Muistatteko vielä meksikolaisen kanakeiton?

Resepti on ehkä yksi parhaimpia keksiminäni ja pysyy edelleen kaveriporukkamme suosikkina. Muistan kun yritin kehitellä tuota reseptiä, mutta en saanut makua millään oikeaksi. Kokeilin monia eri variaatioita kunnes keksin chipotlesalsan. Ehdottomasti tärkeä ainesosa! Chipotle on on savu-kuivattua jalapenoa, eikä mielestäni tietenkään mikään muu tuohon keittoon käy kuin chipotle (uskokaa pois kokeiltu on).

 

Uusimmassa Cosmopolitanissa koreilikin tämä reseptini - oma pieni keitto siellä sivuilla, olin siitä niin ylpeä! Mutta sitten huomasin reseptissä pienen virheen. Toimituksessa oltiinkin vahingossa kirjoitettu Chipotle salsa pelkäksi salsaksi.
Voi harmi, nimittäin pelkän salsan kanssa keitto on ihan eri makuista kuin Chipotle salsan kanssa.

 

Teki hetken melkein mieli lähteä korjaustussin kanssa kiertämään kaikki maan kaupat ja kirjoittamaan salsan eteen CHIPOTLE, mutta tajusin ettei asialle vain voinut tehdä enää mitään. Virheitä sattuu! Kirjoitan reseptin kuitenkin vielä uudestaan tänne ja pahoittelut vaan kaikille jotka tietämättään oikeaa reseptiä tekevät keiton siihen normaaliin salsaan.

 

 

Meksikolainen kanakeitto
Liemi:
-1,5L vettä
-tomaattipyrettä n.1-2rkl
-oliiviöljyä 2rkl
-1,5 kanaliemikuutiota
- 2 valkosipulinkynttä
-chipotle salsaa maun mukaan 4-8 rkl (Pirkalta ainakin löytyy ja sieltä tortillahyllyltä. Myös Chipotlekastike käy).

 

-maustamattomia kanansuikaleita, tai rintafileitä
-nippu korianteria
-2 avokadoa
-1purkki creme freshiä
-tortilloja 2-4 kpl
-1 iso makea sipuli
-2-3 limeä
-suolaa, pippuria
-fetaa (tai jotain muuta kovaa juustoa)

 

Kuumenna kattilassa öljy&tomaattipyre. Lisää vesi, kiehauta ja sekoita joukkoon kanaliemikuutiot. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi, lisää ne maustamaan lientä ja lopuksi vielä reilu 4-8 rkl chilipotle salsaa. Sekoita, lisää tarvittaessa suolaa ja jätä hiljalleen porisemaan ainakin n.20minuutiksi.

 

Kypsennä kanat pannulla.
Leikkaa tortillasta ohuita pitkiä siivuja isolla kokkiveitsellä. Pääset helpommalla asettamalla ne päällekkäin ja leikkaamalla ”reunat” pois niin että saat tortilloista neliön muotoisia.  Asettele siivut öljytylle vuoalle, tai leivinpaperin päälle pellille uuniin 225 asteeseen n.10min. Kunnes ovat rapeita ja hieman kullanruskeita (Muista tarkkailla näitä, nimittäin tortillat muuttuvat rapeiksi todella nopeasti).  

Silppua sipuli pieniksi kuutioiksi. (Itse käytin makeaa sipulia, koska tykkään ettei sipuli ole  liian vahvaa). Ja kuutioi avokado.

 

Asettele kypsät kanat lautaselle silpotun sipulin, ja avokadon kanssa. Ripottele päälle silputtua korianteria ja aseta tortillalastut päällimmäisiksi.  Kaada kuumaa lientä lautaselle ja purista yhden, tai kahden limen lohkon mehu joukkoon. Ripottele päälle fetaa ja lisää ranskankermaa.

 

Kommentit (10)

lillamy

Voi hitto mikä moka Cosmolta :( No mutta onneksi OIKEA resepti tulee kuitenkin esille täällä, niin että varmasti moni sen löytää. Ja toi varmaan korjataan sitten seuraavaan lehteen? Vaikka tosin myöhäistähän se vähän silloin on.

Mirkku

Tehtiin eilen tätä keittoa, hyvää oli! Minun mielestä kuitenkin fetajuusto ei oikein sopinut tähän annokseen? Chipotle-salsa oli myös vähän keinotekoisen makunen, ensi kerralla kokeilen kyllä jotain muuta kastiketta :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Se voi kyllä olla että jokin muu juusto sopii paremmin. (Alkuperäisessä reseptissäni lukikin "jokin kova juusto"). Joskus olen siis käyttänyt muutakin, mutta fetaa on vain aina jääkaapissa :D

Lise

Mä oon tehnyt tätä jo muutaman vuoden sun reseptin mukaan. Ja chipotle on se juju! Tää on ihan superhyvä ruoka, kaikki ihastuu :) Joten kiitos paljon jo aikaisemmin jaetusta reseptistä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram