Meillä kun on kasviksia/juureksia sun muita härpäkkeitä lisukkeena melkein joka aterialla- joko höyrytetteynä, tai paistettuna. Joskus jopa marinoituina, mutta jo alkoi kaipaamaan vaihtelua.

En keksinyt mitään muuta kuin kerman.
Reseptiähän ei ollut, tai hajuakaan siitä mitä tein, mutta niin kauan kun lopputulos maistuu(tai oletetaan maistuvan), niin eihän sillä ole väliä.

Kokosin kaapin kasvikset kokoon ja päivän saldoksi tuli porkkanat, paprikat, parsakaali, kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit ja sipuli. -eksoottista.
Esikeitin porkkanoita ja parsakaalia hetken. Jos minulla olisi ollut puhtaita pannuja olisin samaan aikaan ruskistanut pannulla sipulit ja kesäkurpitsat, mutta kun ei ollut, niin piti vaikeasti siirtää keitettyjä kasviksia syrjään siksi aikaa, että sain loput kasvikset ruskistumaan samaan kattilaan..
Kun kesäkurpitsat ja sipulitkin osoittivat kypsenemisen merkkejä heitin porkkanat ja parsakaalit takaisin kattilaan niiden joukkoon.
Sitten salainen ainesosa kerma mukaan ja mausteita (suolaa, mustapippuria, hieman cayannepippuria ja persilja-valkosipuli sekoitusta) ja kirsikkatomaatit.
Valmis!

Tai ainakin melkein. Tässä vaiheessa tajusin, että sörsselini on aika keskinkertainen. Piti keksiä jotain hienoa. Onneksi paprikat on tosi hienoja ja sinnehän ne kermakasvikset sai kauniisti kuin kippoon.
Täyetyt paprikat uuniin hetkeksi (taisin pitää alle 10min) ja sitten uudestaan
valmis!

Muut oheistavarat kuvissa (kuten Lauri kuorimassa salottisipuleita) voi jättää huomioimatta. Salaatit ja possu on täällä niin nähnty, että keskityin vain tähän lisuke osioon tälläkertaa ja on muuten uusi varteenotettava vaihtoehto tuleville aterioillemme. Helppoa, yllättävän hyvää ja vaihtelua.

Myöhemminhän ahmin vielä ylijääneet kasvispaprikat sellaisenaa, että toisaalta mihin noita pihvejä edes olisi tarvinnut.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (9)

Anonymous

Oh, oon niin kateellinen kun oot niin hyvä kokkailemaan ja sulla on niin paljon mielikuvitusta tehdä erinlaisia ruokia. Mitenkäs olet oppinut?

Kaisa

Löysin pari päivää sitten sun blogin ja oon ihan koukuttunut! Ihana kun jaksat kirjoitella ruoka-aiheisia postauksia, ohjeita ja kuvia. Oot tosi mielikuvituksellinen kun itestä tuntuu, että aina vääntää samoja juttuja :) Jatka samaan malliin kirjoitteluja!

Anonymous

Ihanaa! tykkään sun blogista ja ihanaa kun syöt NORMAALISTI, ei mitää karppailuu tai muuta. sori en vaa ymmärrä semmosta!ja kokeilin tota mousakaa mitä olit yks kerta tehnyt ja oli muuten superhyvääää :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram