Muistatte varmaan, että lupailin jo ajat sitten matkakuvia myös Laurin reissusta Kambodzasta. Kuvathan koneella ovat olleet jo kuukauden päivät, mutta tuo tekstipuoli sitten vähän jotain muuta. Eli ei mitään.

Eilen sitten vihdoin nykäisin Lauria hihasta ja sanoin että istupas tuohon alas ja tarinoi kambodzasta.
Sanaisen arkkunsa avattuaan yritin minä pysyä perässä sormet vaan sauhuten näpyttelin koneelle kun tämä puhua pälpättää, hyppii asiasta toiseen ja unohtaa kaiken oleellisen. Ei siitä tarinamieheksi ole, eikä Folke Westiksi lähellekään, mutta jotain sain irti.

Tämä tulee nyt melkoisena Laurin sanojen ja omien muistiinpanojeni raakaversiona. En uskalla lähteä muokkaamaankaan, etten puhu teille ihan palturia ja Laurikin katosi jo näköpiiristä.

Kambodza:
-pääkaupunki Phnom Penh. Liikenne oli yhtä kaaosta ja tosi vanhoja mopoja. Suurin osa autoista kuitenkin oli uusia Range Rovereita. Suojateitä ei oikein käytetty vaan piti syöksyä liikenteen sekaan, mutta kun ymmärsi rytmin, niin pystyi.

- Päästiin ampumaan armeijan johonkin alueelle. Eri aseilla. Kookoksia.

- Diktaattori Pol Pot. Entinen munkki, myöhemmin punaisten khmerien johtaja murhasi kolmas osan maan asukkaista. 

- Kommunisti tyylisiä mahtipontisia rakennuksia ja Ranksan indokiinan siirtomaa aikaisia rakennuksia oli paljon. Osa hienoja, osa ränsistyneitä. Paljon suurlähetystö kartanoita, mutta vieressä köyhyyttä näkyi paljon. Roskaa hajua ja alastomia lapsia.

- Paikalliset puhui yllättävän hyvää englantia. Viisivuotiaat katukauppiaiksi värvätyt lapset kohteliaasti selvällä englannilla yritti myydä kaikkea kirjoista saronkeihin.

- Tunnettu russian market oli melko huono. Puhutaan että se on verrattavissa mm. Bangkokin ulkoilma marketteihin, mutta se oli pieni ja puolet marketista pelkkää mekaniikka, muttereita ja työkaluja. Mitään järkevää ostettavaa ei ollut juuri lainkaan. Tai ei siis mitään. Panin merkille, että suosituin feikkimerkki oli kuitenkin ylivoimaisesti angry birds.

- Bangkokista lennot Kambodzaan yhteen suuntaan oli n. 100e.

- Ruoka oli hyvää. länsimaalaisia ruokia löytyi hyvä valikoima ja paikallinen ruoka oli vähän niinkuin thaimaalaista, mutta omalla twistillä.

- Paras rahayksikkö oli dollari. Maan oma rahayksikkökin oli, mutta dollari parempi.

- Siem Riepiniin, sinne missä oli niitä raunioita matkusti pääkaupungista 3-4 tuntia taksilla. Bussit ei maksanut juuri mitään, taksi 80 dollaria.

-Pääkaupungissa ei paljon turisteja, mutta Siem Riep kuhisi turisteja oli baarikatuja ja night marketteja. Majoitus oli edullista sielläkin. Neljän tähden hotelli 42e yö.

- Oman tuktukin kuskeineen sai vuokrattua koko päiväksi hintaan 10-20 dollaria. kuskit puhuivat sujuvaa englantia, osasivat hyvin opastaa ja viedä ympäriinsä.

- Angkor Wat - muinainen valtava temppeli alue. Paljon turisteja, mutta niin iso paikka, että sai yksin ja rauhassa kierrellä. Olo oli melkein kuin Indiana Jonesilla. Hieno kokemus. Temppeleitä entisöidään, pitäisi mennä uudestaan.

- Tonle Sap -järvellä oli kelluva kylä. suurimmaksi osaksi vietnamilaisia siirtolaisia. Niillä oli siellä kaupat, koulut ja kuntosali. Jopa kelluva alligaattori farmi, sekä paljon kattilalla seilaavia lapsia.

- Kambodzasta takaisin Bangkokiin mentiin taksilla. Sujui helposti. Taksi maksoi n. 100-150e eli halvempi kuin lentolippu yhdelle. Matka kesti n. 5h.

- Mielenkiintoinen paikka, hieno kokemus.Mielenkiintoinen myös tämä meidän selostus, eikö? Hienoja iphone kuvia ja niin mukaansa tempaava tarina, että olisi voinut melkein kuvitella olevansa Kambodzassa itse! :)

 

Kommentit (13)

Tinski

On se vaan upea maa... <3 Kävin siellä rinkan kanssa matkustelemassa pari talvea sitten ja nyt lähdössä uudelleen, kun joulukuu koittaa. Jos mietitte joskus yhteistä kohdetta Aasiasta, suosittelen Filippiinejä. :)

kiasa

Äh haluun kans matkalle!! Vaikka sanallinen ilmaisu ja iphone kuvat ei ole niitä parhaita ite ainaki pääsin matkafiiliksiin :)

Ayu

Hahahahaha luulin tosissaan, että kattilalla seilaavat lapset olivat enemmänkin kuvainnollinen vitsi ja repesin niin pahasti nauruun kun ne tyyliin oikeesti seilaskin kattiloilla! niin parasta!

Anne

Upean näköinen paikka! Meinasin kysyä, että kokiko Lauri Kambodzan turvalliseksi kohteeksi mutta sitten mä näin nuo alligaattorit :D Niistä huolimatta, uskaltaako sinne lähteä? :)

annemi

Haluaisin kovasti Kambodzaan, etenkin luettuani sieltä tuliaisiksi saamani todella koskettavan kirjan "First They Killed My Father" by Loung Ung. Kirja antaa katsauksen maan historiaan sodan kokeneen lapsen silmin, suosittelen lämpimästi vaikka kirja ei nyt mitään kovin piristävää viihdettä olekaan :)

Ondessa

Vauuu kun hienoo! Tunnistin heti Tomb Raider elokuvan fanina (:'DDD) noita paikkoja, missä sitä elokuvaakin on kuvattu haha :D

Mari

Oon pitkään halunnut käydä Kambodzassa, mutta tämä postaus sinetöi päätökseni, että seuraava kaukomaan reissu suuntautunee sinne! Ja noi kattilalla seilaavat lapset - apua!! <3 Kiitti tästä postauksesta :)

Mariansku

Kannattaa käydä Kambodzassa, itse olin pari vuotta sitten, juuri tuolla Phnom Penhissä, Siam Repissä sekä Sihanoukvillessä, kaikki paikat hyvin olivat erinlaisia. Yleisesti ottaen kaikki oli halpaa ja ihmiset ystävällisiä. Mutta joka paikassa oli köyhää, jonka huomasi varsinkin tuolla Phnom Penhissä, pisti kyllä ajattelemaan omaa eläämäänsä Suomessa ja sitä miten hyvin asiat loppujen lopuksi itsellä onkin, vaikkei saakkaan kaikkea mitä haluaisi ja mieli tekisi. Sihanoukvillehän on rantakohde,melko pieni ja rauhallinen paikka,ainoa miinus oli että osa paikallisista kuskeista ylihinnoittelivat itsensä, tyyliin ettemme ymmärrä rahan arvoa tai sitten meillä on sitä niin paljon, esim. alle kilometrin matkasta sopiva summa oli maksaa tällä alueella noin 1-2 dollaria max 3 dollaria, he pyytelivät 15 dollaria.
Ei jaksettu tästä aina kiistellä heidän kanssaan, joten suosiolla kävelimme lyhyet matkat.
Siam Reap oli oikein mukava pikku kylä, josta pidin paljon.
Kävimme tutustumassa täältä käsin Angor Wattiin, joka oli todella mahtava ja upea paikka, WAU! Siam Reapista saimme myös todella mukavan englannin kielentaitoisen kuskin käyttöön, joka pyysi koko päivästä samna verran kuin Sihanoukvillen kuskit yhdestä kilometristä :) Toki tuplasimme hänen "palkan" muhkealla tipillä, koska hän ansaitsi todellakin sen.
Suosittelen Kambodzaa matkakohteena, jos et ole liian herkkähipiäinen.

Jennie

Mäkin pistin merkille että jotkut noista temppeliraunioista näytti kovin samoilta kuin Tomb Raider leffassa :D

juuliae

"Päästiin ampumaan. Kookoksia." oli kyllä paras aloitus päivälle ja aiheutti suuren suuren hajoamisen. :-D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram