Tiedättekö niitä muotiviikoilta napattuja kuvia, missä tyylikkäät naiset harppovat pitkin askelin suojatien yli katse kännykässä. Näyttäen hyvin huolettomilta, mutta samalla siltä kun olisivat suoraan muotilehden keskiaukeamalta?


Näitä tapauksia oli Tukholman kadut täynnä. Ei jäänyt epäselväksi, että muotiviikot olivat käynnissä. Pitkillä mustilla objektiiveilla varustetut järjestelmäkamerat räpsivät kuvia, kun isot aurinkolasit nenällä, helmat liehuen käveltiin edestakaisin katuja. Ja niitä harpottiin niin kauan, kunnes street style -kuvaajat saivat sen täydellisen ”en huomaa että kuvaat, kun ylitän tätä katua ja viittaan taksin lennosta” –otoksen. Vaikka tilanne olikin lievästi sanottu hieman lavastettu.


Lavastetuista taksin viittomisista ja hieman ilmeettömistä kasvoista huolimatta en saanut silmiäni irti näistä tyylitaitureista. Toinen toistaan upeampia tyylejä, kokonaisuuksia, yksityiskohtia. Kadut olivat pullollaan inspiraatiota. Eniten kiinnitin huomiota minimalistiseen linjaan ja siihen tarkoin harkittuun huolettomuuteen.
Löysiä niskanutturoita, matalia kenkiä (valkoiset lenkkarit pitävät pintansa), oversize muotoja, kauniisti laskeutuvia kankaita, leveitä lahkeita ja ehkä eniten; farkkuhameita ja ruskeita mokkanahkahameita.

Tietenkin tahdon nyt sellaisen – farkkuhameen, mitä en kuvitellut käyttäväni enää sitten yläasteen.

 

 

Suosikkinäytökseni mallistonsa puolesta oli Filippa K:n kevät-kesä 2016.
Naisellisen neutraali, mutta silti niin mieleenpainuva. Juuri sellainen, mistä jokainen vaatekappale olisi täysin tervetullut kaappini uudeksi kulmakiveksi.

 


Kiitos vielä Zalando, että sain vierailla nämä muutamat päivät muotiviikoilla. Enpä usko, että asukriiseilen enää koko loppuvuonna. Inspiraatiovarasto on nyt pulloillana ideoita.

 

 

 

 

 

 

 

 

Matkan tarjosi Zalando
Filippa K näytöskuvat: Spalt PR

Kommentit (2)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos :) Toivottavasti pääset vielä joskus katselemaan muotiviikkojen menoa, se oli hauska kokemus kyllä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram