Pikkujoulukausi, joulu ja uusivuosikin lähestyy jo nopeasti. Juhlia, kynttilöitä, kimalletta ja illallisia! Taidamme viettää pitkästä aikaa joulun tänä vuonna Helsingissä ja ehkäpä jopa täällä minun luonani. Olen salaa jo hieman innoissani – pääsen kokkailemaan kunnolla, ja mikä parasta kattamaan joulupöydän!

Pääsin ihan kunnolla kattamisen makuun kirjoittaessani marraskuun Cosmopolitan-palstaani pienen kattausjutun.
Huomasin uppoutuvani innostuneena koristeluun tuntikausiksi. Oli ihanaa näperrellä ja luoda pöytään jotain kaunista ja tunnelmallista. Vain mielikuvitus rajana.
 

Tässä loppusyksyn rento illalliskattaus Cosmopalstasta:

"Luo juhlapöytään tunnelmaa kauniilla ja persoonallisella kattauksella. Harkittu, mutta rento kattaus syntyy pienellä vaivalla ja budjetilla.

Säästä vanhat eri kokoiset lasipurkit –ja pullot. Koristele ne nauhoilla ja kankailla. Kerää luonnosta kukkia, kiviä, kauniita oksia ja ota ne mukaan koristeluun.

Valitse keskenään sointuvat astiat, tekstiilit, kukat ja koristeet. Älä kuitenkaan pelkää yhdistellä eri värejä ja muotoja. Luo pöytään myös eri tasoja. Käytä apuna laatikoita, tai vaikka kirjoja. Erottele kukkia eri kokoisiin kimppuihin ja kynttilöitä mataliin, sekä korkeisiin purkkeihin.

Panosta yksityiskohtiin. Sido ruokailuvälineet kauniisti ja merkkaa vieraiden viinilasit erilaisilla koruilla tai nimilapulla. Juhlien jatkuessa ruokailun jälkeen, vieraat tunnistavat lasinsa persoonallisten koristeiden avulla."
 

Here are some ideas for table settings - Christmas season is approaching!

-Save old glass jars and bottles. Decorate them with ribbons and fabrics. 
-Use flowers, rocks, twigs and cones from the forest.
-Choose dishes, textiles, flowers and decorations, which harmonize each other. However, do not be afraid to mix and match different colours and shapes. 
-Create a table with different levels. Use boxes, or even books.
-Pay attention to details. Tie silverware beautifully and mark the guests wine glasses with different jewelery or labeling.

 

Lautaset & aterimet – Villeroy & Boch
Lasit – Riviera Maison
Koristenauhat pullojen ja kynttilöiden ympärillä – Tiger
Nimilapputarrat – Tiger
Laatikot – Tiger
Pullot & kynttiläpurkit – vanhoja viinipulloja & säilykepurkkeja

 

 

Kommentit (5)

Veera

Wauu! Ihanan näköstä. Tästä sain jo heti monta ideaa omiin kattauksiin, kiitos! :)

Ps. Tämä ei liity mitenkään mihinkään, mutta olen lukenut jo vuosia mainiota blogiasi ja muistan että aikoinaan liikuit paljon Leinan kanssa. Oletteko vielä ystäviä? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jes, mahtavaa, kiva jos oli hyötyä :)

Ja kiitos ihana, että olet lueskellut jo niin kauan. Leinan kanssa ollaan ystäviä edelleen :) Leina asui pitkään Virossa, mutta muutti nyt takaisin Helsinkiin.

Susan

Ihana kattaus! Taidan varastaa ideoita joulupöytääni. :D
Ovatko nuo aterimet Emily sarjaa? Olen yrittänyt niitä etsiä vaikka mistä joten jos vaikka haluaisit myydä ne niin olisin kiinnostunut ostamaan ne. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram