Minä olen kehittänyt tahnan.
Olen syönyt kyllästymiseen asti ruisleipää tonnikalalla ja maustetulla ranskankermalla joten päätin tuunailla sitä hieman. Ranskankermasta tuli avocado-chili-valkosipuli-tiesmitä-ranskankermatahna, mihin tarkalleen ottaen tuli nämä:

puolikas avokado
puolikas valkosipulinkynsi
puolikas chili
n.200g ranskankermaa
sitruunanmehua
sokeria
suolaa
pippuria
yrttiseosta
(muuta oheistavaraa tahnan päälle; avocado, 2prk tonnikalapaloja vedessä, kirsikkatomaatteja, rucolaa, jotain kivaa juustoa ja ruisleipää).

Chilistä poistettiin siemenet, avokado pilkottiin, valkosipulinkynsi puserrettiin ja kaikki loputkin ainekset kaadettiin, missä sauvasekoittimella (tai blenderillä. Miksi minulla ei ole blenderiä?) sekoitettiin tasaiseksi.
Mausteiden tarkkaa määrää en yllätys yllätys tiedä koska en koskaan muista niitä mitata.
Puolikkaasta sitruunasta puristin vähän mehua ja lisäsin sokeria, suolaa ja pippuria suurin piiretein saman verran – ehkä puoli teelusikallista, tai melkein kokonaisen? Yrttiseosta hieman vähemmän.
Lupaan ensi kerralla kiinnittää asiaan huomiota.

Tahnan laitoin jääkaappiin viilentymään ja sillä aikaa viipaloin tomaatit, availin tonnikalapurkit, leikkasin hollantilaista juustoa ja voitelin ruisleivät. Käytän aina voita leivällä vaikka päälle tulisi mitä tahansa muuta kastiketta. Voi on liian hyvää.

Tahnan jäähdyttyä ladoin aineksia leivälle järjestyksessä; voi, tahna, tonnikala, juusto, rucola, kirsikkatomaatit.
Se oli niin hyvää. Unohdin tosin pestä käteni käsiteltyäni chiliä ja ehdin tunkea sormeni silmään ja nyt sitä kirvelee.

Kommentit (14)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tonnikala tuli siis suoraan purkista vain tahnan päälle :) Tietysti sen voisi sekoittaa suoraan tahnaankin!
(sain taas selitettyä mahdollisimman epäselvästi tämän leivän ohjeet:D)

ansku

Vau! nää kuvat oli niin upeita et alan tekemään tota tahnaa ihan kahden sekunnin päästä. Näyttää niin herkulliselta.

Rsa

Mulla on tapana tehdä kanssa tonnikalasta tahnoja! Purkki tonnikalaa, purkki ranskankermaa, suolakurkkua pilkottuna, kuivattua tilliä, pippuria, suolaa, sokeria ja voila! Simppeliä ja hyvää :)

NCTH

niin siis tuon tahnan virallinen, suhteellisen tunnettu nimi, on quacamole. Kaikki samat ainekset.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Niinpäs melkein onkin. En ole koskaan valmistanut guacamolea, joten tullut ajatelleeksi :)
Jokatapauksessa maku on mielestäni erilainen. Guacamolessa on avocado pääasiassa ja tässä taas ranskankermaa, sekä makua muuttaa myös yrtit sokeri, ja sipulin puute.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram