
Leikkaa tortillasta ohuita pitkiä siivuja isolla kokkiveitsellä. Pääset helpommalla asettamalla ne päällekkäin ja leikkaamalla ”reunat” pois niin että saat tortilloista neliön muotoisia.  Asettele siivut öljytylle vuoalle uuniin 225 astetta ja n.10min. Muista tarkkailla myös näitä, nimittäin tortillat muuttuvat rapeiksi todella nopeasti. - Tai mustiksi 20 minuutissa niin kuin minulle viimeksi kävi.

 

Silppua sipuli pieniksi kuutioiksi. (Itse käytin makeaa sipulia, koska tykkään ettei sipuli ole  liian vahvaa). Ja kuutioi avokado.

 

Asettele kypsät kanat lautaselle silpotun sipulin, ja avokadon kanssa. Ripottele päälle silputtua korianteria ja aseta tortillalastut päällimmäisiksi.  Kaada kuumaa lientä lautaselle ja purista yhden, tai kahden limen lohkon mehu joukkoon. Ripottele päälle fetaa ja lisää ranskankermaa, chiliä ja korianteria.

Kommentit (34)

Ida

Oi ihanaa! Asuin Playa del Carmenissa puoli vuotta ja tämä keitto oli yksi lemppareistani! Tästä on jo vuosia ja nyt tämän luettuani kaikki ihanat muistot palasivat mieleeni! Kiitoskiitos<3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

:) Olisinpa minäkin löytänyt sieltä tätä! (tiesin kyllä että jossain on) Sen sijaan löysin vain limekeittoa ja tortillakeittoa, vaikka olisin halunnut niiden yhdistelmän, (plus sipulia ja ranskankermaa!)

Ida

Itse asuin Resortissa missä olin samalla töissä ja harvase ilta tuli tilattua tuota huonepalvelusta :) pitää mennä testaamaan se patronan keitto pian! :)

minna

ei liity nyt itse postaukseen mitenkään, mut mun on vaan pakko tulla hehkuttaa kuinka ihanalta mimmiltä sä vaikutat!! harvassa on tollaset naiset jotka on noin hemmetin kauniita mut silti niin jalat maassa ja herttasia. sä piristät joka ikisen päivän aurinkoisuudellas ku näitä juttuja lukee. oot ehdottomasti mukavin tuntematon ihminen jonka tiiän!

kaikkea hyvää ja ihanaa kevättä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mukavin tuntematon ihminen <3
Kuinka ihanasi sanottu. Itseasiassa siinä taisi olla kohteliaisuus, jonka muistan varmaan ikuisesti. Kiitos mielettömästi :)

Ulpu

Voi vitsit miten herahti vesi kielelle, pakko kokeilla tätä joku päivä. Joudun vaan tekee pieniä muutoksia, kun nyt raskaana ollessa en pysty sipulia syömään, tulee siitä yökkäys refleksi??

Allegra

mmmmmm, näyttää herkulliselta! :) miten saatki aina sun annokset näyttään niin superkauniilta?!!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tykkään vähän asetella niitä :D Se on outo tapa. Tässä keitossa tosin riitti kun länttäsi kekoihin kaikki ja kaatoi liemen päälle :)

Jipii

Selailen jonkin verran blogeja, noin kymmentä useasti viikossa. Yleensä katselen kuvat sekä silmäilen vähän otsikoita. Kun sitten joskus näen jotain silmiinpistävää, niin voin syventyä vähän enemmän. MUTTA, kun tätä sun blogia lukee, on vaan pakko lukea jokainen lause? Sen lisäksi, että sulla on äidinkieli ja kirjotusasu aivan mahtavasti hallussa, myös sun kirjotustyyli on tosi vaivatonta, letkeää ja mukaansatempaavaa! Jotenkin myös sun huoleton suhtautuminen itseesi sekä hiukan humoristisenkin positiivinen ote arkeen on todella piristävää :-D Jos vaan olen saanut oikeen kuvan, niin sun asenne on kyllä niin kohdillaan kun olla ja voi. Eli siis näiden sanojen myötä toivon sulle oikeen paljon onnea ja menestystä sekä tämän blogin suhteen, että muutenkin :-)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tulipas hyvä mieli tästä :) Äidinkieleni tosin ei aina ole sieltä parhaimmasta päästä, mutta kiva kuulla että tekstejäni on vaivaton lukea ja mitä tuohon asenteeseen tulee niin kaiken maailman turha draamailuhan on vain niin voimia vievää ja itsellensä pitää osata aina nauraa. Kiva kuulla että se välittyy tekstien kautta sinne :) Ja kiitos kun tulit kirjoittamaan niin kivan kommentin. Olet varmasti ihan mahtava tyyppi ja toivon sinullekin kaikkea hyvää :)

Saara

kiitos tästä ihanasta reseptistä! kivaa että sellainen resepti johon opiskelijallakin on varaa ja on helppoa ja nopea tehdä :))

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ole hyvä vain :) Tein tätä juuri muutama päivä sitten ja söin kaksi päivää (jos olisin syönyt yksin olisi riittänyt varmaan neljäksi päiväksi) Ja hintaa aineksille yhteensä tulee tosiaan ehkä n. 15euroa :)

Jenna

hei pakko kysyä että mistä saa maissitortilloja? vehnätortilloja löytyi kyllä sadoittain!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Old El Pasolla ainakin on. Kirjoitin tohon tosin vahingossa maissitortilla, piti kirjoittaa vain tortilla vaikka sitä maissia itse käytinkin, mutta ei sillä maun kannalta ole väliä millainen lettu se on :)

möörve

Oi! Kuulostaa tosi hyvältä! Äkkiseltään ei tulisi ehkä mieleen laittaa creme fraichea tai avokadoa keittoon. Täytyy kokeilla joskus. Kiitos kun jaoit tämän!

Elisa

Ah miten hyvältä vaikuttaa, pakko koittaa tehdä itsekin! Sulla on aina niin parhaita reseptejä, ihanan erilaisia. :)

Vierailija

Muistuttaa hieman mexicolaista pozolea tuo keitto. Sitä löytyy monenlaisina eri versioina. Terkkuja Mexicosta ;)

Alessia

On ehdottomasti kokeiltava tuota. Oon suuri kanakeiton ystävä. Hyvän kanakeiton, en Pirkan pussikanakeiton.

Vierailija

Tein tätä tänään illalliseksi ja oli ihan mielettömän herkullista! Kiitos siis reseptistä! :)

nimetän

sun blogi on ihan huippu hyvä ja jotenkin niin ihanan erilainen ku muut! :) Tä ei liity tähän postaukseen mut voisitko joskus kertoo/näyttää miten meikkaat sen hiusrajan ns lähemmäs tai ei niin pakenevaks! Olis ihan huippua!
T. samasta vaivasta kärsivä

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah :D Ei siihen kokonaista postausta tarvita. Värjään vaan vaaleat hiukset (ja päänhan) tummemmiksi sellaisella Afrikasta ostamallani "coer grey" -puikolla. Ennen kun olin löytänyt tuon puikon tein saman värivaahdolla. (tässä postauksessa näkyy nu tuotteet mitä käytin: http://ocjulia.indiedays.com/2012/02/05/top/)

katri

Oi että kun näyttää hyvältä! Ja kiitos reseptistä, taidankin illalla laittaa keiton porisemaan. Mistä muuten olet oppinut sommittelemaan annokset noin kauniisti? Taidetta!
Kun olet ruokaihmisiä, niin ihana uusi löydös Helsingissä itselle oli 100 dogs and bourbon. Ideana siis että joka ilta tarjoilevat bourbon drinkkejä ja erilaisia kuumia koiria ( jotka on suunnitellut Tommi Tuominen ravintola Demosta) Rafla on toiminnassa vaan 3 kk popup tyyppisesti. Voin suositella! Hauskaa ja erilaista!

Anna

5th avenuen sivukadulla (muistaakseni 4. katu) on Carboncitos-ravintola josta saa maailman herkullisimman kanakeiton. Näen siitä melkein unia ja PdC:hen on pakko matkustaa kerta toisensa jälkeen sen hemmetin keiton takia :)!

erika

tämä resepti jäi kummittelemaan mieleen, ja tänään sunnuntaina oli sitten aivan pakko kokeilla. ylittihän se kaikki odotukseni, enkä olisi koskaan osannut kuvitella voivani kokata noin helposti noin hyvää ruokaa :) tein keiton lounaaksi perheelleni ja jopa hyvin kriittinen isäni kehui keiton maasta taivaaseen. kiitos reseptistä ja muutenkin ihan mahtavasta blogista <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Siis et tiedkään miten mahtavaa on kuulla tämä. Mikään ei ole niin kivaa kun jakaa jokin tosi hyvä resepti, mistä muutkin sitten pitää yhtä paljon :)

Kiitos kun tulit kertomaan että teit keiton :)

Janna

Voi helvetti! Mä teen tän virheen aina, että luen näitä juttuja sillon kuin kaupassakäynti on mahdotonta! Arvaa vaan paljon mä himoitsen tätä keittoa nyt. Ääääää! Sit kun tuut suomeen, pidetään ruokabileet! <3

pannukakku

Käytitkö siis tomaattimurskaa vai pyretä? Ohjeessa ja ainesosalistassa kun lukee eri aineet :) tekisi mieli huomenna kokeilla mutta en uskalla ennen kuin tiedän, tosin pyre kuulostaisi loogisemmalta kun tule niin vähän mutta eihän sitä ikinä tiedä :D

Maisu

Hei! Tein tätä tänään ja eka lusikallinen sai minut nostamaan kulmakarvojani yllätyksestä: aivan järkyttävän hyvää! En ole koskaan tehnyt näin hyvää keittoa. Mieskin kehui maasta taivaaseen. Kiitos! Tämä meni vakiokokkailuihin.

Ihan tämän mahtavan makuelämyksen takia kokeilen huomenna myös fenkolisalaattiasi. Sinun pitäisi postata useammin reseptejä, en löytänyt täältä kuin muutaman.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tämä on kyllä heittämällä paras reseptini koko blogissa, että hyvin valittu! :D Haha, ja ihanaa kuulla että onnistui ja ruokaseurakin tykkäsi :)

P.s fenkolisalaattikin on kyllä hyvää!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram