”Tätä ei varmasti löydy suomesta ja nyt kun ollaan kerta täällä asti niin ostetaan vielä toi ja tuo”

Tuota ääntä en ole kuullut pienen shoppailijapirun puhuvan korvaani onneksi pitkään aikaan.
Jossain menneisyydessä pikku Juliahan raahasi laukussa mukanaan matkalta vaikka mitä kivenlohkareita, mutta onneksi kai oppi, ettei niitä turhia tavaroita tarvitse yhtään sen enempää oli ne sitten vaikka Tansaniasta asti tai ei. 

Matkamuistot on toki mukavia ja oikeat vaatelöydöt todellisia aarteita, mutta ainakin oma harkintakykyni heräteostoksille on välillä lomilla vähän matala, joten olen koittanut oppia olemaan todella tarkkana siitä mitä oikeasti tarvitsen ja mikä varmasti tulee käyttöön.

Kapkaupungista kyllä keksisin kaikkea kotiin raahattavaa vaikka rekoittain, mutta ne ovat enimmäkseen sisustustavaraa ja ruokaa. Kaupungissa on mielettömästi ihania sisustusliikkeitä ja laaja valikoima kaikkea mausteista superfoodeihin ja herkuista vitamiineihin.

Vaateliikkeitäkin on paljon, mutta en kokisi, että valikoima olisi parempi kuin suomessa - vaikka ihania pikkuputiikkeja, muutama kiva kenkäkauppa ja tutut Zara, Mango ja uusimpana tulokkaana TopShopkin siellä on. Isona plussana tietysti vielä jättivalikoima surffiliikkeitä, mitkä ovat täynnä ihania värikkäitä bikinejä ja rantavaatteita.

 

Hyviä ostoskeskuksia Kapkaupungissa on Waterfront (muistaakseni lähemmäs 400 liikettä). Sieltä löytyy perus ketjuliikkeitä, pikkuputiikkeja, muutama luksusliike; Louis Vuitton, Gucci ym, sekä ravintoloita, kahviloita ja niitä sisustuskauppoja ja surffiliikkeitä. Kauppakeskus on osa kaunista WaterFront aluetta, mistä löytyy myös mm. akvaario ja kiva satama-alue.

Toinen, hieman kauempana kuin WaterFront ja vielä isompi on Canal Walk, Afrikan kolmanneksi suurin kauppakeskus. Canal Walkissa ei ole luksusliikkeitä, mutta muuten samanlaisia kauppoja kuin Waterfrontissakin, sekä vielä food court ja tietyn ajan vuodesta talvimaailmakin. Ulkopuolella puolestaan on huvipuisto, hotelli, kanaaleja ja varmaan vielä jotain muutakin, mitä olen missannut. Tuolta lähtiessä on nimittäin aina niin väsynyt pelkästään sisällä kiertelemiseen, että ei koskaan jaksa jäädä katselemaan ulkopuolta!

 

Ja vaikka nyt sanonkin, että mielestäni suomessa on parempi vaateliiketarjonta, niin se ei tarkoita sitä etteikö näistä paikoista ostoksia löytyisi. Pelkästään jo Primarkin tyyppisestä halpahallista Mr Pricestä tekisi mieli haalia kassillinen muutaman euron sandaaleja ja paikallisessa ”apteekissa” Clicksissä voisi viettää tuntikausia. Siellä myydään jopa kattiloita! Siis kaikkea lääkkeistä meikkeihin ja hiuslisäkkeistä lapioon.

Kaiken kaikkiaan aikalailla kaikkea maan ja taivaan väliltä Kapkaupungin kyllä löytyy.
Viime reissultamme minä tosin raahasin mukanani enimmäkseen vain niitä mausteita, sekä pussillisen siemeniä ja siitepölyä! Voi kyllä, löysin nimittäin Old Biscuit millistä (siitä lisää mm. täällä) pienen paikallisen mehiläisfarmin ihanaa hunajaa ja mehiläisten siitepölyä. Noita mitä terveellisimpiä pikku palleroita!

 

Vaateostokset tosiaan jäi pieniksi tällä kertaa. Oikeastaan ostin vain yhden vaatekappaleen - safarille haalarin. Halusin ehdottomasti sinne mukaani jotain värikästä ja haalari maksoi vain n. kahdeksan euroa? Löysin sen ihan vahingossa sieltä MrPricestä.

 

Sandaalit bongattiin puolestaan Alennettuna Aldo nimisestä kenkäliikkeestä ja joitain pieniä kosmetiikkajuttujakin Clicksistä mm. Essien kynsilakkoja.

 

Paras ostos (siitepölypalleroiden lisäksi) oli sitten kai tuo Louis Vuittonin lompakko. Vanha samankokoinen pikkulompakkoni kun veteli viimeisiään ja uudelle kestävämmälle oli tarvetta. Euron kurssi sattui vielä olemaan todella hyvä randiin (Etelä-Afrika valuuttaan) nähden, joten sain lompakon ihan kelpo hintaankin vielä.

 

Kotimatkalla Amsterdamin lentokentältä vielä perus Victoria’s Secretiltä pikkuhousuja ja tuoksupulloja, mutta myös Ray Banin taittuvat Wayfarerit aurinkolasit mustana. 

Kommentit (10)

Maria

Voi muistan kanssa kun olin Kapkaupungissa miten Mr. Pricessä meni järki ku kaikki oli niin halpaa ja aina tarttui jotain mukaan :D Oi oi nyt tuli ikävä Old Biscuit Milliä - asuin ihan 5 minuutin päästä paikasta ja tapanani oli käydä lähes joka lauantai ruokamarkkinoilla :D Taivas <3 Hirveä ikävä kapkaupunkiin!!!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah, aivan :D
Ja oih! Old Biscuit Mill on niin heaven! Join siellä viimeksi mitä maukkainta omena-punajuurimehua ja söin kaikkea mahdollista! Nam.
Varmasti ikävöit sinne paljon. Minäkin ikävöin aina :)

Ekonomi

Minusta on aika jännää että pienituloisena kuitenkin tunnut matkaavan ja kuluttavan aika ronskisti.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kulutan ja matkustan sen verran kun tuloistani jää jäljelle vuokran, laskujen ja säästötilin jälkeen. Ja olen tyytyväinen juuri näin :)

mona

Kiva että sinusta on toisten raha-asiat ja rahankäyttökohteet jänniä. Julian elämä vaikuttaa juuri kiinnostavalta :) ja tuskin sinä hänen tuloista olet kovinkaan perillä..

Kissis

Heh, matkalla tänne Brasiliaan mulla oli huimat pari minuuttia aikaa napata Amsterdamin kentän VS:ltä tuoksuja, muuhun valikoimaan en ehtinyt luoda silmäystäkään tai kone olis jättänyt. :( Vähän ylläriksi jäi nekin tuoksut, mutta vaikuttavat aika hyviltä onneksi kuitenkin :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha, pakkohan sielä on kuitenkin käydä - vaikka vain sen miniminuutin ajan!
Ihaa Brasilian reissua teille! Näyttää niin ihanalta siellä :)

mimi

Ihanat nuo sandaalit! :) nuo nähtyäni saatoin jo kuvitella helteisen kesäpäivän rannalla, mutta havahtui kylmään totuuteen kun sain sähköiskun. Pakkanen vaikuttaa sisätiloissakin :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram