Olen tainnutkin joskus täällä mainita yhden lempiruokani olevan Japanilainen SukiYaki.
Pataruoka mikä koostuu ohueksi suikaloidusta lihasta, kasviksista ja makeasta kastikkeesta.

Itsehän luulin pitkään, että annoksen valmistaminen vaatisi vähintään huippukokin taitoja ja joitain salaisia Japanilaisia ainesosia, mutta reseptiin käsiksi päästyäni valkenikin minulle, että aineksista kaikki läytyy ihan citymarketimme katon alta ja taitoihin riittä kai vain se maalaisjärki.
Olin aika iloinen.

SukiYaki 2-3 hengelle.
Kasvikset:
puolikas kiinankaali
kaksi pientä paprikaa
pieni purjo
n.4 herkkusientä

Kastike:
Soija 2dl
Sake 2dl
Mirin 1dl
Sokeria reilu 1/2 dl

Lisäksi n. 200g naudan marmorifilettä ja 200g porsaan sisäfilettä
3 kananmunaa
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä nopea ja luultavasti hyvin sekava selonteko valmistuksesta.

Liha taitaa olla tämän ruoan vaativin ja tietysti kallein osuus.
(Älä edes harkitse ostavasi  Pirkan valmissuikaleita, muuten voit luovuttaa samantien)  marssi siis lihatiskille mureimman naudanlihan kohdalle ja valitse hyvännäköinen ison nyrkin kokoinen pala.
Laita lihat hetkeksi pakastimeen. Älä anna jäätyä, vaan jähmettyä hieman, niin että lihasta on helpompi leikata ohuita viipaleita.

-Suikaloi kasvikset.
-Mittaa kastikkeen aineet kulhoon
-Ota jäähtynyt liha pakastimesta ja suikaloi siitä terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita viipaleita.
-Aseta viipaleet kahden kelmun väliin ja nuiji liha hellästi aivan litteäksi.
-Kaada kastike pieneen kattillaan ja kiehauta miedolla lämmöllä.
-Kuumenna iso wokkipannu ja lisää pieni nokare voita.
-Ensin ruskista hieman possun ja naudanlihaa. Tee tilaa kasviksille ja lisää ensin purjo, parikat, sienet sekä viimeisenä kiinankaali.
-Hämmennä hetki ja lisää lämmitetty kastike joukkoon.

SukiYakia syödään suoraan padasta puikoilla, joten aseta pannu keskelle pöytää. Riko pieniin kulhoihin kananmunat ja sekoita puikoilla keltuainen rikki.

Sitten vaan puikot pataa, dippaa kananmunaan ja pistä suuhun.
Voin luvata, että vaikka kuinka hassulta raaka kananmuna kuulostaakin, niin maku on ihana.

P.s. Sakea saa alosta, se maksaa n. 4euroa. Miriniä löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista yleisimmin sieltä sushitarvikkeiden hyllystä.

 

Kommentit (22)

JMP

Ostin Hong Kongissa asuessani aina pari kertaa viikossa sukiyaki-lihaa (runsas paketti maksoi alle euron) ja paistoin ihan vaan sellaisenaan tai vihreiden pitkien papujen kanssa. Sukiyaki-liha oli vähän kuin pekonia, mutta lihaisampaa ja miljoona kertaa parempaa. Vaikka HK:ssa söin vaikka mitä ihanaa, eniten kaipaan juuri sitä sukiyaki-lihaa, vaikken itse koskaan oikeaoppisesti sitä valmistanutkaan..Nuo ruokakuvat vie kielen mennessään.

HerminiCa

Jotenkin niin kiva huomata että nykysin on nuorissa itseni lisäksi ihmisiä jotka JAKSAA nähdä vaivaa ruuan tekoon eikä aina kehu sillä kuinka juo kaikki rahat ja elää sitten jo vuosi puurolla ja nuudeleilla tai vastaavasti ole niitä jotka innostuu aia jostakin uusimmista ruokadieettitrendeistä. Teet kivoja ruokia ja kokeilen niitä aina itsekkin :) Hyvällr on ainakin tähän mennessä maistunu!

Annemari

Tosiaan, ihailtavaa, kuinka taidokkaasti loihdit herkullisia ja näyttäviä annoksia. Sinusta tulisi taatusti loistava ammattikokki! Itsekin näen vaivaa paljon ruoanlaiton eteen ja valmistan ruokaa puhtaista, alkuperäisistä aineksista. Siksi ilahduttaa, että joitain muitakin kokkausintoilijoita löytyy. :) Tämä resepti menee ehdottomasti kokeiluun, kiitos tästäkin!

Julia

HerminiCa,Tuntuu kyllä, että aika harvassa on. En tosin voi moittia, itsehän en osannut edes puuroa keittää vielä 17 vuotiaana :D Annemari,Kiitos :) Noh, ammattikokiksi taitaisin kuitenkin olla aikamoinen sähläri.Kerro ihmeessä miten sukiyaki sitten onnistui. Se on niin ihanaa jos on saanut jakaa kivan reseptin eteenpäin ja kuulee miten muutkin pitävät siitä :)

emmery

Oi kuulostaa ja näyttää kyllä niin herkulliselta että!! Mutta onko ruoka yhtä hyvää jos jättää raa'an kanamunan pois, kun salmonellaa kammoavana en uskalla sitä syödä? :(

Anonymous

Heii mistä tuo kolmanneksi alimman kuvan kristallisen koristellun näköinen viinilasi on hankittu? Saimme lahjaksi samanlaiset mutta toinen hajosi! Ääk!:))

Anonymous

Pakkio kommentoida muutaman postin päähän .. että kiitti vaan X Factor vinkistä, nyt on selattu Tuubin ko videoita ehkä 3 tuntia ja niiden aiheuttamien tunnekuohujen lopputuloksena pää on kuin räjähtävä vesimeloni ... nenä vuotaa, silmät vuotaa ja päätä särkee. Aivan ihana ohjelma! Täti

Anonymous

Ihan asiasta soppalusikkaan sun kannattaisi yrittää oikeasti pyrkiä MISS Suomi-kisoihin? Ja tämän kirjoittaa ihan tavallinen hetero aikuinen nainen eikä mikään 15-v räkänokan pijan koltiainen.Jos nimittäin ajatellaan sitä mitä kansainvälisesti tarvitaan maailmalla sinulla saattaisi olla jopa rahkeita. Harmittelen sitä että Jasmin Mäntylää ei ole nämä missikisat kiinnostanut ja toisekseen hän on ollut naimisissa.Me tarvitaan maailamlle kansainvälistä glamooria eikä enää elovena-tyttöjä.Toki sellaisiakin kauniita on ja jopa voisivat pärjätä,mutta heitä ei kiinnosta kisat.

Julia

Emmery,On hyvää ilman kananmunaakin :)Anonyymi,Se on Villeroy & Boch viinilasi. Lahja äidiltäni. Harmi, että meni rikki, mutta eiköhän vastaavia löydy vielä :)Anonyymi,Olehyvä ja anteeksi :DAnonyymi,Kiitos. Otan tuon suurena kohteliaisuutena :) Silti minusta ei olisi missiksi ei sitten millään, enkä haluaisi sellaiseen pyöritykseen mukaan. Mutta, olen kanssasi samaamieltä, että missikisat kaipaavat jotain uutta piristävää.

Anonymous

Sain filippiiniläiseltä työkaveriltani vinkin koskien paprikan käsittelyä,että kannattaa poista paprikan päältä tuo ohut "läpinäkyvä"kuori joka on sisäpuolella, maistuu huomattavasti paremmalta.

Anonymous

Ruoka testattu ja aivan mahtavaa oli!! Täytyy sanoa, että sun blogisi on mun mielestä Suomen paras ruokablogi (vaikkei varsinainen ruokablogi olekkaan).

Annemari

No niin, massu täynnä sukiyakia ja aivan tajuttoman herkullista, vaikka mirin-riisiviiniä saikin tovin metsästää (kannatti kyllä!). Raaka kananmuna tosiaan teki epäilyistäni huolimatta annoksesta vielä makoisamman nautinnon. Resepti jää siis ehdottomasti odottamaan vuoroaan seuraavillekin viikonlopun hemmotteluillallisille :)

Julia

Anonyymi,Jeee!! :) Kiitos, ihan mieletön kohteliaisuus tosiaan tällaiselle amatöörille.Annemari,Mahtava kuulla! Olenkin jo innolla odottanut näitä palautteiteita. On niin kivaa jos muutkin saa uusia kivoja ruokajuttuja täältä :)

Anonymous

Tuosta naudanlihasta kysyisin, onko väliä mitä osaa ostaa (tai mikä on siis parhaimman makuista? fileeselkä, sisäfilee, ulkofilee, kulma-, ulko-, sisäpaisti, mitä näitä nyt on..) ? Kysyy tällainen torvi, joka harvoin uskaltautuu ostamaan tuotetta lihatiskeiltä, koska valikoima on liian suuri ja pelottava, eikä edes osaa kunnolla arvioida millaisia määriä painoyksiköitä pitää lihatiskin sedälle/tädille luetella ja vaikuttaa muutenkin ihan ummikolta. :DMutta nyt aion rohkaistua ja kokeilla tätä reseptiä! Kiitos!

Anonymous

Olinpas pöljä, tuollahan se ylempänä luki millaista lihalaatua reseptiin tarjotaan (sisäfile ja marmorifile), ignooraa siis edellinen kysymykseni :DMutta sellaista vielä tiedustelisin, että mitenkähän tuon sokerin kanssa, kun itse en pidä lainkaan makeista kastikkeista liharuokien kanssa (vaikka tässä se on ilmeisesti juurikin the juttu). Olen enemmän suolaisten ja tulisten ruokien ystävä, mutta sitä makeutta en oikein siedä. Eli en tiedä uskallanko sittenkään kokeilla tuota reseptiä, jos en pysty sitä makeuden vuoksi syömään ja silloin olisin ostanut kalliit lihafileet ihan turhaan. Eli kannattaisikohan minun esim. laittaa vähemmän sokeria (tai jättää kokonaan pois) tai lisätä kastike vasta jälkikäteen pieneen osaan kerrallaan?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram