Tiedättehän minun mielikuvitukseni?
Ei ehkä tule siis yllätyksenä, jos kerron miten hämmentäviä hetkiä koin kävellessäni kadulla autolleni ja huomatessani, miten kaksi poliisia pyllisti siinä autoni vieressä! Toinen oli miltei mahalleen maassa, kun toinen kontalleen siinä vieressä ja molemmat tuijottivat autoni alle fikkari kädessä!

Jähmetyin saman tien siihen paikkaan ja hurjat kuvitelmat vilisivät päässäni. Olenko tehnyt jotain väärää, ajanut tietämättäni jonkun yli ja koko juttu on jäänyt jonnekin nauhalle ja nyt ne tutkivat autostani rikosjälkiä!
Kerättyäni rohkeuteni (ja järkeni rippeet) hiivin varovasti poliisien taakse ja kysyin pelokkaana, että mitä te teette autoni alla?
”siellä on kissa” ne sanoi.
Voi ei, olen sittenkin ajanut kissan päälle!
Tätä tosiaan mietin ensin kauhuissani, mutta onneksi pian kuulin kun kissa maukui ja poliisitkin jatkoivat kertomalla että se piileskelee tuolla autosi pakoputken päällä. Se oli ihan pieni pentu ja kovin peloissaan raukka. Seuraavaksi autoni vieressä kadulla kulkijoiden ihmeteltävänä pyllistelikin minä, Lauri, kaksi poliisia ja yhteisvoimin koitimme saada kissaa jostain autoni pohjasta houkuteltua pois. Poliisit pyysivät jos voisimme hakea kotoamme jotain ruokaakin millä saisimme kissaa houkuteltua, tai harjanvarren millä siihen pystyisi ylettämään, mutta eivät nekään toimineet. Siellä se vaan maukui ja minä mietin itsekseni että tämä on ihan hullujen hommaa. Tämä ei nimittäin ollut ainoa kissaongelmamme lähiaikoina.

Muutamia viikkoja sitten hämmennyin paljon pahemmin, kun avasin oven pimeään rappukäytävään ja näin pimeydessä minua tuijottavan kaksi punaista silmää! Olin saada pahemman luokan halvauksen, mutta onneksi ennen sitä ehdin painaa valokatkaisijaa ja nähdä silmien kuuluvan jonkun demonin sijaan (ihan hyvin rapussamme voisi olla demoni!) kissalle.
Kaunis Ragdoll, jonka silmät olivat kyllä sittenkin siniset. Se maukui ja yritti livahtaa asuntoomme sisälle. Koin hetkellisen hämmennyshetken, kunnes tajusin lähteä pimputtelemaan muiden kerroksessamme asuvien ovikelloja kysyäkseni oliko kissa heidän. Kukaan ei tietenkään vain ollut kotona.
Ajattelin lähteä kyselemään alakerrasta, mutta kissa ei suostunut tulemaan mukaani. Se halusi istua vain meidän ovemme edessä ja maukua. Lopulta sain houkuteltua sen hissiin, mutta kun avasin oven, niin tämä kissa pinkaisee rappuset ylös ja minnekäs muuallekaan kuin meidän ovemme eteen!
Et asu siellä! Kerroin sille monesti, mutta se vain tuijotti minua kauniilla silmillään.


Kun alakerrassakaan kukaan ei avannut oveaan ja kissa maukui edelleen meidän ovemme edessä olin jo aivan epätoivon partaalla ja todella myöhässä menoistani.
Lopulta naapurimme tuli rappuun ja lupasi onnekseni jatkaa omistajan etsimistä ja päästi minut rientämään menoihini.
Sain myöhemmin kuulla, että kissa löysi lopulta onnellisesti omaan kotiinsa.


Ja niin! Se tämänpäiväinen pentukin saatiin lopulta poliisien hoivaan. Sen lopullista kohtaloa en tiedä, mutta voi lujan kiitos se oli ainakin parempi, kuin se jos poliisit eivät olisi olleet siinä ja minä olisin mennyt ja käynnistänyt autoni!   

Mekko // Bershka
Farkkutakki // Only
Sandaalit // Zara
Laukku // Marc Jacobs
Aurinkolasit // MiuMiu
Sormus // YSL

Kommentit (29)

Tiina

Hei! Mistä ostit tuon kauniin Bershkan mekon? Netistä jostain? Hyvältä näyttää! :) Kiitos kivasta blogista!

Nymfimaatti

Apua, toi mekko on ihan rakkaus!!! Mitäköhän ihmettä ne poliisit sitä kissaa yrittivät metsästää. Luulisi niillä olevan 'tärkeämpiä' tehtäviä. Mielenkiintoni heräsi kyllä nyt :D Onneksi kuitenkin kisuli saatiin pelastettua ja kaikki päättyi hyvin :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jaa'a en yhtään tiedä, mutta aika kauan siinä koko hommaassa meni :D
Minusta tosin oli hurjan suloista miten hyvän kohtelun pieni kissanpentu sai!

Maria

Nymfimaattin kommentti poliisien resurssista ei ollut kaikkein pahin, mitä aiheeseen yleensä kommentteja tulee, mutta täytyy taas todeta, että yhtäläillä tärkeetä on mielestäni pelastaa eläimiä kuin kuskata niitä juoppoja koteihinsa. Ellei jopa tärkeempää. Tai oikeastaan mielestäni on kyllä tärkeämpää pelastaa eläimiä kuin kyyditä juoppoja kotiin :)

Queen Ariel

VOI KISUT!!!!!! Minä pelastaisin kaikki maailman kisuliinit jos olisi resursseja sellaiseen!!<33 :D Tahtoisin perustaa kissakodin<3 miumiu.

Queen-ariel.blogspot.com

Vierailija

sun tyyli kirjottaa ja se kuinka paljon kirjotat on ihanaa<3 et yhtään liikaa, muttet liian vähänkään, niinkuin useissa muissa blogeissa.. jatka samaan malliin:)<3

jee

sun tyyli kirjottaa ja se miten paljon kirjotat on ihanaa<3:) et yhtään liian paljon muttet liian vähänkään!!;)

tannttu

Haha aivan loistavia kissatarinoita :D
Ois ollu kiva tietää, että miten ne sen kissan oli huomannut :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tuossa hassulla sattumalla eräs alemman kommentin kirjoittaja kertoikin ilmoittaneensa maukuvasta kissasta auton alla :)

Susanna89

Hieno mekko! Italiassa huomasin että siellä on ihan tavallista että kissat asuvat autojen alla, tosin ne lähtevät karkuun kun autoja käynnistetään

Eerika

Voi, en kestä! Ja mä oon jotenkin tavattoman ilahtunut siitä, että ne poliisimiehet oikeasti jaksoi nähdä vaivaa pelastaakseen sen pikku kaverin. Palauttaa uskon suomalaisiin lainvalvojiin :)

Ja sitten haluan kehua sun kirjoitustyyliä (kuten moni muukin on näemmä tehnyt). Sulla on jotenkin ihan mielettömän hyvä kyky "piirtää kuva" teksteilläsi. Tarkoitan siis sitä, että kun kuvailet jotain tapahtumaa, kuten poliiseja, sinua ja lauria pyllistelemässä tien varressa, niin sen huvittavan näyn näkee oikein silmissään. Minkään toisen blogin kohdalla en oikeasti naura ääneen ja hymile tekstiä lukiessa.

Oon myös samaa mieltä siitä, että tekstisi ovat sopivan pitkiä ja ne on jaoteltu niin hyvin, että niitä on helppo lukea. Ja henkilökohtaisesti en ainakaan ikinä kiinnitä huomiota mahdollisiin kielioppivirheisiin, sillä tempaudun niin tekstin vietäväksi. Tekstistä kuitenkin näkee, että olet panostanut siihen, joten ketä kiinnostaa onko pilkut oikeissa paikoissa tai yhdyssanat oikeaoppisesti kirjoitettu.

Oot blogimaailman kultakaivos, joten kiitos kun jaksat kirjoittaa <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Mielestäni se oli kyllä todella hellyyttävää :)

Ja ihanasti sanottu! En tiedä onko 'blogien kultakaivos' ehkä yksi kauniimmista lauseista mitä olen kuullut tästä! Kiitos siitä ja kommentistasi erittäin paljon. Tuli todella iloinen mieli <3

Kiitos kun luet tätä.

SS

hehe, päivitin eilen faceen, kuinka olimme soittaneet hätäkeskukseen ystäväni kanssa kun kuulimme maukumista matkalla lounaalle. Paikallistimme maukumisen kadulla seisovaan auringonväriseen autoon ja jäimme odottelemaan, että partio tulisi paikalle. Toivoimme, että kissa alkaisi maukumaan, jotta poliisit varmistuisivat siitä, että ääni todella kuuluu autosta, eikä ole meidän mielikuvituksen tuotetta ;)

Aamulla työkaverini oli linkittänyt blogikirjoituksesi seinälleni, ja kyllä, taitaa olla kyse samasta autosta ja samasta kissasta, josta me soitettiin :)

Hyvä, että kissa saatiin pois ehjin nahoin, olipahan siinä poliiseilla keikka!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah, eikä! :D Kyllä tämä oli sama tapaus, mutta eri auto (minulla on hopea).
Kissa oli juossut jo kertaalleen tien yli keltaisesta autosta autoni alle ja lopuksi vielä uudestaan keltaiseen autoon. Siinä oli kyllä näky kun pentu juoksee tien yli autosta autoon edestakaisin ja poliisit juoksevat perässä :)

tytt

Voii ihania kissatarinoita :) toivottavasti pieni maukuja löytää kodin poliisien luota :) minustakin on tärkeää että poliisit ja palomiehet auttaa myös eläimiä :)
Minulla itselläni on ragdoll - asumme myös kerrostalossa, aina jos meillä on useampi kauppakassi, kissa livahtaa rappukäytävään ja se kyllä kerkeää juosta kauas ennen kun minä sen saan kiinni :D Yritän sille aina sanoa, että et sinä reppana pärjäisi tuolla ulkona yksin - tulisi mamia pian ikävä! :)

Kiitos Julia ihanasta blogista - mulle riittää tämä yksi blogi, tästä tulee niin hyvä mieli, kirjoitat hyvin ja kuvasi ovat kauniita :)
Lämmintä kesän jatkoa sinne! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ragdollit tykkäävät siis seikkailla rapuissa! :)
Kiitos kuule itsellesi kun luet ja kommentit vielä noin ihanasti - siitä tulee minulle hyvä mieli!

Mimi

Meillä oli ennen hömelö kissa, joka karkasi aina rappuun. Juoksi sitten suoraan kerroksen ylöspäin ja maukui kyllä oikean oven kohdalla, mutta väärässä kerroksessa.
Kissat <3

Kielipoliisi

Voi mitä kissajuttuja! :) Itse kissoja enemmän kiinnitin taas huomiota sun kirjoitustyyliin - se on lyömätön! Äidinkielen opettaja varmaan kommentoisi tämän jutun rakenteen olevan loistava ja niin minäkin. Ihanaa lukea blogiasi kun tietää, että kirjoitat taidolla. Monista blogeista kun ei samaa voi sanoa.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oho! Kiitos. Yleensähän kun se on juuri niin päin, että kielioppivirheistäni huomautetaan. En ole mikään taituri niiden kanssa, mutta tarinaa yritän kertoa parhaani mukaan :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram