Blogithan kun on nyt täynnä mitä hienoimpia talvimaisema. Jäätyneitä lampia, kristallisia puita ja lumisia kukkuloita ja itse olen loistanut tällä saralla niinkin paljon, että saatan napsasta jokusen kuvan liikennevaloista autosta, sieltä sisältä lämpimästä, jos kamera sattuu olemaan lähettyvillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onhan se Helsinki kaunis näin talvivaipassakin (tuosta sanasta tuli ihan muumit mieleen) Harmi, että sitä ei vain tule koettua niin paljon kun juoksen sisälle välittömästi pikkurillin alkaessa kohmeta. Minulla on vielä niinkin oudot sormet, että nimettömästä ja keskisormesta pakenee väri ja tunto luultavasti siinä alle minuutissa jos on vähänkin kosketuskissa kylmän kanssa, oli hanskat tai ei.

Viime viikolla- kun oli tosi kylmä. Olimme syömässä IsoRoban Fafassa ja siitä syömisestä harmaan kohmeisilla kätösillä, mistä vain kolme sormea oli toiminnassa ei meinanut tulla yhtään mitään.
Pöytämme näytti siltä, kuin siinä olisi yrittänyt lauma alle viisi vuotiaita syödä ensimmäistä kertaa puikoilla.
Taidan itsekin olla yksi iso vauva. Onneksi ilmat jo vähän lämpenee.

 

Kommentit (22)

Anonymous

Hei tuohon sormien tunnottomuuteen ja värien karkaamiseen on oikeasti joku "syndrooma", tai siis joku tällainen ilmiö vai miksihän sitä voisi nimittää? Työkaverini kertoi ennen joulua, että hänen on todella hankala työskennellä kylmässä, koska hänen sormensa menevät tunnottomaksi ja muuttuvat valkeiksi/harmaiksi, koska hänellä on tämä kyseinen ilmiö :D Sen nimi oli muistaakseni juurikin joku harmaat sormet tai muuta vastaavaa :D Haha, kylläpä on kertakaikkiaan ammattimainen ilmiön diagnoosi, "joku sellanen mikähän se oli" :D Mutta kuitenkin, pointti oli että sinunkin "oudoille" sormille on varmaan tämä sama selitys!

Soile

No onneksi asut kuitenkin noinkin "etelässä" :D Täällä missä tällä hetkellä asun oli viime viikolla -35 astetta. Jotkut mittasi -37. Kyllä meinasi olla pikkurilli, keskisormi ja kaikki siltä väliltä kohmeessa, jos nokkansa ulos pisti.

Anonymous

Hei, ollaan tulossa Helsinkiin tässä lähiaikoina ja mennään illalla ulos syömään. Olisiko sinulla ehdottaa jotain Ravintolaa? Ravintolan tulisi olla hintatasoltaan ei mikään todella tyyris, semmosta keskiluokkaa ja annosten sellaisia täyttäviä.

Anonymous

Nopean googlettelun tuloksena, ilmiön nimi on ilmeisesti valkosormisuus! :) Melkein muistin oikein :D

Laura

Ihania kuvia aina kaikki talviset kuvat :) Rakastan talvea, lunta ja aurinkoisia pakkasilmoja, mutta minäkin kun niin vilukissa olen, että johan sitä hieman lämpöä tässä alkaisi kaipailemaan! Itselläni tuota tunnottomuusongelmaa ei ole, mutta ikäisekseni maailman huonoin verenkierto kylläkin, joten sympatiseeraan kovasti :D Toivonkin aina, että sanonta "kylmät kädet, lämmin sydän" pitäisi paikkansa :D

Tiia

Alkaa ottamaan päähän nämä pakkaset. Mahtavia kuvia kyllä saisi ulkoa jos vaan viitsisi käydä ottamassa.

Julia

Halleluja! Olenkin miettinyt, että tälle täytyy olla jokin ihan oikea syy! Joskus sormeni ovat vaalentuneet nimittäin ilman hirvittäviä pakkasiakin ja olen vähän ihmetellyt, että mikäs näitä vaivaa :D Kiitos siis paljon infosta.

Jossu

Täälläkin toinen jäätyvät sormet-syndroomalainen! Mua nolottaa tämä jäätyminen paitsi syödessä (jolloin puolet haarukallisesta tipahtaa juuri ennen kun avaat suun käden täristessä) m.m. kaupan kassalla, jossa et millään saa kortteja lompakosta, sekä ulko-ovella jossa lähipubin spurgut katselee silmät pyöreinä kun ei saa avaimista kunnon otetta että saisi sen tähdättyä ulko-oveen :D

Jossu

Jos sallit(te) niin ehdottaisin lämpimästi Kitch-raflaa Eerikinkadulla, ihan Forumin kupeessa. Raaka-aineet ovat luomua, annokset täyttäviä, palvelu hyvää ja hinnatkin kohdallaan. Plussana vielä rento tunnelma ja omaperäinen sisustus ;)

Anna

Lohduttavaa kuulla, etten oo ainut sormiongelmista kärsivä! Ihania kuvia muuten, ois kyllä kiva itekin uskaltautua kameran kanssa tonne pakkaseen :D♥ Annalivetolove-anna.blogspot.com

Joanna

Hui, näyttääpä siellä Suomen puolella tosissaan kylmältä!Mutta ihailen pakkaspukeutumistasi, mä näyttäsin siellä varmaan joltain muumiolta joka on hautautunut kaiken kerroksen alle joka vaatekaapista vaan irti lähtee :'DPS. Et ole ainoa "sormivammainen" - tälläkin hetkellä mulla lagaa koko oikeanpuoleisen käden sormet. Ei jotenkin kierrä veri?

Anonymous

Tohon on jotain lääkettäki tohon sormijuttuun! Kaveri ainaki syö sellasia niin sitte helpottaa kuulemma ainaki vähäsen. Eli kannattaa käy lääkärillä kysyy, jos ihan hirveesti vaivaa :)

Kirsi

Ilmat on tosiaan olleet hyisen kylmät viime aikoina. Minunkaan ei tule erityisemmin vietettyä talvella yhtään ylimääräisiä minuutteja. Itse olen kärsinyt kylmien sormien "Raynaudin syndroomasta" jo kymmenisen vuotta ja olen saanut lääkäriltä siihen ihan diagnoosin ja lääkitystäkin. Suosittelen sinua kääntymään lääkärin puoleen jos oireet sormissa pahenevat vuosien kuluessa - toivottavasti näin ei kuitenkaan sinulle käy.

Anonymous

Hei kiitos paljon molemmille ehdotuksistanne, voi olla että jompaankumpaan paikkaan päädymme :)

Maria K.

Valkosormisuutta täälläkin! Tosin jostain syystä ei kovilla pakkasilla, vaan tuulisella säällä. Yleiseen kylmyyteen auttaa muuten aika paljon se, että suojaa pään kunnolla.

Julia

Mahtavaa miten täällä tiedetään niin paljon! Tästälähtien kun minulla on joku vaiva tulen pohtimaan sitä tänne :) Onneksi sormiongelma ei ole vielä niin paha, mutat nyt ainakin tiedän, että kehtaan mennä lääkäriin jos pahenee. Kiitos.

Julia

Suosittelen illalliselle Kitchiä ja brunssille vaikka Toria (se on enemmän lounaspaikka).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram