Makkaroiden ja hattaroiden lisäksi Linnanmäeltä saa nykyään huippukokkien ruokaa. Minähän tunnetusti inhoan hattaraa, mutta perinteisestä hodarista en luovu. Ehkä joudun vain karsimaan huvipuiston nakkisämpyläni tästä lähtien yhteen kappaleeseen, jotta pääsen hulinan keskeltä istumaan alas ja löydän tilaa vielä joko sushille, poronkäristykselle, trendikkäille lihapullille, tai vaikka liha tartarille uudessa ravintolamaailmassa Kattilassa.

Kävimme paikanpäällä perjantaina. Propsit ravintoloitsija Kim Heiniölle ja kaikille muillekin, ketkä tämän nyt mahdollistivat. Tykkään aivan helkkaristi.

Kattila koostuu kuudesta ravintolasta ja on matti meikäläisenkin kukkarolle myönteinen laadukkaan ruuan keittiömaailma.

Ei ehkä niin yllättävää, että näiden joukosta jo valmiiksi suosikkiravintolani sushibar+wine oli mieluisin. En tiedä kaipaako ravintola sen enempää esittelyjä; hyvää sushia ja ravintolan omat maahantuodut viinit.

Demon ja Groteski ravintoloiden Tommi Tuomisen lihapullabaari Kuula oli ehkä toinen suosikeistani. New Yorkista lainattu idea on kätevä; saat itse valita lihapullasi ja lisukkeet. Raaka-aineet hankitaan mahdollisuuksien mukaan lähituottajilta ja kasvispulliakin on tarjolla.

Aino ravintola muuntautuu Kattilassa Ilonaksi ja kotimainen keittiö kotimaisine raaka-aineineen tulee mukana. Tämä kipusi listallani kolmanneksi. (Hyvä tosin tässä on uhoa näin pienien suupalojen perusteella).  

Italialaiseen keittiöön painottuen välimerellistä ruokaa tarjoaa ravintola Coccola. Postresista tuttujen keittiömestareiden loihtimina.

Hans Välimäen hampurilaisia pääsee syömään Midhill ravintolassa. Suosittelen ankanrasvassa paistettuja ranskalaisia. Herkullisia.

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä yläkerrasta löytyvä Kim Heiniön eurooppalainen perhebuffet Caruzello, mikä toimii myös tilausravintolana.

Siinäpä se - valinnanvaikeutta aiheuttava, selkeä, avara ja valoisa 500-paikkainen huvipuiston huippuravintolamaailma Kattila sekavassa pähkinänkuoressa.
 

Kommentit (9)

Hertta

Mistä toi sun käsikoruviritelmä on? Oon ettiny tollasta tosi tosi kauan, ihana! :)

Mayo

Hei ihan superikiva toi käsikoru/sormus koru! Pakko käydä näitä ruokapaikkoja kyllä testaamassa, en ole näistä aiemmin kuullutkaan!

Mayo

Sinja

Hei, kiva postaus ja kiitoksia ravintolavinkeistä! Olisi varmaan syytä käydä testailemassa noista jotain, sait mielenkiinnon heräämään. Ja kiinnostaisi myös kuulla sun lemppariviineistä, mainitsit että tykkäät luomuviineistä - niin minäkin, mutta en tiedä niistä yhtään mitään (oli ne sitten luomuja tai ei, viinitietous on mulle tuntematon käsite). Enkä siis oikein osaa valitakaan mitään hyvää viiniä. Jos tähän löytyy ideoita niin lukisin oikein mielelläni!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voisin joskus tehdä kyllä jonkinnäköisen viinipostauksen, tai ainakin tuoda niitä enemmän esille vaikkapa ruokajuttujen ohessa :)

Riippuu tietysti misnkätyyppisestä viinistä tykkää. Itse juon mieluiten raikkaita ja hedelmäisiä ja aina kuivia viinejä. Ehkä useimmiten Sauvignon Blanc rypäleestä. Tykkään myös rieslingistä. Alkosta on helppo ostaa, kun niissä lukee kuinka kuiva, hapokas ja hedelmäinen viini on.

Riikka

Oho, onpas lintsillä ravintolat muuttuneet.. Viimeksi kun kävin siellä taisin syödä makkaraperunoita, mutta kyllä ennemmin sushille menen ;) Kiva että on enemmän vaihtoehtoja! Pitää varmaan ensi kesänä pitkästä aikaa suunnata Linnanmäelle!

sandra

moikka! pakko päästä kyllä käymään tuolla, viimeistään kesällä! ajattelin kysyä sinulta neuvoa. kertoisitko, minkälaista sushia aloittelijan kannattaa tilata? en haluaisi heti alkuun mitään kovin erikoista tilata, vaan sellaista mistä "pääsisi alkuun". Olen syönyt joskus sushia jonka sisällä oli kasviksia, ei kalaa ja pidin niistä. asun kuopiossa ja ennen täältä ei saanut sushia, nyt jo kolmesta paikkaa, joten mistä kannattaisi aloittaa? :))

Alice

Kiitos hyvistä ravintola vinkeistä! Kesällä varmaan poiketaan Helsingin suunnilla, pitää sitten testata:)

- Alice

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat