Otin sen vanhasta Mersustasi kun ostin oman ensimmäisen autoni ja siitä lähtien se on kulkenut takakontissani. Otin myös autoimurisi - voin päätellä sen ulkonäöstä ja tehosta, että se on ensimmäinen koskaan valmistettu autoimurin. Iso möhkäle, mikä ei tietenkään enää toimi, mutta en raaski heittää sitä poiskaan.

 

Kuten en tuota lapiotakaan.
Eilen ajaessani kotiin huomasin että lumiauran jäljiltä autotallini oven edessä oli jättimäinen lumikasa. Manailin etten ehdi kotiin katsomaan Australian Masterchefin loppuhuipennusta - huipputärkeää hommaa, olenhan tuohon sarjaan aivan koukussa! Laskeskelin, että kasan raivaamiseen menisi kevyesti ainakin seitsemän minuuttia ja takaraivossani soi poikaystäväni saarna siitä, kuinka minulla pitäisi muka olla oikea kunnon lapio tällaisien lumipäivien varalle takakontissa.
Niin, no ehkä sellaisella tämä työ olisi tosiaan hoitunut nopeammin, mutta tällä edesmenneen ukkini (antiikki)lapiolla on kovasti tunnearvoa. Se on ainakin 30 vuotta vanha! Ja kyllä tässä kohtaa tunnearvo voittaa senkin seikan, että siitä löytyy tehoa vähemmän kuin hiekkalapiosta.

Hartaan lapioimisen jälkeen oli vihdoin lumikasan kanssa valmista ja juuri kun olisin päässyt talliini sutjakkaasi ajamaan, osui näkökenttääni nainen joka hieman kauempana yritti samaisen lumiauran jäljiltä kaivaa autoaan esiin lumihangesta – ja vielä ilman lapasia!
Kokkiohjelman finaali, vaiko tuo selvästikin hädässä, ehkä töistä myöhässä oleva nainen? 
En voinut muuta kuin marssia paikalle antiikkilapioni kanssa ja tarjoutua apuun. Siinä me sitten seuraavat kymmenen minuuttia kaivettiin taas ja manailtiin jokavuotisia lumikinoksia.
Urakan jälkeen sain todella lämpimät kiitokset avustani ja itse mielihyvää ehkä jo siitä, että antiikkilapiosta oli apua <3

Tajusin juuri, että olen suomen surkein muotibloggaaja. Minun piti kertoa Stokkalta ostamastani Marc Jacobsin laukusta, mutta sen sijaan kerron kuolleen isoisäni vanhasta lapiosta.

 

Lyhyesti: Marc Jacobsin Classic Q Natasha –laukku. Sopivan rento, simppeli ja tarpeeksi pitkä olkahihnakin. Tykkään.
Paita Only // Housut Bershka // Kengät Jeffrey Campbell // Pipo, apua en muista // Sormukset Gt // Kaulakoru Zara

 

Kommentit (72)

Katya

Nyt on kyllä kovasti mun mieleen toi asu - multa löytyy tuo ihan sama farkkupaita ja se on kyllä päässy kovaan käyttöön. :) Vielä ku vaan olis itelläki Jeffrey Campbellit, joihin ne yhdistää.. :)

Anni

Tää oli varmasti päivän sympaattisin postaus ja mullekin tuli tästä hyvä mieli :)

RagDoll

Olet ihana! Kuinka moni olisikaan suostunut vapaaehtoisesti tuntematonta auttelemaan tuolla pakkasessa. Ei moni. =)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minuakin on joskus autettu ja olin niin kiitollinen, että oli vaan kiva auttaa!

Harmillisen moni kyllä pihtailee lapioistaan :D

Tinski

"Tajusin juuri, että olen suomen surkein mutibloggaaja. Minun piti kertoa Stokkalta ostamastani Marc Jacobsin laukusta, mutta sen sijaan kerron kuolleen isoisäni vanhasta lapiosta." Juuri sen takia luen tätä, enkä sitä aivotonta "oooo, kattokaa mitä mä oon ostanut ja nyt oon niin paljon parempi ihminen!1" -blogihärdelliä.
Oot <3

Mirre

Voi että! Ootpa avulias. Tosi arvostettava piirre ihmisissä! :) Näytät taas upeelta ja toi kaulakoru on kas hieno.

Tanja

Mielenkiintoisempaa ainakin minun mielestäni oli kuulla lapion tarina, eikä laukun ;) Juuri siksi blogisi onkin ihan siellä suosikkilistani kärkipäässä!

Piipi

Ehkä suomen surkein muotibloggaaja, mutta ihana tarinan kertoja. Tämmöiset jutut voittaa vaatteet sata-nolla :)

Minna

Mielestäni blogisi on ihan huippu, sillä et kirjoita pelkästään pitkää tarinaa uudesta laukustasi, vaan kerrot jotain päivän tapahtumiasi myös. Lopuksi mainitset asian lyhyesti, että mistä vaatteesi on hankittu ja onko kenties jokin täysin uusi hankinta :) Täten lukijakin pääsee edes hieman lähemmäs sinua, siitä millainen olet. Tämän takia itse ainakin tykkään todella paljon blogistasi! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla :) Meinasin sanoa, että enhän minä edes laukusta keksisi mitään kirjoitettavaa, mutta jos lapiostakin niin enköhän mistä vaan :D

Nina

Huomenta! Voi miten kirjoitat kivasti:) Mukava tapa herätä aamuun kun lukee sun blogia.. Se että auttaa toista hädässä on useinkin sitä parasta endorfiinia ja se palkitsee sekä auttajaa(hyvä mieli) että autettajaa (muistaa tunteen kun joku auttaa hädässä,ehkäpä hän puolestaan auttaa seuraavaa) Mukavaa viikkoa sinulle:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla :)
Joo, näin on! Muistan kun itse muutama vuosi sitten olin niin hangessa autoni kanssa ja peräti kolme ohikulkijaa ryhtyi auttamaan :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahaha :D keksit ihan mahtavan positiiviesen puolen lapiostani! Se kiittä :)

"First I thought I'd dig someone's car up, but I couldn't make up my mind on which one".
IHANA <3

Senja

Lapion tarinasta taisi olla paljon mielenkiintoisempi kuulla :) vaikka laukku on aivan kuolettavan ihana!!! Kerennyt tässä jo useaan otteeseen instagramin kautta sitä kuolaamaan! :D

Nina

Ja ei voi kuin kiittää, koska tuo laukku ei kiinnosta piirun vertaa verrattuna edesmenneen ukin lapioon. Puhtaasti muotiblogeja ei taida kovin moni edes lukea, sen kun silmäilee kuvat ja siirtyy seuraavaan. :)

xoxo Nina

Fiipi

Vaikka postaus olikin lapiosta niin katseeni kiinnittyi ensimmäisenä laukkuun (hyi minua, olenko materialisti). Komsiikomsaa mulla on kans tuo laukku ja raaaaaaaaaaaaaakastan sitä! Ostin omani viime vuonna Oslosta ja tajusin ottaa käyttöön vasta tänä keväänä. Ainoa miinus tuossa on se jumalattoman vahva magneetti joka deletoi kaikki kantiskortit, hotellin avaimista puhumattakaan. Uusissa laukuissa se magneetti näyttää olevan jo erilainen, tainnut tulla valituksia turhan vahvasta magneetista. Hirveen monella en ole tätä laukkua nähny, kesällä Tukholmassa tuli pari vastaan ja tunsin suurta hengenheimolaisuutta, kuin nyt myös sinuakin kohtaan :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No jos kuvassa on lapio ja laukku niin en voi syyttää kyllä ketään materialistiksi jos katsoo laukun ekana :D

Toivottavasti minulla on ihan "normaali" mangneetti tuossa. En ole ainakaan vielä huomannut mitään deletointia. Varmasti on tullut muutama sanominen. apua en tiennyt että noin voi edes käydä!

Fiipi

Kesällä Stockalla kattelin noita laukkuja ja niissä näytti olevan ns normimagneetti joka klikkaa toisen puolen kanssa kiinni. Tässä minun laukussa on miten sen sanois, magneetti ommeltu laukun sisään niin ettei sitä näy. Tuskin sinulla on siis syytä huoleen :) Mutta jos ongelmia tulee, käy ihmeessä reklamoimassa. Oisin itekin ottanu yhteyttä jos olisin ottanut laukun aikaisemmin käyttöön ja olisin ostanut sen vähän lähempää.

Lumen uhri

Olitpa ihana kun autoit toista hädässä!

Pakko kehua sinuakin (ainakin oletan, että se olit sinä.) Sunnuntaina pahimman lumikaaoksen keskellä yritin nousta Pursimiehenkatua autoni kanssa ja kirosin, kun kokoajan sieltä tuli porukkaa vastaan ja jouduin peruuttelemaan takaisin alas Perämiehenkadulle. Mielestäni se olit sinä, joka kerran tulit minua vastaan ja olit ainoa joka heilautti kättä kiitokseksi!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Eikä! Se tosiaan olin minä :D
Muistan tuon itsekin oikein hyvin - harmitti niin, kun jouduit peruuttamaan. Mietin itse ensin peruuttavani, mutta takana oli sellainen luminen, mutkikas ja jyrkkä ylämäki että ajattelin sen olevan ihan mahdoton tehtävä.

Ja ainahan pitää tietysti kiittää heilutella kanssa-autoilijoille. varsinkin tuollaisella säällä! :)

lara

just tän takia sun blogia jaksaa lukea, koska et ole pinnallinen ja itsekeskeinen ihminen. kiitos

Soile

Whaaat, Stockalta? Miksi mä en tuota merkkiä siellä nähnyt, kun viimeksi kävin pyörimässä, onko joku uutuusjuttu? Ja ihan mahtavia nää sun tekstit, jatka samaan malliin!!! Sun blogi on voita blogimaailman leivän päälle ja paljas leipähän ei maistu juuri miltään.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana vertauskuva :D Kiitos!

Ei mielestäni ole uutuusjuttu. Siellä ei vain ole ns. omaa marc jacobsin osastoa vaan ne on siellä ehkä hieman piilossa/seassa :D
Jokatapauksessa, sieltä ekasta kerroksesta korujen takaa (ainakin helsingissä siis) löytyy muutamia marcin juttuja :)

tintu

"Minun piti kertoa Stokkalta ostamastani Marc Jacobsin laukusta, mutta sen sijaan kerron kuolleen isoisäni vanhasta lapiosta." Nauroin niin että vedet tuli silmistä! :D Rakastan tätä blogia juuri tuon sun rennon asenteen vuoksi! ei se ole niin justiinsa :D arkipäiväisiä juttuja "tavallisen" kansalaisen kirjoituksia :) love love <3

Lauraa

Muistan ku olin n. 12-vuotias ja minä, äiti, veli, mummi ja ukki käytiin kaupassa. Mun oli aivan pakko saada ABBAn levy. Äiti ei sitä suostunu ostamaan, mut ukki suostu. En oo oikeestaan missään vaiheessa ABBAa kuunnellu mut en mä voi sitä levyä antaa eteenpäin tai heittää pois ku jo kuollu ukkini sen mulle osti.
Ostat uuden lapion autoon, jolla auraat lumet mutta pidät ukin lapion aina mukana autossa :)

pauliina

täydellinen laukku. meinasi laukkukateus iskeä mutta en jaksa olla edes kateellinen noin auttavaiselle ja mukavelle tyypille. ja ihana tarina lapiosta.

Laura

ääh mmitäää! Mistä lähtien Marc Jacobsia on saanut stokkalta? Mitä laukku mahtoi maksaa? Oon tässä viime päivät yrittänyt opettaa äitiä vähän paremmaksi internetin käyttäjäksi jotta voisi kyseisen laukun mulle joululahjaksi tilata, näköjään olisi helpompikin tapa..

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Stokkalla tosiaan on muutamia Marcin laukkuja :) Ei kokonaista omaa osastoa mutta jotain kivaa kuitenkin. Kannattaa käydä katsomassa tai kyselemässä sieltä :)

Tipitii

''Mutibloggaaja'' oonko ainut joka huomas tän virheen, sori oli pakko viilata pilkkua ;D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

siis jestas näitä mun silmiä! luin kolmeen kertaan kommenttisi ja mietin että mitä vikaa tuossa "mutibloggaajassa" on - enkö saa sanoa itseäni siksi vai mitä :D (En siis nähnyt virhettä omassani, enkä myöskään sinun kirjoittamassasi sanassa :D )
Ei ihme, että vaikka luen tekstit useaan otteeseen läpi, sinne aina jää virheitä.
Kiitos kun korjasit :)

Sara

Haha, huomaan täällä olevani samoilla linjoilla monen muun kanssa :D jätän nää sun postaukset aina viimeisenä luettavaks koska ne saa yleensä niin hyvälle tuulelle! ja mun puolesta superhienot laukut saa jäädäkki sivummalle jos on tällasta kerrottavana ;)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihanaa! Ja niin hassua. minäkin jätän lempiblogini viimeiseksi, kuinka mahtavaa, että joku tekee niin minun blogini kohdalla! <3

eve

Oon monta kertaa sun postauksia lukiessasi näin aatellut ja niin aattelen nytkin, olet ihana! Yhdyn edellisiin, näitä tarinointeja on mukavaa lukea ja peset muut muotiblogit mennentullen :> Vähän tämmöinen tusinakommentti mitä sulle tulee 13 tusinassa, mutta minkäs teet ;)

Maria

Blogiasi on ihana lukea, sillä omaat niin mahtavan tyylin että sitä on kiva seurata ja yhdyn edellisiin kommentteihin sen suhteen, että olet mielestäni mahtava kirjoittaja myös, postauksesi saavat hymyn huulille :) Olen erityisen ihastunut tyyliisi käyttää maksihameita sillä itsekin hamstrailen niitä aikalailla! (:D) oletko ajatellut, että tekisit jonkun pikkujoulutyylisen/talvisen postauksen maksihameesta ja siitä kuinka sinä yhdistelisit sitä? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos, ihanaa <3

Maksihameet on kyllä ehdottomia lemppareita! Minun on pitänyt tehdä talvinen maksihame postaus, mutta sitten nousi nämä kamalat kinokset ja pakastin pakkanen! Vaikea tuolla hangessa sellaisen pitkän helman kanssa viilettää :D (pikkujouluna voisi kyllä thedä poikkeuksen!). Harmi etten tajunnut tuohon pikkujoulu pukeutumis -postaukseeni laittaa yhtään maksihametta. Luultavasti yhdistäisin viininpunaiseen maksihameeseen (gt:stä löytyy) mustan kimaltelevan paidan. Vähän tähän tyyliin:
http://ocjulia.indiedays.com/2012/11/10/fashion-night/

Maria

Näytät hyvän arkisen tyylikkäältä noissa vaatteissa ja etenkin sen uuden laukun kanssa.Nämä muotiasiat ei kauheasti ole se mun juttuni mitä seuraan blogistasi mutta tuo laukku kieltämättä sai minut kateelliseksi!

veera

Minäkään en lue blogiasi niinkään muotijuttujen vuoksi( vaikka kaikki asukuvat kiva lisä onkin!), vaan nimenomaan hyvän ja mielenkiintoisen tekstin vuoksi =) Kirjoitat jotenkin niin rehellisesti, ettei edes haittaa, vaikka aihe sitten olisikin ukin vanha lapio eikä se uusi kallis laukku. Huippu blogi ja huippu bloggaaja, jatka samaan malliin!

Alma

Haha, tosi sympaattinen ja hyvinkirjoitettu postaus. Sulla lentää kyllä hyvää läppää, tämä on sellainen katoava luonnonvara bloggaajien keskuudessa, valitettavasti. Ja hyvin se laukkukin tuli kuvien kautta esille, nätti se onkin. :)
Keep on going! :)

ookik

Oispa näissä blogi kommenteissaki sellainen tykkää- nappi, tykkäisin joka ikisen kommentista kenen kanssa olen samaa mieltä, ja niitä tykkäyksiä tulisi paljon! OOt ihana!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat