Alle tunnin ajomatkan päässä vuoristokylä Banffin keskustasta sijaitsee upea Lake Louis Banffin kansallispuistossa.

Siellä raikas vuoristoilma leijailee vasten kasvoja kun kävelee kohti tuota kaunista järveä ja maisemat saa varmasti jokaisen haukkomaan henkeään.
Järvi vuorten keskellä, minkä vesi on niin kirkkaan turkoosia, että vaikka silmiään hieraisisi kaksi tuntia, on näkyä silti vaikea uskoa.
Ihan kuin olisi kauniissa sadussa. Järvestä puuttuu vain merenneidot ja jossain voisi leijailla lentäviä yksisarvisia.

En jotenkin edes uskonut, että tällaisia paikkoja on olemassa - vaikka olenhan nähnyt kuvia, mutta olettanut niiden olevan täysin photoshopattuja. Järvi oli oikeasti noin sininen ja vaihtoi jopa vielä jotenkin väriä riippuen kulmasta.

 

Lähettyvillä on myös isompi samanlainen järvi ja ties mitä muita upeita paikkoja, mutta koska meillä ei ollut kunnon ulkoiluvarusteita, kävimme katsomassa vain tämän, mihin pääsi ajamaan lähelle autolla. Vieressä oli myös iso hieno hotelli, missä kävimme lämmittelemässä ja syömässä keittoa. Ja vaikka keitto ei ollut kummoista, avautui ravintolan ikkunasta niin upea näkymä, että olisin tyytyväisenä lusikoinut vaikka laihaa vettä siitä kulhosta.
 

 

Täällä taitaa muutenkin kirjoitella nyt yksi vähän herkistelevä väsynyt matkaaja. Olen nimittäin ottanut jo nokan kohti kotia. Lentänyt kolmen kentän kautta, jonottanut monissa passijonoissa ja turvatarkastuksissa. Istunut pilvien yllä koneessa lukuisia tunteja, mutta ollut ehdottomasti sitä mieltä, että siellä yläilmoissa on ihan hyvä olla.

On aikaa miettiä (ja katsoa elokuvia). Päällimmäisenä mielessä on ollut miten ihana New York / Kanada –loma on takana, mutta katsellessani näitä kuvia mietin myös sitä, miten elämäni onkaan heittänyt minut siihen tilanteeseen että olen päässyt näkemään kaikkia näitä upeita paikkoja.

Mietin kaikkia niitä viinitiloja vuortenjuurilla Etelä-Afrikassa, apinametsä ja riisipellot Ubudissa, Kauniit rannat Thaimaassa ja Indonesiassa, temppelit Meksikossa, kasinot Las Vegasissa, kaupungin valoja New Yorkissa, arkkitehtuuri Barcelonassa, bulevardit Los Angelesissa, juhlia Ibizalla ja Prahassa, upea trooppinen Singapore, jouluvalot Lontoossa, veneretki Turkissa, uusivuosi Amsterdamissa, oma villa ja kalliorannat Portugalissa, Disneyland Pariisissa, upea luonto Kanadassa, lukuisia kauniita kaupunkeja, tunnelmallisia katuja ja ravintoloita jne.

Niin paljon kauniita kuvia ja sata kertaa vielä parempia muistoja.

Ja vaikka sitä on saanut paljon myös ponnistella, että tämä matkustelu on lopulta saatu toteutettua, on täällä ainakin melko nöyrä ja kiitollinen matkaaja. Olen pienestä pitäen aina vain halunnut matkustella ja se että sitä on päässyt jo tämänkin verran näkemään on mielettömän palkitsevaa.

 

Tämä reissaaminen taitaa pysyä aina elämässäni tällaisena isona intohimona. Ja vaikka tykkään toki olla myös kotona, en nytkään millään malttaisi odottaa jo seuraavaa kohdetta :)

Kommentit (26)

Anne

Ja täällä lukija, joka on aina niin innoissaan uusista reissuistasi! Saa aina itsekin taas uutta intoa säästämiseen!

Sofia

En oo varmaan koskaan kommentoinut sun postauksiin, mutta nyt oli ehdottomasti vaan pakko! Aivan upeita ja kauniita kuvia nämä, oikein monta kertaa selasin kaikki läpi.. Etenkin toi missä istut kuvan keskellä yksin, tosi upea! :) Aina innolla odotan näitä sun reissupostauksia, missä lie sitten ootkin. Itsekin oon reissaaja ja nyt oonkin lähdössä Thaimaan Krabille, ootko sä koskaan käynyt siellä, tai olisiko mitään vinkkejä? :)

http://sooobu.blogspot.fi/

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos ja kiiva kun kommentoit :)
En ole käynyt siellä päin Thaimaata, mutta varmasti kaunis paikka! Ihanaa aurinkoista reissua teille :)

Hanna

Upeita kuvia ja vielä upeammat maisemat! Toivottavasti minäkin pääsen joku päivä ihmettelemään tuonne :)

ensq

Iso huokaus. siis ai että miten kauniin näköistä!! ei edes sanat oikeen riitä :) mulla kans jotenki sellanen fiilis ettei oikeen usko että sellasia paikkoja on oikeesti mitä kuvissa näkee:D mutta näköjään niitä löytyy!!

moi

Upeita kuvia! Sun pitää mennä joskus Pohjois-Norjaan ja Lofooteille, siellä tollasia maisemia tulee vastaan joka nurkalla. Upein paikka maailmassa!

Laura

Vau mitä kuvia! Ihan uskomattoman hienot maisemat! Sun pitää kyllä kehystää jotku näistä seinälle kotiin muistoksi.. :) Olet kyllä onnekas kun olet saanut matkustella nuin paljon. :)

Evi

Upeita kuvia! Tuli näistä heti mieleen sellainen minisarja jonka yle on esittänyt ainakin. Top of the lake.

em

Aah, miten upeita kuvia!! :) muutenkin sulla on ihan huippu blogi! Nyt alkoi kauhea haaveilu päästä kanadaan moikkaamaan sukulaisia! Täytyy ruveta säästämään..

www.lautadiaries.com

On muuten nättiä! Ittellä haaveena päästä vielä Alaskaan. Samanlaisia maisemia kuin näissä kuvissa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram