Kävimme syömässä kotimaista sapuskaa tarjoavassa ravintolassa, Martassa. Martta on Marttaliiton talossa Martta kahvilan vieressä. Saanko sanoa vielä kerran Martta?
Martta.

Ruoka oli todella hyvää ja annokset niin pikkuriikkisiä, että helposti upposi alkupalat, pääruoka ja jälkiruoat (kyllä, söin kaksi jälkiruokaa!). Ruokalista aiheutti vaatimattomille aivoilleni pari verbaalista pähkinää purtavaksi. Menu nimittäin oli täynnä sanoja, mistä ei vaan voinut tietää onko kyse nyt perunasta vai puusta:
lipstikka, myky, särvin.. Oudoin sana oli spydäri. (pyttipannu. Miksi en ole koskaan ennen kuullut tätä sanaa?)
Ota noista nyt sitten selvää.
 

Savusärkää

 

Savustettua ankanrintaa

 

 

Pippuripihvi

 

 

Kuutamovanukas

 

 

Suklaakakku

Joku innostui pippuripihvistään niin paljon, että uhkaili sen olevan parasta pippuripihviä mitä on koskaan syönyt.
Ehkä joudutaan menemään uudestaan.

P.s. Anteeksi, jos kukaan ei halua enää tämän jälkeen nimetä lastaan Martaksi.

 

Kommentit (16)

Anonymous

Mitä ymmärsinkö oikein, että et tiiä/tienny mikä on spydäri?:O Mulle toi on jo ihan perus arkipäivän sana ja oon luullu että se tulee helsingin slangista:O Mut eikai se sit tuu jos sä et tienny sitä:O Ja sehä on pyttipannuu!T. Tyttö SAVOSTA:D

Ayu

Senkin pöljä, spydäri on pyttipannu ja hash tulee hash browneista. kato vaikka googlesta. toi kuutamovanukas näyttää ihanalta.

Tanja

Oi, nami! Ravintolan nimen perusteella ei välttämättä osaisi odottaa näkevänsä noin herkullisen näköisiä ruokia :D

YANNA

Spydäri, miten se on mennyt sulta niin ohi?! :D Se on niin perus sanastoa! Haha oot hassu. Tuu sit kiusaa mua kun mä en tiedä jotain...

Julia

Ei oikeasti ollu hajuakaan mikä on spydäri. Nyt se alkaa kuulostaa jo ihan tutulta ja loogiselta. ONNEKS kukaan muukaan pöytäseurueesta ei tienny spydärin tarkoitusta. Lohduttaa vähän.

Anonymous

Hei! Eksyin blogiisi ja luin sitä tosi paljon taaksepäin. Mietin ja mietin, miksi olet niin tutun näköinen, kunnes keksin; olet varmasti se nainen, joka oli eksyksissä Tampereen juna-asemalla viikkoja sitten (Oisko ollut 15.6.?). En osannut auttaa oikeaan junaan, kun itsekin olin kiireessä menossa omaan junaan (joka sitten olikin myöhässä 20min..). Oon ihan satavarma, että se olit sinä!:) Olit todella kaunis ja tyylikäs luonnossakin, niikuin täällä blogissa.:) Ihana ja mielenkiintoinen blogi, ja ihania reseptejä, niitä lisää! Taidan jäädä lukijaksi! :)-Miups. Olet kyllä niin tutunoloinen, oletko "tv:stä tuttu" tai muulla tavoin "julkkis"? :D

Julia

Miu,Haha, ihana :D Olin viimeksi Tampereen juna-asemalla reilu puolivuotta sitten, mutta en kesällä. Tosin kyseinen henkilö olisi voinut hyvinkin olla minä siinä mielessä, että olen aina ihan totaalisen eksyksissä. Julkisuudessa en ole ollut koskaan, ehkä täällä on vaan toinen paljon näköiseni tyttö jossain :)Reseptejä tulee heti, kun keksin jotain kokattavaa (luovuuteni keittiössä on hukassa). Saa antaa vinkkejä, tai toiveita niin, ehkä saan kehiteltyä niistä oman variaationi :)

Anonymous

no täällä on toinen joka ei tiennyt mitä spydäri tarkoittaa..harvoin nauran ääneen, mutta nuo sinun marttajuttusi alussa sai minut kikattelemaan kuin pikkutyttö konsanaan :D ruusuja kielelliselle lahjakkuudellesi!

Patrizia

Moikka Julia!Bongasin blogisi ensimmäistä kertaa ja vaikuttaa todella hyvältä pienen selailun jälkeen! Mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja juttuja:)

Anonymous

Voi, no sitten oli kyllä todella samanoloinen henkilö kyseessä! :) Blogiin ihastuin silti täysillä :) Päinvastoin, sun reseptithän täällä on ihan huikeita. Helppoja, mutta ah niin hyviä! :)-Miu

Anonymous

Olet ihana tyttönen !! ja siis et varmaan itse ole julkkis, mutta miehesi laurihan on, se maria-ohjelman lauri ! ja sinä muistutat megan foxia, tosin olet paljon kauniimpi, god minkä luuston olet saanut !!

Julia

Anonyymi,Hahah, voi enkä muistuta (ja sehän on vaan maailman kaunein). Iso kiitos tästä ja joo siellä se välillä on, mutta ei nyt mikään julkkis kuitenkaan :D Onneksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram