Havahduin juuri, että en ole koskaan tehnyt teille kamerapostausta, en vaikka ne yksi erittäin iso osa blogia onkin ja itsehän aina suurella mielenkiinnolla muiden blogien kameroista haluan tietää kaiken.

No, nyt tuli hyvä hetki näyttää mitä kuvien takana on, nimittäin olen mukana Indiedays ja Olympus - kampanjassa, minkä myötä sain uuden Olympus PEN Lite E-PL5 -kameran ja se todella kaipaa esittelyt osakseen.

Minun ensimmäinen kamerani oli hieman vastaavanlainen Sony Nex-3 mikrojärjestelmäkamera ja toinen Canonin EOS 600D järjestelmäkamera. Ajattelin että tämä on uusi Pen tulee olemaan jotain siltä väliltä.
No eipä ollut, se oli kuin joku ylikehittynyt avaruuskamera. Minulla meni hetki - eli ikuisuus tutkiessani sitä, päästäkseni pikkuhiljaa jyvälle sen saloista ja vieläkin löytyy uusia puolia! Miten noin pieneen pakettiin voi mahtua niin paljon kaikkea?

[caption id="attachment_7175" align="aligncenter" width="800"]

Canon EOS 600D & Sony NEX-3[/caption]

[caption id="attachment_7169" align="aligncenter" width="800"]

Olympus E-PL5 Pen, 17mm objektiivilla[/caption]

Omat suosikkiominaisuuteni ovat kosketusnäyttö, kuvien tarkkuus, taustan sumennus, kääntyvä näyttö ja kameran nopea reagointikyky.  Uskon että tulevaisuudessa myös kameran ja lisävaruste muistikortin suoma mahdollisuus lähettää kuvat kamerasta suoraan esim. puhelimeensa tulee olemaan erittäin kätevä juttu. – Kunhan opettelen ensin miten se tapahtuu.

Ulkonäössäkään ei ole moittimista, koosta ja keveydestä puhumattakaan.  Mainitaan vielä kaikki saatavilla olevat lisäosat ja joo pelkkää rakkautta on.
Saatavilla näitä on tietääkseni valkoisena, mustana ja hopeana. Ihastuin tämän valkoisen beigeihin yksityiskohtiin, enkä ole värivalintaa kyllä katunut hetkeäkään. Objektiiveja minulla on kameraan kolme.  Mukana tuleva perus 14-42mm, sekä pieni mutta hyvä 17mm ja lempparini 45mm. Mitä käytän aina esim. asukuvien kuvaamiseen.

Canonilla kuvaan erikseen ostamallani 50mm objektiivilla, mikä on melkein vastaava tuon Penin 45mm objektiivin kanssa. Sony Nextiin en koskaan ostanut lisä objektiiveja koska ne olivat sen verran kalliita, että tuli järkevämmäksi loppupeleissä ostaa kokonaan uusi kamera.

Vielä kaksi viikkoa sitten mietin ottavani Afrikkaan tämän uutukaisen, sekä isomman järkkärini, mutta mitä enemmän olen tätä oppinut käyttämään sitä vakuuttuneemmaksi tulen että se yksistään riittäisi vallan mainiosti.
Järkkäri on tietysti aina järkkäri, mutta en olisi ikinä voinut uskoa että miten lähelle, melkein samalle viivalle ja tietyissä ominaisuuksissaan ohikin tämä pikku kaveri pääsee. Ajattelin tehdä teille vielä postuksen, missä vertailen Canon 600D:llä ja tällä Penillä ottamiani kuvia niin näette konkreettisesti mistä puhun.

Mitä kokemuksia teillä on Olympuksen Pen Litestä? olen ymmärtänyt sen olevan erittäin suosittu ja bongaan vähän väliä samaisen kameran tuttujen ja tuntemattomien kourasta. Yleensä positiivisien sanojen saattelemana.
Jos omaan käteesi Pen olisi tervetullut niin kampanja - sivuilla on meneillään kilpailu mistä tämän voi voittaa ja olisi mahtavaa jos päätyisi jollekin teistä.  Sivuille pääset TÄSTÄ ja sieltä löytyy kolme kysymystä, joista vähintään yhteen vastaamalla voi voittaa Olympus PEN Lite E-PL5 -kameran, arvo 699,90 euroa.

[caption id="attachment_7166" align="aligncenter" width="800"]

Olympus E-PL5 Pen, 45mm objektiivilla ja FL300R salamalaittella[/caption]

Kommentit (18)

Q

mä niiin tahtosin tälläsen! oon jokaisessa mahdollisessa paikassa kilpailuunki osallistunu :--D kiva olis kyllä nähä noita vertailukuvia :)

Herminica

Hmm mulla itselläni on tuosta Sonysta uudempi malli Sony alpha nex-5R, tää on ainakin kanssa ihan hullun hyvä kun löytää säädöt joilla kuvaa. Mulla tässä on toi wifi ja kääntyvä näyttö myös :o eikö siis tuossa vanhemmassa niitä ole? :o ainakin näis taitaa olla eri megapikselimäärät, tässä omassa on 16.1 tuossa sulla näyttäis olevan 14.2. Mitenkä tässä olympuksessa?

Ja oon na miettiny että sulla varmaan on sonyn aplha nex käytössä kun on ollut niin samantapasia kuvat mitä ittellä jos kyseistä vempainta on käytelly. :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olympuksessa 16 megapikseliä ja tosiaan joo se vanhan Sonyn näyttö kääntyi vähän, mutta ei niin että olisi esim nähnyt omat kasvonsa.

Uskon, että tuo uusi Sony on kyllä myös huippu. Olin pitkään tyytyväinen vanhaani, mutta sitten oppi vähän enemmän kameroista ja olisi kaivannut niitä lisävarusteita, mutta Sony nex-3:seen ei ollut oikein mitään järkevää saatavilla. Varmasti kyllä noihin uudempiin malleihin on jo :)

sussu

millanen zoom tuossa on? itelle se on tärkeimpiä ominaisuuksia kamerassa... omassa nykysessä sonyssa zoom on 20x hja monissa järkkäreissä vaan 7x, joten ei tee mieli vaihtaa "huonompaan" :D

Annika

Tänne olis ainakin erittäin tervetullut tuommoinen kameroiden vertailupostaus! :) Pakkohan kilpailuunkin oli käydä osallistumassa, vaikka ikinä ei ole missään arpaonni osunut kohdalle :D

Miaminttu

KIITOS tästä postauksesta :) Jään innolla odottamaan postausta järkkärin & Olympuksen kuvaeroista!

Minna

Mulla alkaa soimaan päässä vaan tuon otsikon takia "Kaiken takana on nainen, joka ihanasti rakastaa...." :D

Emmi

Niin siis kyllähän siinä järkkärissäkin saa sen taustan sumennettua aukkoa säätämällä :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tiedän :) Tarkoitin taustan sumennuksella Olymuksella sitä kun siinä on sellaisia taide efektejä ja yksi niistä sumentaa taustan vaikka aukkoa ei olisi säädetykään :)

Meh

Mikrojärkkärit <3 Tuo vanha nex3 ja senaikainen olympus pen1 ei vakuuttanut vielä. Nämä tämänpäivän mallit on jo jotain uskomatonta. Esim tuo kyseinen pen pl5 pärjää tarkuudessaan canonin 7d:lle, joka maksaa 1400e.
Toki ammattilaiset käyttävät edelleen isoja järkkäreitä linssivalikoiman ja studiokäytön takia - mutta itsellä kulkee aina laukussa mikrojärkkäri. Oikea on sitten juurikin näitä duunikuvioita varten.

Tuo uusi nex 5R, mistä ylempänä höpistiin on tosiaan vastaava kuin tuo olympuksen vitonen. Molemmilla omat heikkoudet ja omat plussat :)
Joku kysyi kuvaerosta juttua niin täältä löyyty; http://www.dpreview.com/reviews/CanonG12/5
Noista alasvetovalikoista vai valita oman kameransa ja vertailla JPG tai RAW kuvia ja myös isommilla herkkyyksillä (sielä tulee usein mikrojärkkärien edut vastaan!)

Heidi

Vaikuttaa aivan upealta kameralta tuo uusi olympus! Ihastuin välittömästi! Aion hankkia ihanuuden itselleni synttärilahjaksi ja osallistuin arvontaan JOS vaikka minun mitätön arpaonneni sattuisi suosimaan sen mulle jo ennenaikaiseksi synttärilahjaksi... Mutta sitä kysyisin, että ootko kokeillu miten toimii suomen talvisäässä? Tarvitsisin kameran joka ei jämähdä pakkasessa, kun iPhonelle tuntuu niin käyvän... Olisin iloinen jos vastaisit!:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram