Muutama pileen mennyt taidonnäyte ja satunnaiset epämääräiset kokeiluni keittiön puolella viimeiaikoina on mennyt niin pahasti penkin alle, että hyvä etten kadottanut ruokahaluani iäksi.

Rehellisesti sanottuna onnistuin siis tekemään itse itselleni niin pahaa ruokaa, että kokkausmasennuin ja piilotin kauhat kaapin perälle ennätyspitkäksi ajaksi- eli viikoksi.

Siinä sitten pähkäilin, että mikä mättää. Syytin raaka-aineita, keittiötämme ja jopa vuodenaikaa kunnes tajusin olevani vain liian sähläävä ja kokeileva.
Ei niitä kaikkia musteita tarvitse kaataa kasaksi sinne samaan ruokaan, saatika sekoittaa niitä kaikkia ruokia vielä keskenään. Niin, ehkä ei.

Palasin siis takaisin perusruokiin.
Eilen tein maltillisesti tuttuja juttuja ja syötäväähän se oli. Voisin myös ehkä opetella seuraamaan reseptejä, jos ja kun taas lähden tuntemattomille keitoksille uudestaan.
 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (12)

I'm Lacking

Mä ihmettelin tuossa vähän aikaa, että miks mun ruoka on aina kamalan tulista vaikka laittais mausteita vähän. Ensin aattelin, että kanamausta ois jotenkin väkevää kunnes tajusin että mun grillausmausteessa on chiliä. Siis onhan noi muutkin grillausmausteet tosi "mausteisia", mutta luulen että se tulisuus johtu juuri tosta chili-grillausmausteesta. Tavallisesti, kun on ollut sitä perusgrillausmaustetta, ruoka on ollut ihan ok eikä kanamaustekaan ainakaan ennen oo ollut niin "tulista" :D.Edellisellä kerralla sekoitin myös mausteet valmiiksi ruokakermaan joten ne ei menneet semmoseksi köntiksi kuppiin tai broilerin päälle.

Anonymous

Herkulliselta näyttää! :)Itse tykkään testailla Neljän Tähden Illallinen -ohjelman ja muiden tämän tyyppisten ohjelmien reseptejä.Mistä muuten nuo kauniit, valkoiset lautasenne on peräisin (nuo matalat) ? Näyttävät niin kivoilta ja moderneilta. Haluaisin tuollaisten lisäksi löytää myös sellaisia syviä keittolautasia, joiden alla on sellainen koroke tai "varsi", eli kuppi on vähän koholla ja kupin reuna on korkeudeltaan hieman toispuoleinen. Lisäksi haluaisin löytää sellaisia kivilaattoja, joita voi käyttää vaikka jälkiruokalautasina. Näitä näkee monissa ravintoloissa. Mutta en vain ole löytänyt mistään kaupasta.. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Heinz

Ööaaaah kauhee nälkä iski heti! Jos mä menisin viikoksi kokkilakkoon joka kerta kun teen jotain pahaa tai epämääräistä niin minen todennäköisesti söisi enää koskaan. Yksineläessä on se hyvä puoli ettei kukaan muu irvistele, vain minä itse :D

Kittynail

Oikun herkullisen näköistä! Mun mielestä juuri "perusruoka" on parasta! Yleensä jos alkaa liikaa kikkailemaan ja kokeilemaan, se epäonnistuu. :)

M

Sä oot niin inspiroiva, että en kestä! Ihan totta! Huippublogi, kun täältä saa vinkkejä joka lähtöön, niin pukeutumiseen kuin ruuanlaittoon.Oon suhteellisen tympääntynyt ruokablogeihin, jossa vaan hifistellään tekemillään annoksilla. Sulla on ihan eri ote!Oot ihan lemppari!http://donebym.blogspot.com/

Julia

I'm lacking,Jep, joskus pelkkä suolakin vain riittäisi. Olen parhaimmillaan laittanut kastikkeeseen varmaan kahtakymmentä eri maustetta :D Anonyymi,Niitä on kyllä tullut itsekkin testailtua ja useimmiten ihan hyvin tuloksin! Pitäisi taas aloittaa neljän tähden illallinen- maratooni!Lautaset on ikeasta, mutta kuulemma niitä ei siellä ainakaan vähään aikaan ole näkynyt. Kuvailemasi kipposet olisivat tervetulleita tähänkin talouteen kyllä ja jälkiruokalautasista tiedän tismalleen mitä tarkoitat! Veikkaisin, että niitä löytyisi pienemmistä sisustusliikkeistä ja varsinkin itämaisista sellaisista :)Jonna,Viimeisin taisi olla jonkinsortin wokki kokeilu, mihin meni vähän liikaa mausteita ja varmasti aivan vääriä mausteita. Sitä ennen oli pahaa nautaa ja voi luoja vaikka mitä :DHeinz,Sama olisi ollut kyllä täälläkin vielä muutaman vuosi sitten. Silloin kun asuin vielä yksin kokeilin kaikkea ja osa oli niin kamalaa kuraa, että ihmettelen miten olen voinut päästä niiden keitoksien yli :DKittynail,Juurikin näin! Voisi mielummin sitä perusruokaa ruveta pikkuhiljaa hieman muuntelemaan eikä hypätä kerralla tuntemattomaan.Anonyymi,Kiitos. Ohjeet ovat aika helpot, tein vain bataattilohkoja (marinoin öljyssää ja mausteissa: paprikaa, suolaa, chiliä. uunissa 20min) Salaatin minne mozzarellaa, punasipulia, pinjaminsiemeniä ja yrttibalsamicoa. Höyrytettyjä kasviksia ja porsaan fileepihvit, sekä tsatsikia minkä ohjeet löytyvät tunnisteista reseptit :)M,Ihanaa, kiitos! Tämäpä piristi mieltä :)

Anonymous

nää sun ruoka kuvat pitäs laissa kieltää.. pari kertaa oon joutunu lähtee kauppaan näitten takia nii alkaa tulla kalliiks tämä sun blogin lukeminen :D

Anonymous

Valmistat aika usein tommosta pihviä. Miten sen valmistat ja mitä pihviä esim tän postauksen pihvi on? Näyttää niin herkulliselta! Vaikutat aika taitavalta ruoan laittajalta! Sulla on tosi hyvä ja hauskasti kirjoitettu blogi. Laadukkaita kuvia myös :) Hyvää Afrikan matkaa!

Julia

Anonyymi,Hahaah. Anteeksi :DAnonyymi,Kiitos :) Useimmiten vain pannulla. Nuijin pihviä yleensä elmukelmujen välissä litteämmäksi, maustan sen suolalla ja pippurilla ja pistän paistumaan.Tämä tässä on porsaan ulkofilettä. Useimmiten käytän nautaa, mutta possu on halvempaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram