Mitä näistä voisi nyt sanoa. Ei niillä lenkille lähdetä, mutta on ne pirun kauniit.

 

 

 

 

 

 

 

Korkokenkä taipaleeni ei kuitenkaan aina ole ollut tämännäköinen.
Ensimmäisissä korkokengissäni oli niin mitäänsanomattomat sentit, että sana korko oli yhtä paljon yhdistettävissä niihin, kuin lumiukko juhannuskokon kaveriksi.
Ne oli mukavat ja mielestäni oli täysin turhaa hoiperrella epämukavilla kengillä jonkun koron takia. Siis täysin turhaa. Itsensä kiduttamista sanoin minä.

Pysyin kannassani vielä silloinkin kun ympärilläni ystävät tepastelivat jo kaksinumeroisen senttimäärän omaavilla koroilla, silloin kun olin melko pitkänä tyttönä yhtäkkiä porukan lyhyin ja jopa silloin kun kenkäni saivat lempinimen Hello Kitty- kengät.
Joo, ehkä niissä oli tylsä ja pieni korko, mutta Hello Kitty.. Oikeasti?

Ensimmäiset oikeat korkokenkäni ostin vasta n. viisi vuotta sitten. Mustat avokkaat, huimalla 9cm korolla varustettuna.
Kaaduin ensimmäisenä iltana niiden kanssa kolme kertaa. Verta vaan valui polvista ja kengät piilotettiin aika nopeasti komeron perälle.
Uuusi yritys tuli jo kuitenkin muutaman kuukauden päästä eräissä isoissa juhlissa. Sillä kertaa en kaatunut, mutta melkein itkin. Olo alkoi käydä jo niin epämukavaksi, että luovutin ja juoksin (juoksinpa tosiaan. Siis konttasin, melkein ryömin) kotiin, vaihdoin Converset jalkaan ja palasin takaisin juhliin helpottuneena.

Aika säälittävä alku höystettynä hyvillä yrityksilläni, eikö. Nyt jos juhlisin yhdeksän sentin koroissa olisi ilta mukavuuden kannalta helppo nakki. Voisin luultavasti juosta, pomppia ja viimeinen asia mielessä olisi epämukavat kengät ja kaatumiseen tarvittaisiin ainakin kymmenen senttiä ja viisi promillea lisää. Okei, ehkä vähän vähemmän.

En tiedä milloin ja miksi jalkani tottuivat korkoihin- tai vammautuivat väärään muotoon.
Hello Kitty- kengät hävitettiin kuitenkin jo ajat sitten ja lyhyemmät korot miellyttävät silmää enää vain tietynlaisissa bootseissa, ehkä joissain kiilakoroissakin. Muuten heihei terveet jalat ja tervetuloa liikavarpaat. Olo on jollain kieroutuneella tavalla mukavampi korkealla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näissä uusissa ystävissäni on molemmissa senttejä kantapään alla 14. (enempään en kyllä pysty). Ja ne ovat mistäs muualtakaan, kuin täältä: var uri = 'http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(17905396)a(1922462)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);document.write(''); 

Kenellä muulla on ollut yhtä kuoppainen alku? Ne jotka sanovat syntyneensä korkokengät jalassa, niin en ihan hevillä usko, mutta olen jo valmiiksi kateellinen.

 

Kommentit (55)

Janet

Mä oon vähä kateellinen teille KORKEIDEN korkojen käyttäjille. Ne näyttää jaloissa meinaan upeelta, mut eipä näillä nilkoilla kävellä pysty kävelee pilvenpiirtäjillä. Mulla kun on niin ihanat nilkat, jotka saattaa tollee noin ykskaks "irrota" ja korkeat korot tekee sen pahemmaksi. Ei sillä, ei mun päkiätkään kestäis. 7cm saa luvan riittää ja sittekin voin kontata kotiin :D

Tiiiia

vitsit miten upeita kenkiä ahh ;) itse en oo vielä uskaltautunut yli 10cm korkoihin, kun nekin tuo mulle niin paljon lisäpituutta, että välillä tunnen itteni aivan liian pitkäksi, kun vartta mulla on ihan omasta takaakin se 177cm :D toisaalta oon vähän tsempannu oman asenteeni suhteen ja ajatellut, että kaipa mäkin voin käyttää killeri korkoja, vaikka pidempi oonkin :) käyn nimittäin lähes viikoittain just Nellyn sivuilla ja kuolaan ties mitä kenkiä, mut aina se tilaus laantuu siihen, et korkoa on yli 10cm... nytkin tuli tilattua sellaiset 9cm korot, eli toi yli 10cm on vaan joku ihan idioottimainen tabu mulle :D:D ehkäpä mä vielä joskus uskaltaudun klikkailee vähän korkeemmatkin kengät koriin ;)

Natalie

Kenkiä ! Tuli muuten mieleen aika mitätön kysymys, mutta mitä luulet, pääsisitkö noiden mustien kenkien kanssa lentokoneeseen? Onko piikit yhtä terävät miltä ne näyttävät? Tunnet olosi turvalliseksi Helsingin syrjäisillä kaduilla 5 aikaa yöllä? :p IHANAT.

Anonymous

En voi sanoa syntyneeni korkokengät jalassa, mutta aloin käyttämään korkokenkiä 8. luokalla ja ensimmäisissä korkokengissä oli korkoa n. 5 cm. Siitä asti aina kun säät ovat sallineet ja vaatetuskeen sopinut olen jalkoihini korot laittanut. Nyt 6 vuotta myöhemmin ehkä hieman kadun sitä, sillä jalkani tosiaan ovat "vammautuneet" korkokenkä- asentoon. Täysin "pohjattomilla" kengillä yhtään pidemmän matkan käveleminen ( kaupan päästä päähän) tekee jo kipeää. Toisin kuin korkokengissä voisin sitten kävellä vaikka puolimaratonin. Korkeimmat korkoni ei siltikään ole kuin 16 cm. 160 cm pitkänä tyttönä on ihana tepastella korkokengissä, kun ei koskaan näytä "liian pitkältä" :)

Sanni

Voi! Olen kuolannut noita sinisiä korkkareita Nellyltä jo pitkään, mutta en osaa päättää otanko ne vai en. Onko ne hyvät jalassa?

Saara

Oon aina sanonu et Suomi ei ole vielä valmis tollaisille koroille, mut tämähän on aivan huikeeta :) Upeat kengät!

Riikka

Upeita kenkiä! Mun ekat "korkokengät" oli kiilakorot joissa oli päälle 10cm korkoa, niistä oli melko helppo siirtyä tavallisiin korkkareihin. Silti olen kyllä edelleen ehdottomasti kiilakorkojen ystävä, paljon mukavammat jalassa.. Mutta jotkut korot (mieluiten mahdollisimman korkeat) kyllä pitää olla kun lähtee juhlimaan! Tykkään melko yksinkertaisista baariasuista, korot sitten kruunaa asun :)

Materialgal

Ihania kenkiä ja huimaavia korkoja ;DTäytyy myöntää, että jos en ole ihan täysin syntynyt korkokengät jalassa, en ole kyllä siitä kaukanakaan. Nimittäin mulle teinistä asti korot on ollut aika must juttu, en tiedä miksi, mutta korkokengät vaan tuntuvat mukavilta jalassa ja taas matalapohjaisissa kengissä en osaa kävellä ja ne tuntuvat epämukavilta (jopa lenkkarit lenkillä ;) hih), mutta on siinä on miinuksensa. Kyllähän jalat tulevat välillä kipeiksi, varsinkin jos pitkään korkokengissä tepastelee. Mutta rakastan korkoja kyllä yli kaiken, enkä luovu niistä, vaikka mikä olisi ;Dhttp://manifest2materialism.blogspot.com

AnsQ

"tai vammautuivat väärään muotoon" - niinhän siinä taitaa tosiaan käydä kun tarpeeksi korkkareita käyttää. Kyllä mää vaan oon tyytyväinen siihen, että omaan mokoman vamman. Moni kavereista jaksaa käyttää korkkareita muutaman kerran vuodessa ja sitten kitistään kun sattuu. Kyllä se ensin sattuukin, mutta sitten kun niitä alkaa käyttämään useemman kerran viikossa niihin tottuu ja enää ei tunnu misssään! :D Niin ja faktahan on, että alle 12cm korko ei ole korko.

Nina

Minäkin tilasin aikanaan nuo Boyfriendit mutta olivat kyllä tällaiselle harvakseltaan korkoja käyttävälle AIVAN liian korkeat. Kävelin kuin ankka :D Mutta ihanathan ne ovat, se matalampi versio ei näytä yhtään niin hyvältä :)

Anonymous

Minäkin olen kyllä kokeillut elämää koroilla, mutta olen luovuttanut, koska en osaa kävellä niillä, kaadun niissä mukulakivikadulla ja ne sattuvat jalkoihin. Olen 162cm, eli korot olisivat todellakin tervetulleet. Ehkä pitäisi vain ottaa itseä niskasta kiinni ja yrittää totuttaa jalat niihin, sillä olen luovuttanut luultuani, ettei niihin voi tottua ja oletettua, ettei ne sovin minun jaloille. Mutta kirjoituksestasi sain uutta puhtia. Ehkä niihin todellakin voi tottua!

Epona

Itse en ole syntynyt korkkarit jalassa, koska parikymppiseksi asti pidin moisia kapistuksia jostain syystä liian tätijuttuna (olin nuorempana vähän poikatyttö). Sitten ihastuin yhtiin talvinilkkureihin, joissa oli 8cm korko ja kuljin niillä koko talven, kaatumatta kertaakaan.Sen jälkeen kokeilin ihan tavallisen mallisia korkkareita ja tuntui vain kuin olisin aina kulkenut koroissa, en tarvinnu mitään opettelua. Ilmeisesti ne talvinilkkurit oli sen verran kova koulu, jonka huomaamattani kävin, että opin kulkemaan koroilla.Yli 10cm koroista olen kuitenkin pysytellyt erossa, koska tunnen aina koroissa itseni niin kirahviksi muiden rinnalla, ettei innosta jättää muita juhlimaan puolta alemmas.

Anonymous

Hei mä olen harkinnut tilaavani juurikin nuo niittipiikkikengät :)Mut en ole uskaltanut..Millaset ne on jalkaan? Tukevat? Edes vähän? :)

Sofia

ite en osaa vieläkään kävellä kunnolla koroilla :D mut ehkä mäkin joku päivä vielä opin! ihanat noi mustat kengät <3!

Queen Ariel

Tilasin noi niittikengät viime vuonna ja ne olivat aivan liian korketa käveltäväksi! Minä, joka kuitenkin kävelen useasti erittäin korkeilla koroilla olin kaatua niillä joka askeleella. Olivat mielestäni liian korkeat tai sitten liian huonosti istuvat jalkaani, että oli pakko palauttaa. Tuntui kun kävelisi varpailla. Ystävälläni taas on nuo samat sillä lyhyemmällä korolla ja ovat huomattavasti kyllä paremmat, mutta tietenkin nuo korkeammalla koroilla ovat paljon hienommat ;)

Anonymous

Oma korkkareiden käyttö alkoi kans aikas kivisesti :D Juhlissa olen kyllä aina korkoja pystynyt pitämään mutt pidemmät kävelymatkat tuottavat tuskaa... Ensimmäisen keran joskus 7 luokan jälkeen laitoin korkkarit kaupungille shoppailemaan. Käveltyäni kilometrin bussipysäkille jalkani olivat jo ihan loppu :D Noh siinähän oli sitten vielä kokopäivän shoppailut edessä... Tuskaa oli, ja melkein itkua väänsin. Rakot olivat valehtelematta yli peukalon kokoiset. Minä sitten fiksuna tyttönä laitoin tavalliset laastarit rakkuloiden päälle jotka kiskoin irti ennen suihkuun menemistä. Rakot lähti irti ja alle jäi peukalonpään kokinen punainen ihoton alue. Jalat olivat niin kipeet etten voinut laittaa nappiksia jalkaan ja jouduin jättämään kauden päätöspelin väliin. Kyllä vitutti:D Noh tästä viisastuneen kannan aina toisia kenkiä mukana laukussa.

Anonymous

Hienot! Voisitko joskus esitellä sun nilkoissa olevat tatuoinnit? Olen pidempään miettinyt tatuointia nilkkaan, mutta vielä ei ole rohkeutta tarpeeksi. ;)

Joanna

Itseasiassa juuri tänään taiteilin Lontoon kämpän katolla viidentoista sentin koroilla, samanlaiset siniset korkkarit ilman peeptoe-kärkeä - toi väri näyttää nyt tosi nätiltä omaan silmään :) En tiedä, musta koroilla käveleminen on jotenkin ollut aina tosi helppoa. Muistan kun alle kouluikäisenä sain ekat keltaiset "korkkarit" tuliaisina Kreikasta ja siitä se sitten lähti :D Ala-asteellakin kesällä oli aina kiilakorkoja ja pikkuhiljaa korko muuttui ja korkeus kasvoi.

millimolli

Koetin miettiä milloin käytin korkkareita ensimmäistä kertaa kunnolla..ehkä vanhojen tansseissa? Mulla oli 10 sentin stiletto korot ja olinkin siten ainoa jonka kengät koostui siitä korosta ja muutamasta nirunarusta jotka kietoi kengät jalkaan. Mun kengän koko on noin 36 ja korkkareissa siten yleensä 35 joten sopivien löytäminen on todella hankalaa..yleensä käytän siis remmillisiä tai muuten säädettäviä korkkareita koska muuten eivät pysy jalassa. Jalat mulla kipeytyy aina edes vähäsen kun on korkkarit jalassa mutta koskaan en ole kaadunnut tai kokenut hommaa hankalaksi tai liian tuskalliseksi. Muistan että ennen ylppäreitä harjoittelin kotona korkkareilla koska niissä oli reilusti enemmän kuin 10 senttiä ja en halunnut kävellä koukkupolvin hakemaan lakkia. Nykyään käytän korollisia kenkiä aina silloin tällöin, talvikengissä on tolppakorko mutta ihan korkkarikorkkareita tulee käytettyä lähinnä juhlissa tai joskus baariin mennessä. Toiveissa olis tollaset ihanat mustat peeptoet mutta en ole löytänyt istuvia vielä monen vuoden etsinnänkään jälkeen. ps. ihana blogi sulla!

Anonymous

Lääkäri totesi jaloissani jonkun sortin tilapäisiä hermovaurioita kun olin lakkiaispäivänä tepastellut 8 tuntia 8 sentin koroissa, joten olen sen jälkeen pysytellyt balleriinoissa :D

TJ

Itsekin välttelin korkokenkiä pitkään, tasapohjaiset Converset tuntuivat niin paljon kivemmilta :D Ensimmäiset kunnon korkokengät olivat sitten jotain kuutta senttiä, mutta kyllä niillä ihan hyvin pystyssä pysyin! Nykyään en myös itse pidä ollenkaan siitä välimuodosta - se on joko oltava lähemmäs kymmentä senttiä olevat korkeat korot tai ei ollenkaan. Pituutta itseltäni löytyy se 177cm, joten korollisina päivinä viipotan kyllä pää ihan pilvissä...

tutta

Ihana postaus! Ja upeet korkkarit <3 Ite alotin koroilla kävelyn jo 13-vuotiaana, silloin korkoa oli ehkä 5 senttiä, tai alle. Jo noi sentit kannan alla oli ihan liikaa eli pysyttelin kyllä ihan lukioaikoihin asti noissa viiden sentin koroissa. Jossain vaiheessa kuitenkin alko ne sentit kasvaa ja pian oltiin jo yli 10 cm, ja näihin on jääty! Oon sen verta lyhyt, että en voisi kuvitella meneväni vaikka baariin ilman kunnon korkoja ja jotenkin niitä tulee käytettyä ihan arkenakin.

Anonymous

Hei! Blogissasi on paljon kauniita kuvia ja olenkin usein miettinyt kuvaatko itse esim. itselaukaisimella vai toimiiko ystävät ja lauri "hovikuvaajina"? mietin tätä usein muotiblogeja lukiessa ja nyt on pakko kysyä :)

Anonymous

On kyllä upeet kengät! Ja sopii noihin sun kauniisti tatuoituihin nilkkoihin! Missä asut? Kun ei näytä näkymät tutulta Helsingiltä? :D

Anonymous

Mulla kaapin nurkka täynnä vielä näitä matalia korkokenkiä, vaikea luopua vaikkei enää käytäkkään(jos ne vielä tulis muotiin,not). En ymmärrä miksen ole aikaisemmin eksynyt blogiisi, sillä nyt olet ihan ykkös suosikkini! Upea tyyli ja tykkään kovasti lukea kirjoituksiasi. Monissa blogeissa huokuu vähän pissapäämäisyyttä(?) ja muutenkin vähän jotain mistä en tykkää, mutta sun blogistas jotenkin saan sellasen hauskan ja aidon kuvan.

Anonymous

ite oon ihan vasta äskettäin alkanu käyttää korkkareita vapaaehtosesti :D Kuljin aina mielummin balleriinoissa tai tennareissa kun tuskailin korkokengissä.. yksi syy miksi en käyttänyt niitä oli, koska pelkäsin etten osaisi kävellä niillä.:D noooh sitten ostin ensimmäiseni jotka oli hieaman alle 5 cm "korkeat" ja siitä se sitten lähti! en kyllä tosin vieläkään pysty kävelemään kovin paljoa yli 10 cm kengillä, mutta kai sinnekkin joskus edetään! :D ps. tää on kyllä tosi mahtava blogi :)

Anonymous

Mä käytän korkoja tositosi harvoin. Ekat kerrat suju ku vettä vaan, noin 10 sentin koroilla, mut silti en oo tottunu käyttämään niitä. Johtuiskohan siitä, et oon sen 177 pitkä jo muutenkii, enkä halua erottua joukosta joka paikassa. Poikaystävä on mua pidempi, mut jos isken mun korkkarit jalkaan, ni sekii jää lyhyeks... Enkä tykkää siitä. Tilasin kans noi forget your boyfriend:it, mut ne oli iha väärän malliset mun jalkaan (liian leveet), joten jouduin katkerana paulauttamaan ne. Nyt ihastelen niitä vaa muiden käytössä..;)

Antoinette

Olen seurannut sun blogia melko pitkään ja tykännyt kovasti! Osaat ihanasti tuoda kaiken esille ja kirjoitat tosi kivasti, mukava lukea :)

Julia

haha, en tosiaan tiedä :D Piikit ovat kyllä melko terävät ja kyllä minä niihin voisin turvautua jos joku yöllä kadulla kävisi päälle :D

Julia

Ne tuntuvat tukevilta, mutta en uskalla vielä muuta sanoa, kun kertaakaan en ole niillä ulkona liikkunut :)

Julia

hahah, ehdes vähän :D Kyllä ne minun jalkaani istuvat, mutta ihan rehellisesti sanottuna, ne eivät ole sieltä helpoimmasta päästä. Ei ehkä sovellu pitkiin iltoihin :)

Julia

Minun jalkaani ne kyllä istuvat hyvin ja ovat tukevat, mutta vaikeat silti, myönnän :D Nämä on niitä iltoja varten milloin tiedät että kyyti vie ja hakee ja tanssilattiankin voi melkein unohtaa.

Julia

auts auts ja auts :/Kesällä on niin helppo kun mukaan mahtuu aina pikku sandaalit :) Talvella piikkikorot tosin voi muutenkin unohtaa eillei halua löytää nenäänsä jäätyneestä asfaltista.

Julia

Sony nex ja olisikohan ollut 16/18–55 mm objektiivi. Kuvissa on kyllä muokattu kontrasteja, että ihan tämmöistä jälkeä pelkkä kamera ei ota :)

Marie

iiik noi siniset! I WANT! ainoo ongelma on, että musta tulee ihan amatsooni noin korkeilla koroilla...yhhh whyyy god whyyy...

Krista

En todellakaan ole syntynyt korkkareissa :D omistan ihanat lättäjalat, jotka huutavat hoosiannaa, vaikka korot oisivat vain muutaman sentin korkuiset :( olen kuitenkin tilannut nellyltä muutamat korkeat korkkarit (nuo samat niittikengät ja noista toisista pinkit umpinaiset versiot) kannustimeksi, sillä nyt keväällä ja kesällä olen päättänyt totuttaa itseni korkoihin :)

Anonymous

Meikä o samanpituinen ku sinä ja vierastan korkeita korkoja, tuntuu ni pitkältä:D enkä kyl osais ees kävellä kovi korkeilla:D mutta nostan sulle hattua et pidät korkeita korkoja, hienolta näyttää :)

Nanne

Itse olin noin 16-vuotiaaksi asti henkeen ja vereen tennarityttö, kunnes sitten ostin 11,5cm korkeat (mamman mielestä stripparikengät) ensimmäiset korkkarini. Siitä asti rakkaus korkeisiin korkoihin on pysyny. Enää ei alle 12cm korot näytä yhtään miltään mun silmissä. Voit varmaan kuvitella, miten tuskaa mulla oli viime keväänä, kun mursin nilkkani...En sitten pystyny kävelemään edes lakkiaisissani kunnolla korkkareilla, sillä opin kävelemään uudestaan vasta vähän ennen juhlia. Sen jälkeen kävelin seuraavan kerran koroilla vasta heinäkuussa, kun jalat tuntui taas normaaleilta. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta korkeat korot pysyy mun juttuna. Ne tuo aina ihan älyttömästi lisää itsevarmuutta, kun tällä 164cm varrella tunnen itseni muuten ihan liian pieneksi. :D

Anonymous

Muistan 15 vuotiaana kun ostin Seppälästä ekat buutsit jollain 8cm korolla. Laitoin ne jalkaan ja lähdin kiertämään kotikortteliani ympäri. Oli kyllä aikamoista heilumista ja korot jäi kaappiin pariksi vuodeksi. Seuraavan kerran laitoin nämä samat buutsit jalkaan 17 vuotiaana risteilylle, joo... oli kaunista katsottavaa. Hillitön humala + buutsit tokaa kertaa elämässä jalassa = totaalikatastrofi. Nykyään ihan tottuneesti kävelen vaikka miten korkeilla. ;) Hidastaa vaan vauhtia, ku oon aina muutenkin myöhässä niin pitää lähteä bussipysäkille aikaisemmin..

RagDoll

On tässä jo kävelytä lähes päivittäin koroilla jo seitsemän vuotta. Valitettavasti se alkaa tuntua ja näkyä jaloissa. Vaivasenluut ja kipu kiusaa jalkoja, joten olen töihin vaihtanut korkojen tilalle ajoittain ballerinat, jotta pystyn korkoja arkisin käyttämään. Ei haluaisi alle kolmikymppisenä vaivaisenluita leikata. ;)

Vierailija

Haha täällä bingo! Käytin kanssa sellaisia kolmen sentin korkoja ihan tosissaan korkkareina kun olin muutenkin kaveriporukan pisimpiä. Itse ostin kunnon korkkarit samoihin aikoihin kuin sinä, noin viisi vuotta sitten. Niissä oli törkeä 7 cm korko ja tunsin itseni tooodella pitkäksi. Ne olivat hirveät kävellä, en päässyt eteenpäin, jokainen askel oli tuskaa. Onneksi tästä ollaan päästy jo yli ja reilulla 10 cm koroilla on jo todella mukava olla :) Olen kyllä salaa ihastunut taas vähän matalimpiinkin korkoihin tänä keväänä, mutta luulen että korkeat korot ovat kuitenkin tulleet jäädäkseen! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram