En syönyt eilen mainitsemaani lenkkimakkaraa kylmiltään. Laitoin sen ihan uuniin asti. (Olin tosin napsinut siitä suuhuni kuitenkin sen melkein puolet ennen uunia).

Idean tähän annokseen sain jostain pirkkalehtisestä ja sen jälkeen en saanut sitä pois päästäni. Oli kuumetta tai ei lampsin reippaasti makkaranhimoissani kauppaan ja aloin häärimään keittiössä näiden parissa;

3 perunaa
4 porkkanaa
punasipuli
1 paprika
kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, pizzamaustetta
1pkt lenkkimakkaraa

1dl fetajuustoa
1tlk turkkilaista jogurttia

Levitin voidellulle uunivuoalle pestyt ja lohkoiksi pilkotut perunat ja porkkanat. Kaadoin pinnalle öljyä ja ripottelin mausteita päälle. Kypsensin 200 asteisessa uunissa 30 min.

Lenkin kuorin, paloittelin neljään osaan ja vedin paloihin pitkittäiset viillot.
Tämän jälkeen hienonsin fetajuuston haarukalla turkkilaisen jogurtin sekaan ja täytin makkaroiden viillot juustotäytteellä. Lopputäytteen tarjoilin kastikkeena.

30 min päästä otin uunivuoan uunista, kääntelin porkkanoita ja perunoita hieman, lisäsin joukkoon paprikat ja kirsikkatomaatit ja asettelin kasvisten päälle makkarat. Makkaran ja kasvisten päälle ripottelin vielä pizzamaustetta ja jatkoin kypsentämistä vielä 30. Tarjoilin salaatin kanssa.

Söin kokonaisen vuoallisen yhdessä illassa. Okei Lauri saattoi syödä siitä hieman, mutta se ei kuulemma ole niin makkaran ystäviä. En tiedä oliko kyseessä kohtelias kieltäytyminen tarjoamastani lisäannoksesta vai onko hänen ja makkaran laita oikeasti näin. Minulle ainakin maistui.

Kommentit (22)

Janet

Kiitos hirmuisesti hyvästä reseptistä!
Meillä tykätään uunimakkarasta, mutta se alkaa tylsistyttämään kun aina vaan samanlainen. Nyt tämän avulla saan kivaa twistiä seuraavaan kertaan. Kiitos ♥

M

Heh,ihanan annoksen olet tehnyt "vain pelkästä" makkarasta :) Itse en koskaan syönyt makkaraa millään muotoa,mutta raskausaikana tuli yhtäkkinen himo makkaraan.Söin joka päivä makkaraa kastikkeena,uunimakkaraa,grillimakkaraa,makkarakeittoa,kylmää makkara suoraan jääkaapista ja tämän jälkeen tuli lisähimona salamimakkarat.Sitä en tiedä kuinka terveellinen makkara-jaksoni oli mutta nyt tiedän mitä on kun himoitsee yli kaiken jotain! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

oi nyt alkoi tehdä mieli makkarakeittoa!
Raskausajan himot on aika hauskoja. Tiedän naisen joka himoitsi raakaa perunaa koko ajan :D

twna

Haha oot mahtava, löysin blogisi vasta mutta tää makkara vakuutti mut. Keep it going!

Eve

Olet kyllä aika huippukokki kun saat tavallisen lenkkimakkaran mielyttämään myös silmää :D

Marika

Olen aina tykännyt uunimakkarasta, mutta jostain syystä en ole edes ajatellut itse sitä laittavan. Harmi, ettei täältä Lontoosta saa makkaraa (paitsi ehkä merimieskirkolta..), muuten kokeilisin tätä kyllä vaikka heti. Näyttää herkulliselta! :)

Senja

pakko yhtyä edellisiin: miten voit saada makkaran näyttämään joltain alacarteruualta! :D sulla on vaan taitoa!

moikk

offtopic: voisitko mitata sun ton sormen missä pidät YSL sormustasi :'D Mulla on tosi pitkät ja kapeat sormet ni mietin, että onko koko 4 oikea vai pitäiskö ottaa varmuuden vuoks viis... :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

kannattaa ottaa vitonen :) Mä luulin että mulla nimittäin on maailman luikuimmat sormet, mutat tosiaan tuo sormus mahtuu juuri ja juuri nimettömään :o

ansku

Moi Julia!
Aloin viime keväänä seuraamaan blogiasia, koska pidin pukeutumistyylistäsi hirmuisesti :) Pidän blogistasi entistä enemmän, kun olen huomannut että olet hauska. Olet todella nätti ja hauska. Jee :)! Ja ruokasi näyttävät hyviltä! Nimim. tyttö, joka ei ole syönyt/himoinnut nakkeja VUOSIIN, mutta syksyn kipeyden kourissa keittelin itselleni valtavan nakkikeiton jota ahmin kitaani 4 päivää putkeen - nyt ei varmaan tee sitäkään mieli taas seuraavaan viiteen vuoteen. Pointti oli, että olet mahtava!:D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram