Olen laiskana ja tupeerauspäissäni huomannut uuden pysyvämmän tavan kuohkean kiharakampauksen kestävyyteen. En mitään maailmaa mullistavaa, ihan pikku järjestysseikka vain jo ennestään tutussa prosessissa.

Aloitetaan alusta;

  Lähtökohtana suoraksi föönattu puhdas harjattu tukka. Latvoihin kiharanvirkistäjää ja ylhäältä tupsu tupeerattavaksi - mihin voi suihkuttaa hieman lakkaa, jos uskaltaapi.

 Tupeerattua tupsua ei harjata eikä lasketa alas vaan siihen samaiseen osioon rullataan saman tien lämpörulla latvoista päätä kohti sisäänpäin kääntäen. Kiinnitetään metalliklipsulla. Toistetaan sama juttu sivuille ja taakse. Minun päähäni mahtuu yhteensä 5-6 isoa rullaa. Kaksi sivuille yksi päälle ja yksi taakse. Annan vaikuttaa n. 10 min.

 Avatessa hiukset ovat kuin pystyyn sojottavat korkkiruuvit. Annan niiden hieman jäähtyä, haron auki sormilla ja harjaan päältä pehmeällä harjalla. Viimeisten lakalla ja siinäpä se.

Entinen metodini oli kevyesti tupeerata ensin kaikki päällimmäiset hiukset, harjata ne siisteiksi ja vasta sitten asetella rullia roikkumaan latvoihin, mutta jos hiukseni ovat juuri pestyt ja liukkaat tämä ei pitkään pidä, joten rullan tunkeminen soraan sinne tupeerattuun hiusosioon kestää paremmin.
(Tämä tapahan on jo miljoonien tiedossa, mutta minä tulen hitaasti perässä).

Ja hiukset kiittää.

Kommentit (30)

pinja

mitä rullia käytät? ja siis mitä se 'annat vaikuttaa' pitää sisällään?:D lämmitätkö niitä föönillä? ku miten ne voi muka vaan rullia pitämällä päässä kihartuu, oonko ihan dorka?!

pinja

unohda äskeinen, tuolla olikin linkki ja katsastin sen ja tunnen itseni älykääpiöksi... ite aina hermostun jos pitää kysyy itsestäänselvää asiaa johon ei tarttis ku avata silmät, mutta tadaa!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

:D Ei mitään! Minäkin osaan välillä ola todella epäselvä, kuten juuri tuo "vaikuttaa" -sana, eli tarkoitin että annan rullien olla päässä 10 minuuttia ja sitten otan pois.

noora

Aina, kun teen kiharat lämpörullilla ne pysyy puoli tuntia hyvinä kunnes lässähtää suoriksi. Kerro mitä teen väärin? :D Millä ne sais pysyyn?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hmm.. Käytätkö hyvää kiharanvirkistäjää alla? Oletko kokeillut pesemättömään tukkaan ja juuri pestyyn? Minulla pysyy kiharat paremmin "likaisessa" tukassa, mutta monilla taas juuri pestyssä ainoastaan.
Titenkin myös hiuslaatu vaikuttaa paljon, jos omasi on suora ja taipumaton, niin hankalahan sitä on "pakottaa" rullalle :D Kokeile jollain todella jämäkällä pohjustuksella, anna lämpörullien vaikuttaa kauan ja lakkaa päälle! pitäisi kyllä edes vähän yli puoli tuntia pysyä :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minä tykkään henkilökohtaisesti eniten juuri näistä lämpörullista. Kiireessä saatan kiharella suoristajalla myös, mutta nämä antaa enemmän ilmavuutta :)

Annina

sulla on niin nätit hiukset ja kuulostaapa helpolta, voisi itselleneki sopia tuollainen kampaus:)

Heidi

Mä oon kokeillut lämpörullia. Valitettavasti ne eivät tee mitään mun hiuksille. Mun täytyisi varmaan käydä ohentamassa mun hiuksia ja lyhentämässä niitä. xx

M

Ihanat kiharat! Pitkään olen sun blogia seurannu ja se on aina vaan ihan paras. Nyt hoksasin kuitenkin ekaa kertaa, että sulla ei ole rakennekynsiä?
Mitään pahaa siinä ei tietenkään ole :) mutta jokaisella kauneusbloggaajalla(ja vähän ihan tavallisemmallakin tallaajalla) sellaset jo on poikeuksetta niin nyt kiinnitin vain huomiota kyseiseen asiaan.Sulla muuten ei ole minkäänlaista kynsipostausta tietääkseni?

Nina

Mihin niitä rakennekynsiä tarvittaisiin, jos on luonnostaan täydelliset kynnet? Vähän kuin ihmettelis, miksei joku suoranenäinen oo käyny leikkauttamassa nenäänsä, kun kaikki muutkin tuntuu käyneen. :))

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei ole koskaan ollut :) Omat on ihan kivat ja kuulun siihen kastiin joka ei oikein välitä rakennekynsistä. Luonnolliset kynnet on enemmän minun makuuni, mutta meitä onkin moneen junaan. Jotkut ei tykkää ripsipidennyksistä jotkut niistä kynsistä jne :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Välillä ne on ihan kivat, mutta usein taas erittäin lähellä heinäpaalua :D
Kyllä näidenkin kanssa siis taistellaan!

Annica

Heh vähänkö mua naurattaa. Mulla on luonnostaan tosi, painosanalla TOSI, taipuisa tukka (ei kuitenkaan luonnonkihara ei ei) ja se on melkein tuollainen joka aamu, kuin sulla lopputuloksessa. Itse yritän tavoitella tuota sun lähtökohtaas ja ärsyttää kun ei ne pysy suorina, vaikka kuinka kallista suoristusainetta käyttäisin :D
Toinen ongelma on siinä, että sitten kun teen tahallani hiuksiin kiharaa, niin sitten ne lässähtää, koska mulla on myös paksu ja painava tukka. Olen myös kokeillut tehdä kiharoita ottamalla vain pieniä osioita kerrallaan, koska yleensä kihara pysyy silloin paljon kimmoisempana ja pysyy kauemmin kuin "ilmava" ja iso kihara. Ja koska minulla on niin taipuisa tukka, niin lopputulos näyttää vähän siltä kuin minulla olisi afro....... Ne meinaan vetävät niin kiharaan että... :DD
Jokatapauksessa lopputulos on aina se, etteivät ne ole koskaan niin kuin haluaisin niiden olevan...
Ja muuten, sun pitäis pitää enemmän hiuksia auki koska sulla on ihan mieletön tukka!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hahaha :D Hiukset osaa olla sitten hankalat ja se on aina niin että sitä oman tukan vastakohtaa yleensä aina haluaa. Minulla oli pienenä aika kikkara tukka ja haaveilin suorasta koko nuruuteni! :) Nyt kiharat on vähän laantuneet ja olen onnekas kun molemmat pysyy - sekä kiharat, että suorat :)

Hiukset auki siis! Kiitos :)

Nina

Nauroin, kun luin miten monta rullaa saat laittaa päähän. Minulle riittäisi varmaan kaksi, mutta tulisi aika köyhä kiharakampaus, joten yritän sälyttää niitä useammalle rullalle. :D
Olet kyllä onnekas, kun tukassa on luonnostaa noin paljon volyymia.

xoxo Nina

ulla

Hei! kauniit hiukset, mutta mikä/mitä on kiharanvirkistäjä? onko sinulla esimerkkejä, niin voisin minäkin kokeilla?

Herminica

Tuo on niin helpon näköstä. Itse kun oon monesti kokeillu niin ei tuu rullista mitään... 15 rullaa on liian vähän omaan päähän ja niitä ei koskaan saa sillä muoviklipsillä pysymään :(

Http://lolimte.blogspot.fi

jennifer

Itse käytän kanssa läpörullia. Niillä saan (edes vähän)kestävämmät kiharat kuin esim. suoristusraudalla. Omaan päähäni menee 10 rullaa, 5 isoa ja 5 pientä, alla muotovaahtoa, lämpösuojaa ja muita mahdollisimman tujuja muotoilutuotteita :D Jos on aikaa niin pidän niitä päässä niin kauan kuin mahdollista esim. puoli tuntia tai mielellään pidempään, varsinkin jos on juhlalaittautuminen kyseessä.
Ja silti eivät kestä. Hiuslaatuni on niin liukas luonnostaan, että olen kokeillut jo lähes kaikki niksit millä saisin kiharat kestämään, mutta täytyy tuota tupeerausta nyt ainakin vielä kokeilla jos sillä saisi edes tunnin lisäaikaa lättätukalleni.

Ansku

Minäkin kiitän. Mulla pysyy tosi huonosti kiharat, täytyykin siis koittaa tätä keinoa.

Hyvää viikonloppua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat