Alkaa pikkuhiljaa lähestyä se aika kun vihdoin pääsen kaivamaan matkalaukkuni ullakolta. Aion pakata sen täyteen bikinejä, sandaaleja ja kesämekkoja ja lähettää sen näkemään uudelleen Afrikan ja Aasian. Ensimmäistä kertaa myös Pohjois-Amerikan Meksikon.

Viime vuonna sovittiin, että tälle talvelle pyrittäisiin tekemään kaksi isoa etelänmatkaa. Tuli vahingossa kolme.

Ensimmäisenä - ja jo tavaksi tullut Kapkaupunki. Laurin kanssa lähdemme joulun jälkeen ja viivymme reilu kolme viikkoa jälleen ihanan Saaran ja Ryanin kotona. Kiitos vaan vieraanvaraisuudesta, vältytään näin konkurssilta.

Toisena - ja hieman (iloisena) vahinkona Thaimaa.
Siskoni päätti sinne pyllähtää tuossa muutama kuukausi sitten, eikä paluusta ole tietoa. Lähdemme koko perheen voimin sinne siis helmikuun alussa siskoa moikkaamaan ja katsomaan miltä Samuin saari näyttääpi. Viivymme tuolla Laurin kanssa korkeintaan kymmenen päivää, koska kolmas reissu kolkuttaa ovelle jo heti helmikuun lopussa ja se on

Meksiko - Playa Del Carmen tarkennettuna ja Laurin synttärimatka. Vanhus saa sombreron päähän ja tequilan kouraan kun kakkuun tulee taas liikaa kynttilöitä.
Täällä juhlitaan ystäväpariskuntien kera ja viivytään kaksi viikkoa.

Kun rantaudutaan meksikon lämmöstä kotiin onkin jo lähemmäs huhtikuu ja varmasti ihan mielenkiintoisen köyhä kevät edessä.
Ei haittaa, näin ne rahani juuri haluankin/olen suunnitellut käyttäväni. Ja olen yksi erittäin onnellinen tyttö.

South-Africa

Thailand

Mexico

aika tiuhaan tahtiin tellusta siis talsitaan tuolta tonne, mutta tämä oli paras aikataulu mitä saatiin aikaiseksi kun oli niin monien ihmisen aikataulut, työt, lomat, mummot ja mukulat mietittävänä. Ja koska oli tietysti itse niin ahne, ettei mitään voinut jättää poiskaan.

Tiedän että nämä "jee lähdetään matkalle, katsokaa olen rannalla hyppimässä" -postaukset voivat olla ärsyttäviä, mutta toivottavasti te jaksatte pysyä matkassa mukana ja saa toki kertoa mielipiteitä mitä matkoilta haluisitte ehkä kuulla ja nähdä? Yritän tehdä täällä suomessa postauksia valmiiksi, että tulisi muutakin juttua blogista ulos kuin vain rantaa ja kesähepeniä. Tietysti myös niitäkin ja paljon muuta makoilta, mutta varmasti saan tallennettua talvisiakin asuja täältä, tehtyä kysymyspostauksia, kosmetiikkajuttuja jne. Muita ideoita?

Kivaa lauantaita :)

Kommentit (57)

Jude

Paljonko suurinpiirtein tämä koko lysti kustantaa? :) tulee hirveä hinku päästä heti ulkomaille myös <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En itseasiassa ole tarkalleen laskenut/halunnut tietää :D Ollaan tässä vuoden aikana pikkuhiljaa maksettu loma kerrallaan matkoja, eli ei suinkaan könttänä kaikkea.

cocovaan

hei onnee matkoille, tulee varmaan kivaa!<3 :) Mä ainaki haluan paljon kuvia lämmöstä ja kaikesta kauniista tänne suomen talven keskelle kn itse ei minnekkään sitä pääse pakoon... :D

RagDoll

Mitäs ärsyttävää siinä voi olla? Kuka nyt ei mielellään katsoisi kuvia, kauniista maisemista ja upeasta neitokaisesta? Toki mukaansa tempaava kirjoitustyylisi lisää vielä sitä mielenkiintoa. ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

:D En itseasiassa tiedä. Itse olen aina ihan innoissani seuraamassa jos joku bloggaaja lähtee matkoille, mutta meitä on niin moneen junaan aina :)

Katya

Oi että, ihanan paljon matkustelua luvassa! :) Mä joudun odottaan ulkomaan matkaa vielä ainakin vuoden, ku poikaystävä lähtee tammikuussa armeijaan ja on sen jälkeen luvannu lähtee mun kanssa ulkomaille! Katotaan kuinka pahaks mun matkakuume ehtii kasvaan, varaan matkan tasan sille minuutille, ku toi armeijasta pääsee lähtemään. :D

XXX

Hei! Tosi kivaa seurata matkojasi, odotan innolla uusia postauksia :D Itsekin voisin kyllä laittaa matkoihin vaikka kaikki viimeiset pennoseni, mutta miten ihmeessä saatte näin paljon lomaa? Et ole koskaan kertonut, millaista työtä sinä tai Lauri teette? Yrittäjinä ehkä?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Me ollaan aina matkusteltu joten työpuolella siihen on jo totuttu :D Laurillakin on oma ystävä pomona, joten joustavammin saa vapaata ja minun tämä nykyinen päätyöni (blogi) kulkee mukana.

Suski

Kappas vaan, minä olen lähdössä tänään kohti Thaimaata ja satun olemaan juuri helmikuun alussa Samuilla! :D Minä luen enemmän kuin mielelläni vaan rantsuista ja kesähepenistä, että antaa tulla vaan!

Anna

Oot kyllä todellinen onnentyttö, kun pääset kolmelle matkalle! Minulle riittäisi ihan yksikin ;)
Tee ihmeessä paljon matkapostauksia:) Erityisesti vinkit -mitä kannattaa käydä katsomassa, mihin kannattaa majoittua jne. ovat enemmän kuin tarpeellisia!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tiedän :) Olen kyllä aivan mielettömän innoissani ja yhtä hymyä täällä taas vaan.

Selvä, yritän vinkkailla mahd paljon :)

Annina

Mielestäni matkapistaukset eivät ole lainkaan ärsyttäviä! Päin vastoin ihanaa päästä välillä lukemaan jostain paratiisipaikoista ja kuulemaan esim ravintolavinkkejä jos itse sattumoisin joskus sinne päin suuntaa:)eli matkapostauksia odotellessa!!:D

Vierailija

Kuullostaa ihan täydelliseltä! Itse kyllä vietän alku kevään töissä ja siitä jatkan pääsykokeisiin lukemisella pitkälle toukokuun loppuun... Joten saatan olla ehkä ihan vähäsen kateellinen! :-D

Amanda

voi vitsi, aivan täydelliset kohteet! en vois väittää etten olis kateellinen, upeita reissuja ja tietysti paljon postauksia kiitos :)

emski

Oi että, kuulostaa kyllä mahtavalta! Olisi hauska kuulla vinkkejä kohteista ja paikoista missä suosittelisit käyvän! Ja semmosia paikkoja mitä et ehkä suosittelisi. Ja esimerkiksi ruokakulttuurista ja kulttuurista muutenkin olisi todella mielenkiintoista kuulla :) hauskaa matkaa! Näin minäkin rahani käyttäisin, kunhan taas pääsen koulunpenkiltä työhön. Nimittäin mielestäni pitää elää täysillä ja hankkia kokemuksia. Sitä on sitten koko muu aika aikaa olla kotona :)

mirella

Voi että, kuulostaa ihan älyttömän hyvälle! Mulla ois tiedossa seuraava ulkomaanmatka vasta ensi talvena (vuoden päästä), joten ei kyllä auta matkakuumeeseen sitten yhtään! Mielelläni kuitenkin fiilistelen kuvien mukana muiden reissuja :)

j

Ääää nyt iski kateus! Edellisestä ulkomaanmatkasta alkaa olla jo 2,5 vuotta ja hinku ulkomaille olisi kova ja varsinkin jonnekkin eksoottisempaan kohteeseen. Eli täällä ainakin innolla luetaan matkapostauksia kaikesta mahdollisesta! Ja matkaseurasikin on varsin komea pakkaus, joten paljon rantakuvia kehiin ;);)!

t

Minä ainakin tykkään matkapostauksistasi, esim. Berliinin reissua varten lueskelin huolella postauksiasi sieltä :)

Tintsa

Ihanaa! <3 Oon iloinen teidän puolesta :) Juuri noin minäkin rahani käytän. Elämykset ja kokemukset ovat sata kertaa arvokkaampia kuin kalliit merkkivaatteet, autot tai muu materia. Ainakin minusta :)

Hauskoja matkoja teille, nauttikaa!

sarika

Ihanalta kuulostaa ai että! Mä matkustan kans ens lauantaina Thaimaan lämpöön! Matkataan Bangkokin kautta Koh Samuille ja käydään myös muutama yö siinä Taolla viereisellä saarella :)Itsellä eka kerta Thaimaassa, mutta Samuilta odotan silti tosi paljon, pikkusen jo jännittää!!

Maria

Toiset ne vaan pääsee ja voi siitä vaan lähteä!Parempi sitten laittaa kunnolla niitä postauksia reissusta!
Kunhan kateus hellittää niin seuraavaksi kirjottaisin,että mukava tosiaan olisi tietää vähän matkabudjettiakin.Ja ne jipiii ihanaa hyppiä oman rakkaan kanssa rannalla-kuvat on kaikessa imelyydessä ihania joten niitä lisää ja kiva olis kanssa kuulla vähän minkälainen ilmapiiri kohteessa muutenkin on,eli onko turvallista ja minkälaista käyttäytymiskulttuuria kohteessa on jne.Sellanen ihan oikea matkakertomus myös.Ei muuta kun hyvää reissua!!!

Laura

Sanot päätyösi olevan nykyisin pelkkä blogin kirjoittaminen ja sitten sinulla on varaa tällaiselle matkalle? Saatko kenties työttömyystukea vai millä ihmeellä matkat kustannat? Meidän verottajien rahoillako? Sossun luukulla kenties? Hitto että pistää ärsyttämään kun jotkut vaan "on" tekemättä oikeaa työtä.

Zeta

Mikä tekee blogin kirjoittamisesta vähemmän oikeaa työtä? Mielestäni kaikki mistä maksetaan palkkaa ja palkasta veroa, on oikeaa työtä.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En saa työttömyystukea, enkä varsinkaan käy sossunluukulla :) En oikein usko, että sellaisilla rahoilla tälaisia matkoja edes tehtäisiin.
Päätyöni tosiaan on blogin kirjoittaminen ja saan siitä palkkaa, mistä maksan ihan normaalisti veroja. Teen ohessa myös muita töitä ja maksan myös niistä veroja.
Sinuna keskittäisin energiani muuhun kuin siihen että annan muiden palkka asioiden ärsyttää noin paljon. Se ei ole sinulta pois.

Emma

Mahtavaa! Ihania reissuja teillä tiedossa! Erityisesti Meksikosta olisi kiva saada kattava postaus, sillä sinne ollaan suunniteltu mekin reissua.

Kärty

Katoin eileen Laguan Beachia ja Meksiko-hinku iski taas päälle. Oon edelleen vähän pettynyt omaan matkaan kiitos kuumeen, toivon ettei teille satu sairauksia!

En itse tykkää niistä hypin rannalla-jutuista, koska no shit sherlock, olitko tosiaan rannalla? :D Mieluummin kokemuksia kulttuurista ja erilaisista kohteista jossa käy (museot yms <3), jos käy :)

nq

Huippua! Paljon paljon aurinkoranta ja matkapostauksia vaan kehiin, ne on ihania! Ostoksia, ruokia ja vielä kerran sitä rantaa kitooos. Odotan jo innolla :D

Tiia

Oijoi! Oltiin Mexicossa viime tammikuu, Playa del Carmenissa myös.. Oikein, oikein lämmintä oli :D Oli vielä sellanen all inclusive hotelli että oksat pois! Ekan kerran elämässäni olin onnellinen mahataudista, joka tuli reissun jälkeen, ja vei reissukiloni mukanaan.. hahhahha :D Antoisaa talvea ja elämyksellisiä matkoja!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Meillä on myös all inclusive. Jännittää hieman tosiaan tuo "ilmainen" ruoka ja juoma. Voin kuvitella että ainakin ensimmäiset päivät mennee vaan syödessä ja juodessa :D

Laura

Ooh! Ihanaa, kerrassaan mahtavalta kuulostaa teidän planit! Mutta kaikessa kaameudessaan Koh Phanganin full moon partyt kannattaa tsekkaa jos osuu teidän Samuin ajalle! Tuhansia kännituristeja mut silti hauska fiilis ja mahtiksen näköinen kuu. Ja phangan on muutenkin kiva mesta jos poistuu siltä pääbeachilta, suosittelen. Ja todellakin matkajuttuja, motivoi meitä loskassa rämpiviä keräämään lomapäiviä ja rahaa!

Paula

Huippua reissua! tai siis huippuja reissuja! Olisi kiva, jos noiden etukäteen tehtyjen postausten joukosta löytyisi reseptejä:)

Nina

Jos tulee bikinikuvia niin pysyn varmasti kanavalla, grau~
No ei vaines. Vaikka olenkin semikateellinen ihminen täydellisten ihmisten täydellisistä elämistä niin kyllä silti on kiva lukea matkakertomuksia ja katsoa "hei kattokaa tässä mä hyppään rannalla tässä mä juon jotain pina coladaa" kuvia. Voi ainakin leikkiä, että on itsekkin jossain muualla kuin routarajalla.

xoxo Nina

Taija

No huh, en kyllä ymmärrä, miksei joku tykkäisi välillä lukea matkapostauksiakin. Tiedän, että kateus ei ole kaikkeen syy, mutta voisin veikata, että jos jotakin negatiivista kommenttia toisten reissuista on sanottavana, niin siinä on kyllä kateus pelissä. Itsellä tulee ennemminkin sellainen fiilis, että on vaan tosi ihanaa, kun pääset noin paljon matkustamaan, olispa itelläkin varaa/seuraa! Täällä suunnalla siis ainakin toivon paljon postauksia!

Mutta miten eka kerta Pohjois-Amerikkaa? Etkös ollut siellä road tripillä kuitenkin jo joskus, vai muistelenko väärin?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana olet! :) ja hieno ajattelutapa sinulla.
Ja muuten olet aivan oikeassa tuosta pohjois-amerikasta! :D tosissaan jenkeissähän juuri viimeksi olin. En tiedä oliko tarkoitus kirjoittaa tuohon pohjois-amerikan meksikossa, mutta ilmeisesti unohtui tarkennus jonnekin :)
Hyvä kun huomasit, niin voin korjata sen.

H

Voi vitsi ihan parasta, varsinkin Kapkaupunki! Ihan mieletön paikka ja niin paljon nähtävää! Itellä jäi viimeksi aika siellä niin lyhyeksi et voisin lähtee uudestaan ihan millon vaa. Ja muutenki koko Etelä-Afrikka maana on ihan huikee, kuin pieni maailma yhessä maassa :) hyviä reissuja!

Elisa

Ah kuulostaa täydelliseltä! Rakastan kirjoitustyyliäsi ja teet ihania matkapostauksia. Jään kyllä niitä odottelemaan innolla. Ihania reissuja sinne<3

Laura

En ookaan tainnu aikaisemmin kommentoida sun blogia, mutta nyt täytyy kyllä sanoa että ihanaa ku pääset noin monelle matkalle!! Kapkaupunkiin olis joskus aivan ihana päästä käymään:) oon ite käyny Johannesburgissa ollessani matkalla itä-Afrikkaan, mut ehdin olla paikan päällä aivan ihan liian vähän aikaa. Etelä-Afrikka vaikutti kyllä tosi kauniilta maalta! Ootko joskus tehny postausta aikaisemmista Kapkaupungin reissuista? :)
Blogisi on muuten tosi ihana ja tyylisi samoin:)

Yanna

Alko tässä kebabit polttelee mahassa kun muistu mieleen et oon lähössä sun kroppas kanssa rannoille heilumaan! Tulee tiukka treenikuuri eteen jonka tulokset voikin sitten kumota mexicossa syöden ja juoden! Äääää en malta oottaa että lähetään!!!!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mun kroppa ei ole kuule salia ikuisuuksiin nähnytkään, mutta hesburgeria senkin edestä. Afrikassa nyt vielä vähemmän, että nähään vaan siellä Mexicossa "bikinikunnossa" sitten :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011